Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nový ntb - co nejmenší a co nejvýkonější  (Přečteno 6698 krát)

Miroslav Marcišin

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Aktivní člen
  • *
  • když to nejde, použij silnější nukleární hlavici
    • osobní blog
nový ntb - co nejmenší a co nejvýkonější
« kdy: 30 Srpna 2011, 09:22:08 »
hojte,

hodlám pořídit jako pracovní stanici nový ntb a moje požadavky jsou dost šílené... chci aby byl co nejmenší a co nejvýkonější... ideálně aspoň 3-4GB RAM a 500GB HDD, pokud by někdo našel něco podobného, nebo lepšího, házejte sem linky jako divocí :)

sám taky hledám, ale nic moc...

ad. může to být i ze zahraničí, klidně i USA, cena roli nehraje ;)
http://h00ked.cz
PC: Ubuntu 10.10 32bit | Linux 2.6.39.4-candela
AMD Athlon 64 X2 @2785,765MHz | 2x 2GB DDR2 800MHz PC6400 CL5, ZEPPELIN | 120GB sys HDD, 250GB mirror HDD, 2TB Seagate external data storage NTB: HP probook 4525s, Ubuntu 10.10 x64

Soyin

• Aktivní člen
  • *
Re: nový ntb - co nejmenší a co nejvýkonější
« Odpověď #1 kdy: 30 Srpna 2011, 09:46:52 »
Co třeba Sony VAIO Z? Nejvýkonější a zároveň nejpřenosnější notebook, a který má už i Sandy Bridge nástupce, je bytelný a luxusní, má 2/4 SDD v RAID 0, jedinou nevýhodou je cena, ale říkals, že máš neomezené zdroje.... ;)

Miroslav Marcišin

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Aktivní člen
  • *
  • když to nejde, použij silnější nukleární hlavici
    • osobní blog
« Odpověď #2 kdy: 30 Srpna 2011, 10:11:40 »
mno to je trochu jiná liga jak na to koukám... sony tam prý dokáže nacpat 4x 256GB SSD... a kdyby se tam dal nacpat raid 10 místo 0, tak by to bylo nejideálnější... každopádně díky za tip, sony jsem nevím proč automaticky vyloučil... :) jsou na tom s kvalitou dobře?
http://h00ked.cz
PC: Ubuntu 10.10 32bit | Linux 2.6.39.4-candela
AMD Athlon 64 X2 @2785,765MHz | 2x 2GB DDR2 800MHz PC6400 CL5, ZEPPELIN | 120GB sys HDD, 250GB mirror HDD, 2TB Seagate external data storage NTB: HP probook 4525s, Ubuntu 10.10 x64

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 30 Srpna 2011, 10:28:50 »
Sony vyších tříd jsou na tom s kvalitou velice dobře ale Sony nedoporučuji svým zákazníkům z jednoho jediného důvodu a tou je servis a náhradní díly. Vše na pan značka Sony je 5x dražší než na jiné značky. Dám příklad, pokud ti praskne display tak třeba u Asusu,Acer,Toshiba,Lenovo nebo HP stojí materiál cca od 3,500 až 5000 tisíc a u Sony začínají ceny od 17tis. Pokud se ti náhodou polije notebook a potřebuješ vyměnit základní desku a u ostatních výrobců se cena pohybuje kolem 7 až 10 tisíc a u Sony to začíná na 25 tisíc a to i za předpokladu že celý nový notebook nový v obchodě stojí 15 tisíc.
Co se týká značek tak bych ti doporučil Lenovo ale pouze v případě že si to nekupuješ na IČO aby jsi měl plnou záruku a poté má perfektní servis DELL a také není k zahození Toshiba. Ostatní značky se soustředí na všechno možné a nic nedělají pořádně, vycházím z dlouholeté praxe z servisu  ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Soyin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 30 Srpna 2011, 10:48:49 »
Sony vyších tříd jsou na tom s kvalitou velice dobře ale Sony nedoporučuji svým zákazníkům z jednoho jediného důvodu a tou je servis a náhradní díly. Vše na pan značka Sony je 5x dražší než na jiné značky. Dám příklad, pokud ti praskne display tak třeba u Asusu,Acer,Toshiba,Lenovo nebo HP stojí materiál cca od 3,500 až 5000 tisíc a u Sony začínají ceny od 17tis. Pokud se ti náhodou polije notebook a potřebuješ vyměnit základní desku a u ostatních výrobců se cena pohybuje kolem 7 až 10 tisíc a u Sony to začíná na 25 tisíc a to i za předpokladu že celý nový notebook nový v obchodě stojí 15 tisíc.
Co se týká značek tak bych ti doporučil Lenovo ale pouze v případě že si to nekupuješ na IČO aby jsi měl plnou záruku a poté má perfektní servis DELL a také není k zahození Toshiba. Ostatní značky se soustředí na všechno možné a nic nedělají pořádně, vycházím z dlouholeté praxe z servisu  ;)

Ceny začínají tak vysko protože si je nikdo nekupuje. PROTOŽE SONY NEPOTŘEBUJE NA ROZDÍL OD JINEJCH NÁHRADNÍ DÍLY!

