Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Tak asi budeme mít po dual bootu  (Přečteno 22342 krát)

pacholik

• Závislák
Re: Tak asi budeme mít po dual bootu
« Odpověď #50 kdy: 25 Září 2011, 18:45:20 »
je to realita
Citace: http://mjg59.dreamwidth.org/5850.html
  • Windows 8 certification does not require that the user be able to disable UEFI secure boot, and we've already been informed by hardware vendors that some hardware will not have this option.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #51 kdy: 25 Září 2011, 18:45:43 »
Ja som pozeral toto
https://help.ubuntu.com/community/UEFIBooting
ale nie som z toho mudry.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #52 kdy: 25 Září 2011, 19:01:24 »
je to realita
Citace: http://mjg59.dreamwidth.org/5850.html
  • Windows 8 certification does not require that the user be able to disable UEFI secure boot, and we've already been informed by hardware vendors that some hardware will not have this option.
Jak jsem psal, nektere HW firmy to muzou akceptovat, ale oni z toho explicitne nic mit nebudou, takze bych se prilis neobaval toho, ze by vyrobci HW zacali vyrabet pouze zbozi fungujici jen pod Win8... Jsem si naopak docela jisty, ze nekteri z velkych producentu (HP, Dell, Lenovo, Asus, Acer, Sony, Toshiba) "v tom nepojedou". Obzvalste kdyz se na trh chysta Chrome OS a tusim jeste neco na bazi Androidu (ted tipuju, vim jen ze jsem neco zaslechl o potencialne uspesnem alternativnim OS hlavne pro netbooky a tablety, ale pamet mi v tomhle ohledu uz vic info nedoda).

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #53 kdy: 25 Září 2011, 19:03:25 »
Myslim, ze je to spis prani nez realita - vyrobci HW nemaji zadny duvod okradat se o mozne prijmy (ze strany uzivatelu ostatnich OS) ve prospech Microsoftu. Prinejmensim urcita cast trhu by potom pripadla "neloajalnim" vyrobcum, coz pri vseobecnem poklesu ziskovosti v HW segmentu neni riziko radne podceneni...

Citace
Budto bude Váš HW bootovat pouze podepsané zavaděče, nebo nedodáme licence w8.

S pozdravem,
MS

To víš že se výrobci tiše skloní hlavu...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #54 kdy: 26 Září 2011, 08:50:05 »

Doufám, že bude situace podobná, jak s DivX a Xvid ve stolních přehrávačích. Výrobci nejdřív chvíli váhají (asijci kratší chvíli) a potom se s tím roztrhne pytel. Každý výrobce si rozmyslí, jestli naštvat půlku světa (a své akcionáře), nebo jednoho dodavatele OS.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #55 kdy: 26 Září 2011, 10:38:35 »

Doufám, že bude situace podobná, jak s DivX a Xvid ve stolních přehrávačích. Výrobci nejdřív chvíli váhají (asijci kratší chvíli) a potom se s tím roztrhne pytel. Každý výrobce si rozmyslí, jestli naštvat půlku světa (a své akcionáře), nebo jednoho dodavatele OS.

IMHO to bola irónia :)
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #56 kdy: 26 Září 2011, 16:07:56 »
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

C++odeG++irl-o.cc

• Host

gandhi

• Host
Re:Tak asi budeme mít po dual bootu
« Odpověď #58 kdy: 10 Června 2012, 22:05:00 »
"People who are really serious about software should make their own hardware." Alan Kay

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #59 kdy: 10 Června 2012, 22:13:02 »
Třeba WUBI neinstaluje vlastní zavaděč, ale píchne se na widlí... to je jedna cesta. Druhak nevěřím, že ten klíč z M$ neunikne...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #60 kdy: 10 Června 2012, 23:15:06 »
"People who are really serious about software should make their own hardware." Alan Kay
To platilo keď začínal apple...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #61 kdy: 10 Června 2012, 23:28:51 »
uff .. me na tom paralyzuje jeden aspekt ::

On jako Secure boot nejak zachrani/spasi deravost windowsu ?

dyk na to nemuze nikdo s mozkem v hlave pristoupit .. myslim si, ze to je jen kachna aby oslovili hloupe lidi
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #62 kdy: 11 Června 2012, 00:02:24 »
uff .. me na tom paralyzuje jeden aspekt ::

On jako Secure boot nejak zachrani/spasi deravost windowsu ?

dyk na to nemuze nikdo s mozkem v hlave pristoupit .. myslim si, ze to je jen kachna aby oslovili hloupe lidi
Skôr konkurenčný boj...a nejde tu len o slobodný SW, ale osobne si myslím, že nebude možnosť ani downgrade.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

gandhi

• Host
« Odpověď #63 kdy: 11 Června 2012, 01:23:54 »
to plati stale ;) (vid Android, Windows a tona balastu atd.), ked chces mat to fakt premakane, musis si spravit ten HW tiez a hlavne drzat kontrolu, sam mam Android aj je to hruza :-\ (a to nemyslim tu vodu co sa mi dostala pod display :'()

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #64 kdy: 11 Června 2012, 10:58:08 »
to plati stale ;) (vid Android, Windows a tona balastu atd.), ked chces mat to fakt premakane, musis si spravit ten HW tiez a hlavne drzat kontrolu, sam mam Android aj je to hruza :-\ (a to nemyslim tu vodu co sa mi dostala pod display :'()
A tak aby to bolo nejak konkurencie schopné? Telefón/tablet/počítač sa pri nízkom výkone a neodladenom SW neoplatí robiť (v závislosti od finančnej náročnosti samozrejme) ;). Pozri sa napríklad na OpenMoko...

