Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 11 a bocni lista  (Přečteno 2446 krát)

axetom

• Návštěvník
Ubuntu 11 a bocni lista
« kdy: 03 Října 2011, 22:25:36 »
Ahoj kluci a holky, jsem novacek tak se predem omlouvam. Je to ma prvni zkusenost s linuxem:)
Mam par otezek
1) mam verzi 11 a jde nejak odstranit ta bocni lista vlevo? Vadi mi tam a potreboval bych ji dat pryc (rposim kdyztak navod pro laika)
2) potrebuju dat na plochu ikonku mozilly.  jak na to prosim? (jsem zvykly na windows tak jeste trochu tapu)
3) jak je to s prehravanim cd/dvd? potrebuju na to nejaky prehravac a nebo kodeky?

Omlouvam se za tyhle otazky, ale snad mi pomuzete:)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Ubuntu 11 a bocni lista
« Odpověď #1 kdy: 03 Října 2011, 22:33:09 »
Launcher (to nalavo) nejde odstrániť. Otvor centrum SW napr. cez DASHpomocou tlačítka super (win logo) a hladaj centrum SW a v ňom nájdi obmedzené doplnky pre ubuntu (restricted-extras).
Inak študuj dačo na wiki.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 03 Října 2011, 23:14:41 »
Launcher jde odstranit, odhlas se a přepni sezení na Ubuntu Classic.

Ikonu Mozilly dáš na plochu jednoduše, prostě ji tam přetáhneš z nabídky

Programy pro přehrávání CD/DVD jsou zahrnuté v instalaci (Totem a Banshee)

axetom

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Října 2011, 23:17:57 »
No pretahovat jsem to zkousel , ale ta ikonka firefoxu se pohybuje v tej liste jen nahoru a dolu :((( na plochu pretahnout nejde.
Odhlasit jsem se zkousel ale nic tam nemam. jen dole nejaky vyber ohledne upresneni ale ohledne ubuntu classic tam nic neni:(
///
bomba moc dekuju. lista je pryc, ono jsem prvni musel kliknout na profil aby slo zadat heslo a pak se tam vyber objevil. MOckrat dekujku:)
« Poslední změna: 03 Října 2011, 23:20:40 od axetom »

vidocqcz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2011, 19:07:45 »
Připojím svůj dotaz. Lze upravit rychlost zobrazování/skrývání té boční lišty? Štve mě, že má nastavené tak dlouhé zpoždění. Druhá otázka, proč trvá tak dlouho, než se v Dashi načte ten seznam aplikací je asi zbytečná (člověk než se někam prokliká tak se snad naučí ty programy spouštět příkazem :-)).
ProBook 4730s (Radeon HD 6490M, Intel i5 2.3GHz, 4GB DDR3), Ubuntu 11.10

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2011, 19:27:30 »
Připojím svůj dotaz. Lze upravit rychlost zobrazování/skrývání té boční lišty? Štve mě, že má nastavené tak dlouhé zpoždění. Druhá otázka, proč trvá tak dlouho, než se v Dashi načte ten seznam aplikací je asi zbytečná (člověk než se někam prokliká tak se snad naučí ty programy spouštět příkazem :-)).
Dá se to nastavovat pomocí "ubuntu tweak", ale zatím je k dispozici jen testovací verze.
Aplikace v "DASHi" se mi zobrazují rychle. Co máš za PC?

[attachment deleted by admin]
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

vidocqcz

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2011, 00:27:43 »
ProBook 4730s. Myslel jsem tím to, že kliknu na Dash>Více aplikací ...a čekám a a čekám (2 vteřiny :-) ) a pak se znenadání ty aplikace otevřou.
« Poslední změna: 22 Října 2011, 00:29:55 od vidocqcz »
ProBook 4730s (Radeon HD 6490M, Intel i5 2.3GHz, 4GB DDR3), Ubuntu 11.10

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.