Zdravím všechny tučňáky
Mám takový malý velký problém s ovládáním vzdálené plochy.
Co potřebuji?
Potřebuji kdykoliv a odkudkoliv přístup na počítač, který není dostupný pod veřejnou IP.
Co jsem používal? Pokus byl rozběhat aplikaci Teamviewer.
Kde se stal error?1) Aplikace i když se instaluje jako deb package, má základ na winu, původně windowsí aplikace. Nefunguje např zakázání ovládání lokálního klienta.
2) Předchozí bod by se třeba dal ještě nějak přejít, ale zásadním problḿem je, že potřebuji aplikaci, aby běžela ještě před nalogováním do systému, což bohužel linuxácká verze nepodporuje. Teoretické řešení by bylo, že se aplikace dá po spuštění na acc, jenže funkce tohoto počítače bude taková, že tento PC musí běžet pokudmožno nonstop, a na účet bude mít přístup přes tuto vzdálenou plochu více lidí. Když mi to někdo odlogne, a já nebudu přímo u toho,tak je to ... vy víte kde
. Také pokud se něco stane, tak pod tímto omezeným účtem i já jako administrátor nic nezmůžu, tedy jak říkám, musí být zachována možnost přelogování i na jiný účet.
Hledal jsem i možnost, jak spustit Teamviewer jako service, nebo něco takového, nicméně problematiku jsem jako standardní nelinuxák moc nepochopil... vlastně vůbec
Tak tedy jsem se vydal hledat nějaký program, který jede jak pod win, tak pod linuxem, který by mi umožnil se dostat na počítač ještě PŘED přihlášením, takový ty věci jako SSH nebo tak jak řikám nemožný, PC je na neveřejné adrese.
Takže po kostrbatém vysvětlení ještě jednou.Sháním multiplatformový program, který mi umožní se připojit na PC ještě před přihlášením, nebo pokud by někdo dohodil step-by-step návod jak nahodit teamviewera jako proces ihned po startu systému
Díky za trpělivost
Zorak