Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problemy s grafikou (sekani her, videa ve VLC..)  (Přečteno 1836 krát)

george65

• Návštěvník
problemy s grafikou (sekani her, videa ve VLC..)
« kdy: 20 Srpna 2011, 00:18:46 »
zdravim,
mam problem s grafikou kterakoli 3D hra (mysleno pouze obycejne z repozitaru) se mi naprosto nehratelne seka a to tak ze se zastavi cca na sekundu a pak opet na zlomek vteriny chyti atd. moc nevim jak to vic popsat ale tady je par postrehu:
-Ubuntu 11.04, ThinkPad e420 core i3 SB
-mam prepinatelnou grafiku ATI - uz v nastaveni grubu mam zakazano nacitani modulu pro tu grafiku takze system by mel bezet jen na grafice integrovane v procesoru (navic jsem zkousel cistou instalaci s dedikovanou grafikou zakazanou v BIOSU a problem byl stejny takze v tomhle to neni)
-vysledek glxgears pouze cca 60FPS: cetl jsem ale ze to nemusi byt smerodatne
-glxinfo | grep direct -> direct rendering: Yes
-seka se i video ve VLC pokud nenastavim CPU na "performance" (nevim ale zda sekani VLC souvisi s timto problemem)
-compiz a veskere efekty funguji naprosto bez problemu
-nemam nainstalovane zadne nesvobodne ovladace
-stejne jako ty hry se sekaji systemove 3D sporice obrazovky (ten behajici mravenec apod.)

-posledni poznamka: nejsem zastance nejakeho zanaseni systemu zbytecnym softwarem a tak jsem si nedavno udelal komplet zalohu systemu a (krome jinyho blbnuti se systemem) sel prozkoumat jake jsou vlastne v tech repozitarich hry.. kdyz sem je tak prochazel a ruzny dokumentace o ubuntu a hrach obecne nalezl jsem mam dojem dva prikazy oba byly kratke a pamatuji si jen ze meli neco spolecneho s opengl..(odvozeno z nazvu) zaujalo me to protoze vim ze muj notebook ma z opengl nejake problemy i pod windows tak jsem je spustil jen co to udela a na oko nic zajimavyho, pak kdyz jsem se ale dostal k tem hram tak vsechny fungovaly bez problemu, pozdeji kdyz jsem vyzkousel vsechno jsem system ze zalohy obnovil a nainstaloval jen dve tri hry ktere me zaujaly a az potom zjistil popisovane problemy se sekanim. no a ty dva prikazy samozrejme ne a ne znovu najit i kdyz jsem na googlu stravil cely den :-(

to je vse co me napada, o hry ani o sporice mi vice mene nejde ale ve skole delam s dost grafickymi a matematickymi programy a nerad bych byl v zari prekvapeny az neco nebude fungovat, tak kdyby nekdo vedel jak mi pomoct budu moc vdecny :-)
« Poslední změna: 20 Srpna 2011, 01:10:07 od george65 »
Lenovo ThinkPad e42O - Ubuntu 11.04

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: problemy s grafikou (sekani her, videa ve VLC..)
« Odpověď #1 kdy: 20 Srpna 2011, 00:49:41 »
Sorry celé som to nečítal bolia ma oči a som unavený ale tých 60FPS v glxgears je preto lebo máš zapnutú vertikálnu synchronizáciu. To znamená, že používaš otvorený ovládač, čo znamená, že urobíš lepšie ak si povolíš tu AMD a nainštaluješ uzavretý. ;)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

george65

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 20 Srpna 2011, 09:11:49 »
no to jsem zkousel hned po instalaci systemu, jenze to ma samy nevyhody, za prvy to snizi uz tak malou vydrz na baterky no a hlavne kdyz jsem nainstaloval ten uzavreny ovladac a restartoval tak system nabehl jen v textovem modu a vic nic. - pripisuji to slozitosti prepinatelny grafiky ktera vubec neni pripojena na vystupy ale jen na grafiku integrovanou..

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 20 Srpna 2011, 10:24:19 »
no to jsem zkousel hned po instalaci systemu, jenze to ma samy nevyhody, za prvy to snizi uz tak malou vydrz na baterky no a hlavne kdyz jsem nainstaloval ten uzavreny ovladac a restartoval tak system nabehl jen v textovem modu a vic nic. - pripisuji to slozitosti prepinatelny grafiky ktera vubec neni pripojena na vystupy ale jen na grafiku integrovanou..
Problém bol iba s uzavretým ovládačom...a najnovší z AMD stránky?
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

george65

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Srpna 2011, 15:36:07 »
no ja jsem to ted tak nejak rozpohyboval nainstalovanim nejnovejsich ovladacu pro tu integrovanou (tedy tech otevrenych) tak to tak zatim necham, kazdopadne dik :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.