Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Blacktrack 5 připojení k wifi  (Přečteno 3853 krát)

ppeter

• Návštěvník
Blacktrack 5 připojení k wifi
« kdy: 20 Září 2011, 20:37:31 »
Dobrý den,

hned na uvod bych chtel rict, ze jsem zacatecnik co se tyce prace s linuxem. V prve rade, hned po nainstalovani linuxu jsem prisel na to, ze se prakticky nedokazu pripojit na vlastni wifi sit, a to i kdyz k ni znam heslo. Kliknul jsem hned na ikonu vlevo nahore (start) a dal jsem neco ve smyslu pripojeni k wifi. Kdyz jsem kliknul na "refresh" zadne wifi nebyly nalezeny, nechapu jak je to mozne, kdyz wifi obycejne vysila.

Pokud znate nejaky zpusob jak toho docilit pres prikazovy radek (nebo jiny jakikoliv zpusob), tak prosim poradte. Nevim jestli to muze byt tim, ze nemam treba nainstalovane ovladace.

Jinak mám notebook, dell studio 17, kde je s [WLAN DELL 1397]

Děkuji!

..::malys::..

• Aktivní člen
  • *
  • wake up... hlasujte minus :)
    • CZTorrent
Re: Blacktrack 5 připojení k wifi
« Odpověď #1 kdy: 20 Září 2011, 20:52:30 »
Dobrý den,

hned na uvod bych chtel rict, ze jsem zacatecnik co se tyce prace s linuxem. V prve rade, hned po nainstalovani linuxu jsem prisel na to, ze se prakticky nedokazu pripojit na vlastni wifi sit, a to i kdyz k ni znam heslo. Kliknul jsem hned na ikonu vlevo nahore (start) a dal jsem neco ve smyslu pripojeni k wifi. Kdyz jsem kliknul na "refresh" zadne wifi nebyly nalezeny, nechapu jak je to mozne, kdyz wifi obycejne vysila.

Pokud znate nejaky zpusob jak toho docilit pres prikazovy radek (nebo jiny jakikoliv zpusob), tak prosim poradte. Nevim jestli to muze byt tim, ze nemam treba nainstalovane ovladace.

Jinak mám notebook, dell studio 17, kde je s [WLAN DELL 1397]

Děkuji!
ty jsi zacatecnik   a hned si nainstalujes BackTrack  :D     tady si nejdriv prolez  wiky a odkazy at vis  o co jde .) 
http://wiki.airdump.cz/BackTrack_5

predpokladam ze tvuj prvni krok bude instalace driveru pro wifi :)
Občas se nudím   ;D
http://malysss.deviantart.com

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 20 Září 2011, 21:17:17 »
Najlepšie by to bolo cez network-manager-applet. Neviem čo sa presne nachádza v BT5 ale určite ak tam nie je NM tak tam je wicd.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

ppeter

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 20 Září 2011, 21:20:05 »
Dal si mi odkaz kde prakticky nic neni, tedy co se tyce informaci hodnoty...
Nevidim tam zadne rubriky, kde bych se od neceho odrazil, muzes mi prosim najit ovladace ? Byl bych velice rad kdyby se mi tam alespon podaril rozjet internet.

Děkuji!

Pokud do prikazoveho radku zadam "wicd" tak se nevykona vubec nic, zadna informacni hodnota...

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #4 kdy: 20 Září 2011, 21:28:17 »
Dal si mi odkaz kde prakticky nic neni, tedy co se tyce informaci hodnoty...
Nevidim tam zadne rubriky, kde bych se od neceho odrazil, muzes mi prosim najit ovladace ? Byl bych velice rad kdyby se mi tam alespon podaril rozjet internet.

Děkuji!