Luban

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 30 Srpna 2011, 11:12:11 »
Lenovo ThinkPa​d X220 (ale pouze s HDD SSD 160 GB).
Přikoupil bych rozšířenou záruku.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 30 Srpna 2011, 11:26:14 »
Ceny začínají tak vysko protože si je nikdo nekupuje. PROTOŽE SONY NEPOTŘEBUJE NA ROZDÍL OD JINEJCH NÁHRADNÍ DÍLY!
A nenapsal jsem snad hned na začátku Sony vyších tříd jsou na tom s kvalitou velice dobře  ???
Mluvil jsem o zkušenostech s opravami netýkající se záruky!!!
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 30 Srpna 2011, 11:55:09 »
http://www.system76.com/product_info.php?cPath=28&products_id=117 predrazené hovoríš?
Moc pěkné akorát nevím jak by se řešila případná oprava  :-\
Ještě mi u všech výrobců chybí podrobná specifikace co přesně daly na desku za řadiče.
Například před třemi týdny jsme jedné zákaznici objednávaly Sony VPCF21Z1E za bez mála 50 tisíc a dále jsem do něj osazovaly SSD disk ale nevěděli jsme jestli už obsahuje SATA III řadič a tudíž se vyplatí si připlatit za rychlejší SATA III SDD s dvojnásobnou rychlostí. Půl dne jsem volal a psal do SONY a výsledek byl že bohůžel tuto informaci nikdo neví ani po dotazu na centrálu SONY. ;D
Dále byl s tímto notebookem problém že po aktualizaci na SP1 přestala fungovat 3D prohlížení filmů a dle vyjádření SONY nám bylo zděleno že SONY NEDOPORUČUJE instalovat aktualizace poskytované firmou Microsoft a neručí za případné škody a nefunkčnost tím způsobené.  :D Prostě SONY.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #9 kdy: 30 Srpna 2011, 12:06:56 »
http://extranotebook.cnews.cz/dell-alienware-m14x-bleskova-ctrnactka
http://www.alienware.com/Landings/laptops.aspx

dell alienware ... jeden z tehlech modelu ma kolega a to je notebook kterej bych si klidne poridil kdybych pocitil nedostatek ..
« Poslední změna: 30 Srpna 2011, 12:11:26 od ntz_reloaded »
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

Soyin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 30 Srpna 2011, 17:15:04 »
A nenapsal jsem snad hned na začátku Sony vyších tříd jsou na tom s kvalitou velice dobře  ???
Mluvil jsem o zkušenostech s opravami netýkající se záruky!!!

Ano napsal, a hned po tom kontradikci  ::)  Neboj, ne každý má možnost vyzkoušet všechny modely všech značek ze všech let, takže jsou předsudky přirozenou, i když né příliš vhodnou reakcí  ;)

A o těch zkušenostech, jak už jsem psal výše, pochybuji  :D

http://extranotebook.cnews.cz/dell-alienware-m14x-bleskova-ctrnactka
http://www.alienware.com/Landings/laptops.aspx

dell alienware ... jeden z tehlech modelu ma kolega a to je notebook kterej bych si klidne poridil kdybych pocitil nedostatek ..

Dell Alienware? Ten Alienware, kterej byl "znásil"- doslova převálcován Asus R.O.G.? Mno, pravda, tradice a zkušenosti se cení, ale máme tady i limita  ;)  Stále si stojím za SONY, kde je nevýhodou vážně "jen" cena, protože tahle nevýhoda byla dotažena na vyvážení excelentnosti  ;D

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 30 Srpna 2011, 17:29:42 »
Citace
A o těch zkušenostech, jak už jsem psal výše, pochybuji 

Prošlo mi pod rukama už stovky notebooků Sony ale samozřejmě pro někoho to není dostačující zkušenost aby si udělal na nějakou značku názor. Pokud jsi z prahy a máš čas tak mi pošly PM a můžeme se domluvit třeba na Sobotu a můžeš tady být se mnou a uvidíš sám kolik rozbitých Sony notebooku sem přinesou ;) , a můžeme na servisu Sony poptat pár dotazů ohledně ceny nezáruční opravy aby jsi věděl do čeho jdeš až se ti stane nějaká nehoda.
Sony doporučujeme jen bohatým lidem a věřím že ti jsou s touto značkou spokojeni. :)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 03 Září 2011, 11:59:43 »
To> Soyin
Škoda že jsi nenapsal a nepřišel zrovna dnes už od rána je to čtvrtý Sony co mi sem přinesli :) asi jsem to přivolal. ;D
Jednomu odešel zdroj a dalšímu což je častá závada se vylomil napájecí konektor který musíme nahrazovat jiným který už drží, a další dva mají zadřené ventilátory což je u Sony úplně nejčastější závada vůbec.

Soyin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 03 Září 2011, 16:46:33 »
@RRadek

Omlovám se, ale včera jsem tady jednak nebyl, a ani z Prahy nejsem, i když bych rád byl, Slovensko, Myjava, ale hlavně ti sedláci kolem se totiž rychle okoukaj :D

Tak samozřejmě, SONY je jen pro boháče, ale požadavek s tímhle faktem nebyl v rozporu, takže sem to chytil za pačesy a i v mém postu je jasně napsáno, že to je pálka jak....  ;D  Mimochodem, nikdy bych nedoporučil to, co bych sám nebral né všemi deseti, ale tím stylem, že WANTWANTWANTWANT!!!!, a jako levnější sám doporučuji ACER nebo ASUS, to první proto, že je ekcentřičtější a víc zaujme, i když není tak kvalitní jako třeba býval HP, nebo SONY, ale to je pochopitelné :P

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.