Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Příjem O2 televize a internetu do PC  (Přečteno 5030 krát)

Phoenix

• Aktivní člen
  • *
Příjem O2 televize a internetu do PC
« kdy: 11 Září 2011, 11:08:22 »
Ahoj, mám domů přivedenou O2 televizi + internet. Ve sklepě mám nainstalovanou "nějakou" krabici se zámkem (od kterého nemám klíč) a od ní vede kabel do obýváku do krabičky, kam zapojuji telefon. Od ní mi vede ethernetový kabel do O2 routeru, z O2 routeru jiný ethernetový kabel do O2 setoboxu. A setobox je spojený SCARTkou s televizí.

Rád bych vedl O2 televizi do počítače a vynechal i O2 router, i O2 setobox a signál zpracovával jen v PC. Mám TV kartu, ovšem do ní lze zapojit jen anténu (ale od O2 žádný anténový kabel nemám). Když jsem zkusil ten ethernetový kabel od O2 zapojit rovnou do počítače, nenašly se žádné programy (použil jsem VLC a SAP hledání).

Věděl byste někdo, jak zapojit O2 televizi rovnou do počítače?
Notebook FUJITSU-SIEMENS Amilo PRO V3505 - Intel Core 2 Duo, 1 GB DDR2 533 MHz, GMA950, 160 GB disk, Ubuntu 7.10

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: Příjem O2 televize a internetu do PC
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2011, 12:09:03 »
Člověče, nemají to nějaké překombinované? Tolik krabiček a z jedné chceš vyloudit čerta?
Něco by se najít mělo, když to jejich router propouští. Pokud to nemají speciálně ošetřené. Ale nezdá se mi, že by zrovna O2 znovu vymýšlelo kolo.

Na netu je toho dost. Pokud to zas O2 technicky nezměnilo. Dokonce jde nahradit v té krabičce firmware.
« Poslední změna: 11 Září 2011, 16:16:48 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2011, 12:32:35 »
No nevim, jestli pochodis. Oni to maji nejak osetrene. Teroeticky bys mohl jejich router vynechat, ale jen pro pripojeni na internet. Televizi nejakym zpusobem zpristupnuje ten jejich router (pozor: oni pouzivaji termin "modem" :) ). Kdyz me technik pripojoval, upozornoval me, ze TV je nakonfigurovana na konkretnim portu (to ale stejne nepouzivam) a na jine muzu pripojit pocitac(e). PC na portu pro TV se na inet nepripoji a TV na PC portu by taky nejela.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

BSG - Sharon

• Host
« Odpověď #3 kdy: 11 Září 2011, 20:01:48 »
Pěkný večer. V Brně máme digi tv a mám to připojené v pc. Ale asi to nebude co  by jste chtěl.V pc mám Tv kartu analog.

Digi je napojena přes skart na videorecorder ten je napojen na tv kartu přes Koaxiální kabel. Pak zvolím na videu kanál na kterým je Digi ,pak na tv kartě naladím či zvolím správný tv kanál. Snad je to srozumitelné  :D . O2 tv by měla jet podobně.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.