Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Instalace Ubuntu - problém  (Přečteno 5537 krát)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
Re:Instalace Ubuntu - problém
« Odpověď #25 kdy: 28 Září 2011, 15:33:03 »
Původně tam byli 2 oddíly. Po naformatování jsem tam nechal jen jeden oddíl na který jsem nahrál Winy. Jak mám teda vyřešit svůj problém?
Jednak oddíly jsou neživotné. Za druhé si musíš pomocí LIVE Gparted oddíl přidat tak, že zmenšíš ten stávající. To budeš muset googlit, za ručičku Tě už vodit nebudu.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #26 kdy: 28 Září 2011, 15:35:49 »
Původně tam byli 2 oddíly. Po naformatování jsem tam nechal jen jeden oddíl na který jsem nahrál Winy. Jak mám teda vyřešit svůj problém?

Jak píše Bohouš, oddíly řeš až když rozjedeš tu instalaci. NEmůžeš třeba vyfotit displej, neběží tam nějaký text? Případně zkus stisknout CTRL+ALT+F1, hned co odklepneš to livecd...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #27 kdy: 28 Září 2011, 15:36:20 »
misto na disku nebude hrat roli, protoze
1) instalator si misto umi pripravit sam
2) blbne mu to i pri kontrole integrity CD

Pokud se da ubuntu instalovat v low graphic mode, pripadne v textovem modu, tak by to mohlo pomoct
To ano ale myslím, že si zároveň smaže widle ale možné je vše. Já už jsem svou ochotu vyčerpal. :)

sabraq

• Závislák
« Odpověď #28 kdy: 28 Září 2011, 15:39:29 »
Instalátor widle nesmaže, proč by je měl mazat? Navíc mu dá srozumitelné možnosti - použít celý disk, nainstalovat vedle, nebo upřesnit oddíly ručně tuším...

phplus

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #29 kdy: 28 Září 2011, 15:46:51 »
Jenom vedle nemá kde, to platí, když má kam ale on nemá. Navíc mu usb říká to samé. Chlapci, tužte se, přeji hodně štěstí, jdu na pivo.

sabraq

• Závislák
« Odpověď #30 kdy: 28 Září 2011, 15:48:30 »
Dobrou pěnu přeju ;D

Weider

• Návštěvník
« Odpověď #31 kdy: 28 Září 2011, 16:26:53 »
Zde přikládám odkaz na youtube, kde jsem zveřejnil svůj problém při instalaci. Když se mi poprvé zobrazí fialova obrazovka s dvěma znaky dole, tak v tomto videu neudělám nic a čekám co mi to nabídne. Samozřejmě už jsem několikrát zkoušel cokoliv zmáčknout a chtělo to po mě abych vybral jazyk. Po té co jsem vybral jazyk, jsem dal "Nainstalovat Ubuntu" a dopadlo to stejně jako v tomto videu - opět černá obrazovka.

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=vch3WgUKJzk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=vch3WgUKJzk</a>

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #32 kdy: 28 Září 2011, 20:05:45 »
Kdyz se ti zobrazi cerna obrazovka, co se stane, kdyz zmacknes klavesovou zkratku ctrl+alt+f1 ?

zkus nabootovat live cd s parametrem nomodeset, precti si http://wiki.ubuntu.cz/Bootovac%C3%AD%20parametry#Zm.2BARs-na_bootovac.2BAO0-ch_parametr.2BAW8_p.2BAVk-i_instalaci a misto vga=771 napis pouze nomodeset

Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Weider

• Návštěvník
« Odpověď #33 kdy: 28 Září 2011, 20:25:33 »
Kdyz se ti zobrazi cerna obrazovka, co se stane, kdyz zmacknes klavesovou zkratku ctrl+alt+f1 ?

zkus nabootovat live cd s parametrem nomodeset, precti si http://wiki.ubuntu.cz/Bootovac%C3%AD%20parametry#Zm.2BARs-na_bootovac.2BAO0-ch_parametr.2BAW8_p.2BAVk-i_instalaci a misto vga=771 napis pouze nomodeset

Musel jsem notebook vrátit, takže to bohužel nezkusim, ale budu rád když sem budete házet vaše návrhy jak na to, jelikož ten notebook snad budu mít opět u sebe. Díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.