Pripájam ten výpis zo skriptu.
Pozriem sa aj na ten odstavec, čo spomínal TIBOR, napíšem, ako to dopadlo.
EDIT: takže ten postup, na ktorý ma upozornil TIBOR, zabral. Teraz je defaultne nastavený na bootovanie Windows XP.
Ako som postupoval
1. otvoril som gedit s právami root v termináli príkazom sudo: gedit
2. Otvoril som súbor /etc/default/grub
3. zmenil som hodnotu GRUB_DEFAULT=0, na GRUB_DEFAULT=5 - čo bolo v mojom prípade poradie WIN XP v menu - POZOR!!! rátame od nuly!!! - Tzn. prvý riadok v menu je 0-tý
4. Uložil súbor.
5. Príkazom sudo update-grub s právami roota som upgradoval súbor /boot/grub/grub.cfg -- deje sa to samo!
Po reštarte už je vysvietený riadok s Widlami a môžem ísť pokojne zalievať ráno kávu a Widly sa naštartujú automaticky!
Pozn.: Ako čerstvá LinLama hodnotím tento postup príliš zložitý na to, aby ho mohol urobiť novopečený užívateľ, inak sqelého ubuntu. Zišlo by sa niečo, nejaký interaktívny skript, čo by to spravil automaticky - vypísal by poradie a spýtal sa užívateľa ktoré chce mať po štarte PC automaticky nabehnuté. Lebo ak ten startupmanager nezaberie, tak ako mne, toto je jedna z vecí, prečo ľudia nechcejú linux. A najlepšie by bolo, keby grub, hneď po reštarte PC ponúkal možnosť upraviť poradie. Napr. medzerník - vyberiem riadok - šipkami hore-dole presuniem, enterom pricapím, ďalším enterom odpálim.
[attachment deleted by admin]