Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Omezení počtu TCP/IP spojení [vyřešeno]  (Přečteno 2030 krát)

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
Omezení počtu TCP/IP spojení [vyřešeno]
« kdy: 20 Září 2011, 17:40:25 »
Ahoj všichni,

jsem nyní na koleji a při instalaci Debianu ve Virtualboxu mi byl zablokován asi na 20 minut přístup na internet z důvodu vytvoření příliš velkého počtu spojení (myslím, že jich bylo 427).
Proto bych potřeboval poradit, jak zařídit, aby z mého pc nevyšlo žádným portem souhrnně více, než řekněme 300 spojení. Vím, že je to asi možné pomocí iptables, ale dokumentace je velmi rozsáhlá a moje znalosti iptables nulové.
Poradí mi někdo stylem kuchařky?  Předem díky. :)
« Poslední změna: 20 Září 2011, 22:37:17 od Firzen »
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
Re: Omezení počtu TCP/IP spojení
« Odpověď #1 kdy: 20 Září 2011, 21:22:36 »
Ahoj všichni,

jsem nyní na koleji a při instalaci Debianu ve Virtualboxu mi byl zablokován asi na 20 minut přístup na internet z důvodu vytvoření příliš velkého počtu spojení (myslím, že jich bylo 427).
Proto bych potřeboval poradit, jak zařídit, aby z mého pc nevyšlo žádným portem souhrnně více, než řekněme 300 spojení. Vím, že je to asi možné pomocí iptables, ale dokumentace je velmi rozsáhlá a moje znalosti iptables nulové.
Poradí mi někdo stylem kuchařky?  Předem díky. :)

http://wiki.ubuntu.cz/UFW  ,ci v nastaveni klienta urcite bude neco.....   iptables  nepouzivam tak neznam.... :(   jeste se zeptam   proc mas tak velkej prenos  ?  torrenty ?
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2011, 21:48:40 »
No vždcky jsem limitoval příchozí, ale nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat i v OUTPUT
Kód: [Vybrat]
iptables -A OUTPUT -p tcp --syn -m limit --limit 300/s --limit-burst 10 -j RETURN
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Firzen

• Stálý člen
  • **
    • Beroot
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2011, 22:37:05 »
Děkuji moc za rady, řešení se zdá být funkční!
Pevně věřím, že časem budu taky takhle střílet příkazy tohoto typu od boku. Zatím je to pro mě ale vyšší dívčí. :D
AMD Phenom II X6 1100T@3,3GHz, Gigabyte GeForce GT 430 1GiB, 8GiB RAM, 1TiB SATA3 HDD, Nokia N900
Citace
Prosintě ty jsi takový zkušený vývojář - co mám dělat, když nevím, jako něco udělat? :D

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 21 Září 2011, 21:22:56 »
Děkuji moc za rady, řešení se zdá být funkční!
Pevně věřím, že časem budu taky takhle střílet příkazy tohoto typu od boku. Zatím je to pro mě ale vyšší dívčí. :D
Takže jsi na střední...a já někde ve školce :D
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.