Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: System pro Acer Iconia W500  (Přečteno 1858 krát)

Paterl1

• Návštěvník
System pro Acer Iconia W500
« kdy: 07 Října 2011, 13:46:57 »
Zdravim,
nedavno jsem si poridil Iconii W500 a chtel jsem zkusit dat si na ni linux ( konkretne ubuntu ), ale narazil jsem na problem s touchscreenem, proste nejde, jedina moznost je pouzit klasickou mys. Puvodne jsem z toho co jsem cetl pochopil ze by to melo "proste fungovat", jediny topic o tomhle tematu byl X let stary ( http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=158666 ).

Cili > myslite ze mam zkusit treba neco starsiho ? ( mam doma jeste 8.04 ubuntu, ale nvm jak to tam vypada s driverama na grafiku a wifi ) a nebo to je proste bug obecny a mel by pomoct reinstall provedeny za uplnku s ritualni obetinou cerneho kohouta ?  ;D ( ten normalni nepomohl )

EDIT > Pripadne dopororucte jine distro, zkouseni se nebranim, pokud by to treba melo vylepsit dobu behu na baterku nebo bylo lepe prizpusobene touchscreenu v zakladu...
« Poslední změna: 07 Října 2011, 13:49:12 od Paterl1 »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:System pro Acer Iconia W500
« Odpověď #1 kdy: 07 Října 2011, 14:12:49 »
A co jsi přesně testoval za ubuntu 11.04? Nemusíš to ani instalovat a mělo by ti na otestování stačit live CD/USB.
Možná by jsi mohl zkusit i připravované Ubuntu 11.10.
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/oneiric-desktop-amd64.iso
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Paterl1

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Října 2011, 14:31:13 »
Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" x86 verzi stazene z http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout,  aktualizovane na max jak se samo aktualizovalo.

Zkusim jeste install DVD misto CD, treba se neco zmeni.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 07 Října 2011, 14:39:43 »
Tkus 11.10 live. Jen tak pokusně.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Paterl1

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Října 2011, 11:52:56 »
Tak jsem o vikend zkusil 11.10 a funguje to, takze nejaka blbost na moji strane nebo se neco nenainstlo.. nvm, hlavne ze to jde =)

Jinak OT : Co se tyka user experience tak se to ovlada prekvapive pohodlne, jenom to holt zere baterku vic nez windows 7ky, odhadem tak o 20 procent. Oproti Win 8 to vychazi jeste o neco hur, ty sou totiz naopak tak o 20 proc lepsi nez 7ky z tohohle hlediska. Nicmene to jsem cekal podle toho co jsem na Rootu cetl.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 10 Října 2011, 12:00:19 »
To stou baterkou je oprus ale to se časem podá. Ono ten Windows 7 po cca půl roce používání kdy je už řádně zaneřáděn také nemá tak nízkou spotřebu jako čerstvě nainstalovaný. :)
Už se těším až se přejde na Wayland kde by se měla rapidně snížit spotřeba a zvýšit výkon ale to si ještě minimálně rok počkáme. :-\

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 10 Října 2011, 18:40:12 »
Nové Gnome3.2 by malo mať aj vynovenú klávesnicu virtuálnu.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.