Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: inkscape + uniconvertor, otevření cdr  (Přečteno 4526 krát)

Hans999

• Návštěvník
inkscape + uniconvertor, otevření cdr
« kdy: 26 Srpna 2011, 13:44:39 »
Ahoj,
zkouším otevřít program s koncovkou cdr, postupoval jsem podle tady toho topicu: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,22260.0.html
Pomocí Synaptic jsem nainstaloval python-uniconvertor 1.1.4-1build1, python-uniconvertor-dbg 1.1.4-1build1 a inkscape (+ programy co mi to nabídlo, že jsou potřebné). Když ale spustím inkscape a otevřu si cdr soubor, tak se to zobrazí špatně (stačí mi vidět náhled, soubor nebudu nijak upravovat).
V tom topicu se píše něco o kompilaci uniconvertoru, ale nevim co tím přesně myslí.

Dík za pomoc

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: inkscape + uniconvertor, otevření cdr
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2011, 13:56:35 »
Inkscape umí normálně otevírat CDR soubory přímo ALE má to podmínku a to že objekty musejí být všechny na křivkách a neukazuje to žádné bitmapy. Nejlépe exportovat z Corelu do PDF a pak to jde otevřít ve všem a nebo si nainstalovat Corel přes wine. Tuším že Corel 11 funguje přes wine dobře.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Hans999

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2011, 14:42:57 »
Tak v terminálu jsem to zkusil převést do pdf, což se sice podaří, ale převáděný obraz je A4 na šířku, a převede se to do stránky na výšku a pravá polovina obrázku je useknutá. Zkusil jsem to taky pomocí uniconvertoru převést do svg a potom otevřít v inkscape, ale tam nebylo nic vidět, vypadalo to stejně jako kdybych v inkscape otevřel přímo ten cdr.
Ten převod do pdf vypadal slibně, až na to useknutí obrázku, který je široký (nejlepší by bylo, kdyby to zachovávalo strany). Akorát je problém, že to potřebuji pro mamku a mělo by to fungovat nejlépe tak, že až ji přijde nějaký cdr soubor, tak ho prostě normálně otevře v nějaké programu, kde se ji to přímo zobrazí (asi jako kdyby otvírala jpg)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2011, 17:04:52 »
Ty jsi mě nepochopil. Exportovat to do PDF v Corelu!
Není možné aby cokoliv jí přijde ve formátu CDR otevřela bez problémů v jakékoliv linuxové aplikaci. Nejlépe aby jí to bylo posíláno v PDF.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2011, 17:13:38 »
Zkus ještě SK1. Třeba bude fungovat líp ale každopádně chyby budou stále.

Hans999

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Srpna 2011, 18:24:09 »
Ale Corel nemám, kdybych ho měl tak bych to v něm rovnou otevíral. A nemyslel jsem v jakémkoliv programu, ale prostě v jednom konkrétním (třeba tom inkscape). Až budu mít čas tak zkusím ten SK1, jinak asi napíšu tomu, kdo to posílá, ať to dělá v tom PDF nebo i klidně JPG (jeslti je v Corelu teda možnost to uložit jako jpg, což předpokládám že je), to taky jako náhled stačí...

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 26 Srpna 2011, 18:36:49 »
Corel umí cokoliv což by mohl za ty prachy co se prodává. Každopádně PDF je best of ale JPG je zase malinké na posílání emailem.

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 26 Srpna 2011, 19:09:28 »
Jak bylo výše řečeno. Sk1 používám pro otevření *.cdr běžně a zatím jsem neměl problém.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.