Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: neviem sa rozhodnut  (Přečteno 2555 krát)

jack525

• Návštěvník
neviem sa rozhodnut
« kdy: 22 Září 2011, 20:33:12 »
ahoj chcem sa spytat na alze by som si chcel kupit tento pocitac  http://www.alza.sk/alza-gamebox-asus-amd-x4-d223635.htm  hlavne koli grafickej karte NVIDIA a procesoru  (4 jadra)
 no ale nasiel som este jeden vykonnejsi  http://www.alza.sk/alza-gamebox-amd-dragon-iv-edt-d240034.htm ktory ma 6 jadrovy procesor graficku kartu ktora je vykonovo taka ista ako nvidia ale je v znacke ati len neviem ako je na tom ati a ovladace na ubuntu ci funguju dobre a pocul som ze nvidia je na tom lepsie  preto by som radsej bral ten s tou nvidiou  s tym 4 jadrovym procesorom co by ste si vybrali vy a ako je to s tymi ATI ??? (sry za pravopisne chyby)
Ubuntu 12.04
Acer Aspire 5536g
Ati radeon HD 4570 512 mb AMD athlon x2 dual core 2.1 ghz  HTC wildfire S.Android 2.3.5

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: neviem sa rozhodnut
« Odpověď #1 kdy: 22 Září 2011, 21:41:29 »
ahoj chcem sa spytat na alze by som si chcel kupit tento pocitac  http://www.alza.sk/alza-gamebox-asus-amd-x4-d223635.htm  hlavne koli grafickej karte NVIDIA a procesoru  (4 jadra)
 no ale nasiel som este jeden vykonnejsi  http://www.alza.sk/alza-gamebox-amd-dragon-iv-edt-d240034.htm ktory ma 6 jadrovy procesor graficku kartu ktora je vykonovo taka ista ako nvidia ale je v znacke ati len neviem ako je na tom ati a ovladace na ubuntu ci funguju dobre a pocul som ze nvidia je na tom lepsie  preto by som radsej bral ten s tou nvidiou  s tym 4 jadrovym procesorom co by ste si vybrali vy a ako je to s tymi ATI ??? (sry za pravopisne chyby)
Si počkaj na bulldozery. Alebo si aj takúto zostavu môžeš vyskladať sám a možno ťa to výjde lacnejšie.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jack525

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Září 2011, 21:47:10 »
aj nad tym som uvazoval ale potom som s rozhodol ze si uz kupim  poskladany  ktory by si si ty vybral s tych dvoch  PC ?
Ubuntu 12.04
Acer Aspire 5536g
Ati radeon HD 4570 512 mb AMD athlon x2 dual core 2.1 ghz  HTC wildfire S.Android 2.3.5

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Září 2011, 21:51:54 »
aj nad tym som uvazoval ale potom som s rozhodol ze si uz kupim  poskladany  ktory by si si ty vybral s tych dvoch  PC ?
Na čo má byť? Toho skladania sa báť nemusíš. Je to ako lego akurát lahšie  ;)
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 22 Září 2011, 21:52:58 »
Tak čo sa týka dosky tak to 4jadro ju má kvalitnejšiu ale zasa napr. taký zdroj má lepšie to 6 jadro.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Září 2011, 21:55:45 »
Teraz kebyže si mám kupovať PC tak buď si to zoskladám alebo si to zoskladám s bulldozerom (nové CPU od AMD)

jack525

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Září 2011, 21:59:17 »
aha dobre diki za nazor :) asi si kupim ten 4 jadrovy  skladanie by ma mozno vyslo lacnejsie ale nad tymito dovma pocitacmi uvazujem uz dost dlho len nikdy som nevedel ktory si vybrat  este raz diki za poradenie :)
Ubuntu 12.04
Acer Aspire 5536g

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 22 Září 2011, 22:06:32 »
aha dobre diki za nazor :) asi si kupim ten 4 jadrovy  skladanie by ma mozno vyslo lacnejsie ale nad tymito dovma pocitacmi uvazujem uz dost dlho len nikdy som nevedel ktory si vybrat  este raz diki za poradenie :)
Som rýchlo naklikal zostavu, ktorá je IMHO lepšia, kvalitnejšie konponenty rovnaká cena (teda s vodným chladením je to o 100 € drahšie ale bez neho je to takisto drahé. ;)

