Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: mrznutie FF 6 a dalsie problemy  (Přečteno 2811 krát)

Lux

• Host
mrznutie FF 6 a dalsie problemy
« kdy: 20 Srpna 2011, 14:52:50 »
ahoj,
tiez vam mrzne FF 5, 6? znicoho nic kliknem na bookmark a zamrzne program, potom musim pockat asi minutu kym sa to rozhybe...

Flash - mam poslednu verziu flashu od adobe, ale zda sa mi velmi nestabilny, niekedy ani nenacita video, musim refreshovat.. mate podobne skusenosti?

A este mam jeden dekoracny problem :) mam ubuntu 10.04.2 a pri bootovani mi blika obrazovka, ukazuje rozne chyby v logu ubuntu a pod. potom normalne nabehne login... tiez mate nieco podobne? :) vo fedore som si nic podobne nevsimol..

;)

Lux

• Host
Re: mrznutie FF 6 a dalsie problemy
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2011, 01:43:07 »
este pridavam jeden mensi problemik, tiez dekoracny :) keby niekto nahodou zareagoval..

stale ked spustim nejake okno, hodi ho do laveho horneho rohu, nechapem preco je to takto nastavene ale je to dost neprijemne ze stale musim presuvat okna na stred.. vsetky novo otvorene okna by malo centrovat na stred.

Tomáš Břinčil

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Závislák
  • moje obrázky ↓
    • TomasBrincil.cz
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2011, 16:05:03 »
este pridavam jeden mensi problemik, tiez dekoracny :) keby niekto nahodou zareagoval..

stale ked spustim nejake okno, hodi ho do laveho horneho rohu, nechapem preco je to takto nastavene ale je to dost neprijemne ze stale musim presuvat okna na stred.. vsetky novo otvorene okna by malo centrovat na stred.
Tohle je fórum pro podporu Ubuntu, tohle směruj spíš na komunitu kolem firefoxu.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2011, 19:28:36 »
Okna nastavis v compizconfig-settings-manager(spravca nastaveni compizconfig) v sekcii sprava okien, rozmiestnit okna, vseobecne, sposob rozmiestnenia nastav na vystredene.
Pre ostatne by bolo dobre napisat ake chyby to kedy pise. To moze byt pricina sekania.

Tiez upresni ako si tam dostal FF6. Ci ho mas z repozitara mozilli alebo si ho stiahol a rozbalil.
« Poslední změna: 21 Srpna 2011, 19:31:20 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Lux

• Host
« Odpověď #4 kdy: 21 Srpna 2011, 19:52:16 »
Okna nastavis v compizconfig-settings-manager(spravca nastaveni compizconfig) v sekcii sprava okien, rozmiestnit okna, vseobecne, sposob rozmiestnenia nastav na vystredene.
Pre ostatne by bolo dobre napisat ake chyby to kedy pise. To moze byt pricina sekania.

Tiez upresni ako si tam dostal FF6. Ci ho mas z repozitara mozilli alebo si ho stiahol a rozbalil.

ahoj,
okna uz mi centruje na stred, diky.. len nechapem preco to neni tak nastavene standardne.

to FF:

Instaloval som klasicky z repositara, mam zapnute 2 ppa:

deb http://ppa.launchpad.net/ubuntu-mozilla-security/ppa/ubuntu lucid main #Ubuntu Mozilla Security Team PPA
deb http://ppa.launchpad.net/mozillateam/firefox-stable/ubuntu lucid main #Firefox Stable Channel Packages

Este som myslel ze to je kvoli addonu YSlow, ktory nesiel vo FF 5* tak som musel nainstalovat testovaciu verziu, ale nerobi to kvoli YSlow.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Srpna 2011, 20:03:35 »
Tie okna sa mi zda ze by malo default rozhadzovat nahodne po ploche aby z kazdeho bolo kusok vidiet.
Tie chyby(co si este nedodal) ti pri starte vypisuje od instalacie alebo to zacalo az neskor. Ak sa system rozbil neskor mozno by pre teba bolo rychlejsie preinstalovat system.

Ja osobne mam FF6 a nemam s nim problem ovsem ja ho mam stiahnuty zo stranok mozilly a rozbaleny v domovskom adresari.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Lux

• Host
« Odpověď #6 kdy: 21 Srpna 2011, 20:13:35 »
Tie chyby(co si este nedodal) ti pri starte vypisuje od instalacie alebo to zacalo az neskor. Ak sa system rozbil neskor mozno by pre teba bolo rychlejsie preinstalovat system.

ake chyby? nic mi nevypisuje, proste zamrzne firefox a nereaguje system.
pockam na ff 7 mozno to uz bude ok..

ale tie problemy zacali az od verzie 5, dovtedy vsetko bezalo ok.

TIBOR

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 21 Srpna 2011, 21:58:29 »
A este mam jeden dekoracny problem :) mam ubuntu 10.04.2 a pri bootovani mi blika obrazovka, ukazuje rozne chyby v logu ubuntu a pod. potom normalne nabehne login... tiez mate nieco podobne? :) vo fedore som si nic podobne nevsimol..

Myslel som tie pri starte.

Lux

• Host
« Odpověď #8 kdy: 21 Srpna 2011, 23:43:27 »

[/quote]
Myslel som tie pri starte.
[/quote]

jo aha, ja som myslel chyby zobrazenia.. proste divne to je.. preskakuje obraz, a pod. je to myslim pre nVidia ovladac.. ked nainstalujem open source tak to ide ok.. ale aj tak, vo fedore a inych distrach som si taky problem nevsimol.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #9 kdy: 22 Srpna 2011, 17:43:25 »
Mě shazuje FF 6 systém úplně. Ještě vyzkouším, jestli to není flashem...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #10 kdy: 22 Srpna 2011, 18:53:48 »
Tak asi ne, přes půl hodiny přehrávám klipy na youtube  v opreře a nic...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Lux

• Host
« Odpověď #11 kdy: 25 Srpna 2011, 12:39:58 »
Prave som nainstaloval firefox 7beta, takisto zamrza..

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #12 kdy: 25 Srpna 2011, 13:18:39 »
Prave som nainstaloval firefox 7beta, takisto zamrza..
Jj Firefox 6 i 7 mrzne šíleně... jsem přešel radši na Chromium a nastavil jako defaultní prohlížeč  :-\
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Kedrigern

« Odpověď #13 kdy: 25 Srpna 2011, 13:26:12 »
6 mi dvakrát zamrzla. Pokaždé to bylo rozumné. Ty stánky byly šílené, ošklivé, prolezlé malwarem a tak... a stejně na nich nic nebylo (stránky výrobce jednoho mého HW :( )

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #14 kdy: 25 Srpna 2011, 15:59:53 »
6 mi dvakrát zamrzla. Pokaždé to bylo rozumné. Ty stánky byly šílené, ošklivé, prolezlé malwarem a tak... a stejně na nich nic nebylo (stránky výrobce jednoho mého HW :( )
Hmmm, já měl otevřenej skoro vždy Seznam, iDnes, Gnome-Look, Fórum Ubuntu cz, bojovaumeni.cz ...asi taky prolezlé malwarem  ;D
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.