gandhi

• Host
« Odpověď #65 kdy: 11 Června 2012, 13:43:24 »
A tak aby to bolo nejak konkurencie schopné? Telefón/tablet/počítač sa pri nízkom výkone a neodladenom SW neoplatí robiť (v závislosti od finančnej náročnosti samozrejme) ;). Pozri sa napríklad na OpenMoko...
Tak zavisi aky chces produkt, skusal som viacero Androidov a proste je to *censored* s prepacenim. Ja ked kupujem veci tak uvazujem aj nad ROI (tangible a intangible). Ber to tak, ze dneska mas poriadne app len na iPhone (aj ked mne ten interface prijde uz zastaraly napr.), na androide su te apps v hroznom stave, teda aspon co som skusal tych 20 top app, to je hruza.

OpenMoko je vaporware, to neni masova vec a vyzera to geekovsky.

Ja len narazam na to, ze ak chces vymakany software, musis mat pod kontrolou hardware, aby to mohlo spolu hrat. Mam Thinkpad s Windows a proste aj tak to neni ono aj ked to je default. Integracia je proste slabucka.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #66 kdy: 11 Června 2012, 14:13:35 »
Tak zavisi aky chces produkt, skusal som viacero Androidov a proste je to *censored* s prepacenim. Ja ked kupujem veci tak uvazujem aj nad ROI (tangible a intangible). Ber to tak, ze dneska mas poriadne app len na iPhone (aj ked mne ten interface prijde uz zastaraly napr.), na androide su te apps v hroznom stave, teda aspon co som skusal tych 20 top app, to je hruza.

OpenMoko je vaporware, to neni masova vec a vyzera to geekovsky.

Ja len narazam na to, ze ak chces vymakany software, musis mat pod kontrolou hardware, aby to mohlo spolu hrat. Mam Thinkpad s Windows a proste aj tak to neni ono aj ked to je default. Integracia je proste slabucka.
Mne tie app prídu práve naopak ;) poriadnu náhradu na iOS za alcodroid napríklad nenájdeš (nepodarilo sa mi).

gandhi

• Host
« Odpověď #67 kdy: 11 Června 2012, 15:59:28 »
Tie app su vsetky priemerne, hrozne malo je dobrych, proste ze fakt prespikovanych s dobrym rozhranim atd. tu app co si poslal, tak to je priklad otrasneho designu a UX, aj ked moze byt funkcne dobry. Aplikaciu, ktoru nemusis nastavovat atd. je najlepsia aplikacia. ;)

Android je geekovsky, od app po interface.

Alcodroid nepozuivam :D

Otakar Pešek

• Host
« Odpověď #68 kdy: 16 Června 2012, 23:16:00 »
Nesnášim microsoft, jsou jako vlci. Vrrrrrr Vrrrrr  >:(

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #69 kdy: 17 Června 2012, 00:01:13 »
Nesnášim microsoft, jsou jako vlci. Vrrrrrr Vrrrrr  >:(

Souhlasím. Mně MS připadá spíš jako Putin.

;)
« Poslední změna: 18 Června 2012, 10:51:37 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #70 kdy: 18 Června 2012, 10:48:11 »
Tie app su vsetky priemerne, hrozne malo je dobrych, proste ze fakt prespikovanych s dobrym rozhranim atd. tu app co si poslal, tak to je priklad otrasneho designu a UX, aj ked moze byt funkcne dobry. Aplikaciu, ktoru nemusis nastavovat atd. je najlepsia aplikacia. ;)

Android je geekovsky, od app po interface.

Alcodroid nepozuivam :D
Vždy všetko ide urobiť aj lepšie ;)...ale zlý design to nemá, je tam všetko prehladné a pekne v grafe :)

slavcok

• Aktivní člen
  • *
Toshiba Satellite A305

gandhi

• Host
« Odpověď #72 kdy: 18 Června 2012, 14:03:41 »
Vždy všetko ide urobiť aj lepšie ;)...ale zlý design to nemá, je tam všetko prehladné a pekne v grafe :)
Tak som to nainstaloval a je to otrasny design!!!
a suhlasim ze vsetko sa da urobit lepsie, len nech programatori a geekovia nerobia UI, prosim

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #73 kdy: 19 Června 2012, 01:33:12 »
Tak som to nainstaloval a je to otrasny design!!!
a suhlasim ze vsetko sa da urobit lepsie, len nech programatori a geekovia nerobia UI, prosim
;D a ako by to malo inak vyzerať? Je to vcelku prehladné...vidno pridávanie nápojov, najčastejšie(alebo posledné?) nápoje, graf, promile, štatistiky,...etc

kovalensue

• Návštěvník
« Odpověď #74 kdy: 26 Června 2012, 16:44:49 »
Jestli to chápu dobře tak do budoucna mi bude MS nakazovat jestli můžu nebo nemůžu mít dualboot?? A taky nechápu proč by někdo krom mě měl rozhodovat o tom co je a co není "secure". Vidím to jako cílený krok proti Linuxu, protože se MS bojí toho, že se jejich metro nechytne na stolních a nedotykových počítačích a to povede k odlivu zákazníků ke standardnějšímu prostředí a také k levnějšímu řešení.
Windows 7 Proffesional, Linux Mint 15 - Mate

If you don't like something, change it. If you can't change it, change your attitude.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.