[attachment deleted by admin]

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 22 Září 2011, 22:08:38 »
A je to fakt, že dobrá zostava. Možno ešte lepšiu pamäť a grafiku ale keď kupuješ niečo takéto tak do toho vraz aj o 200€ viac lebo si to potom budeš vyčítať. Poznám to.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 22 Září 2011, 22:10:35 »
Dá sa aj šetriť ale neodporúčam to. Keď si kúpiš zostavu tak tam budeš mať plombu zozadu a ak budeš robiť upgrade, ako že budeš, tak prídeš o záruku. Keď skladáš sám tak takéto blbosti neriešiš.

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #10 kdy: 22 Září 2011, 22:13:59 »
Každopádne neunáhli to a ja ti odporúčam počkať na bulldozery.

jack525

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 22 Září 2011, 22:19:27 »
diki za rady len momentalne mam len 760 Eur kedze este nezarabam ( mam 16 rokov) tak by som chcel jeden s tych dvoch ale kazdopadne mas pravdu o tom ze je lepsie si kupit zvlast kompomenty a sam si ich poskladat
Ubuntu 12.04
Acer Aspire 5536g

Rover623

« Odpověď #12 kdy: 23 Září 2011, 10:25:08 »
Hotové, poskládané od výrobce si počítač (pokud to není notebook nebo něco extra specifického) nikdy nekupuj. Většina výrobců to skoro vždy někde obere až na kost aby si mohla dát větší marži, pak se člověk setkává s tím, že jsou v těch PC různé pochybné desky (no name), grafické karty s nedostatečných chlazením (pasiv a celou case chladí jen zdroj) nebo od výrobců, které člověk ani nezná, zdroje od Eurocase, které jsou za chvilku v háji a vůbec podobná zvěrstva. Nová móda je dnes dávat tam papírově rychlé paměti (DDR3), ale když na to pustíš MemTest zjistíš, že mají takovou latenci, že i DDR2 koupená samostatně za pár šupů je skoro rychlejší. Pevné disky se cpou samozřejmě takové které nikdo nechce, takže buď dostaneš něco jako WD Green, který bude parkovat hlavičky jako o život nebo nějakou problémovou sérii Maxtor-Seagate.

jack525

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Září 2011, 12:57:00 »
no ten pocitac co chcem ja vyraba priamo alza :)
Ubuntu 12.04
Acer Aspire 5536g

Rover623

« Odpověď #14 kdy: 23 Září 2011, 15:29:25 »
To vyjde nastejno, teď jsem prohlédl ten první odkaz co máš na začátku a jen tak na okraj, paměti jsou sice DDR3, ale pekelně pomalé. Karta která je tam v základu je známá svou hlučností (2 malé větráky, za pár měsíců to začíná pekně hlučet). Disk je samozřejmě ta nejvíce problémová Barracuda kterou nikdo nechce (do půl roku mají všechny minimálně jeden vadný sektor). Větráky co jsou ve skříni (ale to je ostatně skoro u každé skříně) jsou ty největší šroty co výrobce našel, do 1 roku je člověk buď odpojí nebo vyhodí (hlučí a časem se zanesou ložiska, takže začnou ještě nepříjemně vrčet) a ten geniální chladič je proti tomu co ti dá výrobce s procesorem daleko horší co se týče odvodu tepla. Podtrženo-sečteno, půlku toho počítače by bylo vhodné ihned po koupi vyhodit a nahradit něčím spolehlivějším. Jen jednou jsem udělal takovou blbost, že jsem koupil sestavu už hotovou, do roka mi z toho zbyla jen deska, procesor (bez chladiče), zdroj a poměrně pěkná skříň kde jsem ale musel nahradit všechny větráky

wenca87

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 23 Září 2011, 16:42:51 »
To je jasná věc, navíc, když si to postavíš sám, tak máš záruku na každý komponent zvlášť a nemusíš řešit to, že až se ti tam něco po roce vys... tedy rozbije, budeš běhat do alzy kvůli reklamaci a navíc budeš měsíc bez PC. Nehledě na to, že když si PC postavíš sám, jistě k němu budeš mít "vřelejší" vztah :-)
AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics, Kubuntu 14.04 64bit ...a nestydím se za to!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.