Pokud do prikazoveho radku zadam "wicd" tak se nevykona vubec nic, zadna informacni hodnota...

jak neni dit je to rozcestnik kde najdes veskere info oBT 5 a v cestine , jen staci rozkliknout  treba na cesky stranky distribuce  kde je absolutne vsechno popsane  http://backtrack-linux.cz/  ,  a uprimne receno   BT  je dost slozitej   sam kolikrat  hledam  navody po netu  , ted ho tu nemam  nainstalovanej  v nouzi muzu nabotovat livko      proto jsem ti dal relevantni odkaz ...
Občas se nudím   ;D

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 20 Září 2011, 21:38:02 »
Nainstalujte si nějaké jiné distro ;) BT5 je pro guru a ne pro začátečníky. Věřím, že třeba v ubuntu to pro Vás nebude až takovej problém si nakliknout připojení wifi.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #6 kdy: 20 Září 2011, 22:10:08 »
Frajer vypne CSko, nainstaluje BT Linux, protože drak a domáhá se pomoci na Ubuntu fóru. Není to Black Track a nestřílí se tam! Doufám že mých pár slov má zcela jasnou informační hodnotu...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 20 Září 2011, 23:15:35 »
A ďalšia vec, že BT sa viac používa ako LiveCD.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

akiom

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 22 Září 2011, 18:47:27 »
Frajer vypne CSko, nainstaluje BT Linux, protože drak a domáhá se pomoci na Ubuntu fóru. Není to Black Track a nestřílí se tam! Doufám že mých pár slov má zcela jasnou informační hodnotu...

ty mě znáš?  ;D ;D ;D ;D ;D přesně takle sem to udělal totiž.... nakonec BT šlo pryč, mam Lubuntu, BT na live DVD ale skor ho nepotřebujem, nástroje jsem si natahal do Lubíska...

sabraq

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 22 Září 2011, 22:27:18 »

ty mě znáš?  ;D ;D ;D ;D ;D přesně takle sem to udělal totiž.... nakonec BT šlo pryč, mam Lubuntu, BT na live DVD ale skor ho nepotřebujem, nástroje jsem si natahal do Lubíska...

No to asi těžko, jenom mě dokáže vytočit, že si instaluješ něco o čem si nic nepřečteš a pak tady žadoníš o pomoc s tím, že když ti někdo poradí, tak místo díky píšeš  na konec " zadna informacni hodnota..."

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 22 Září 2011, 22:59:03 »

No to asi těžko, jenom mě dokáže vytočit, že si instaluješ něco o čem si nic nepřečteš a pak tady žadoníš o pomoc s tím, že když ti někdo poradí, tak místo díky píšeš  na konec " zadna informacni hodnota..."
[fail]To písal iný :D[/fail]

sabraq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 22 Září 2011, 23:43:37 »

Máš pravdu, tak proč se k tomu hlásí?? :o ;D

• Aktivní člen
  • *
    • CZTorrent
« Odpověď #12 kdy: 22 Září 2011, 23:48:02 »

ty mě znáš?  ;D ;D ;D ;D ;D přesně takle sem to udělal totiž.... nakonec BT šlo pryč, mam Lubuntu, BT na live DVD ale skor ho nepotřebujem, nástroje jsem si natahal do Lubíska...
No to asi těžko, jenom mě dokáže vytočit, že si instaluješ něco o čem si nic nepřečteš a pak tady žadoníš o pomoc s tím, že když ti někdo poradí, tak místo díky píšeš  na konec " zadna informacni hodnota..."

Máš pravdu, tak proč se k tomu hlásí?? :o ;D
asi dvoji ucet :D  nebo telepatie :D
Občas se nudím   ;D

akiom

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Září 2011, 18:27:48 »
ne dvojí účet, jen jsem chtěl říct, že neni sám, kdo to takle udělal a líbilo se mi, jak to bylo napsáno: Vypne CSko a naistaluje BT :-)))

sabraq

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 23 Září 2011, 20:17:39 »
ne dvojí účet, jen jsem chtěl říct, že neni sám, kdo to takle udělal a líbilo se mi, jak to bylo napsáno: Vypne CSko a naistaluje BT :-)))

Ale tak jako proč ne, mně šlo hlavně o tu "informační hodnotu" :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.