Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: automaticke prihlaseni  (Přečteno 859 krát)

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
automaticke prihlaseni
« kdy: 08 Října 2011, 16:44:51 »
potreboval bych aby se mi po startu pc ubuntu automaticky prihlasilo ale aby nebyla moznost bez zadani hesla vlezt na plochu, proste automatickej lock aby nebyla zadna sance bez znalosti hesla vlezt mi do uctu, nebo videt co mam spustene za aplikace apod.  jak to udelat?  :)

Rover623

Re:automaticke prihlaseni
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2011, 16:52:30 »
Podívej se sem http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=31097.0
myslím, že to je to co chceš

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 08 Října 2011, 17:03:20 »
jo diky! to je ono a nevis jeste jakym prikazem vypnu podsviceni displeje? v parametrech gnome-screensaver-command jsem to nenasel

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 08 Října 2011, 17:20:39 »
To po chvilce chcípne samo

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 08 Října 2011, 19:05:10 »
Jestli ti jde opravdu o to, aby se do účtu nikdo nedostal, musel bys ho zašifrovat, ale pak by zase nefungovalo automatické přihlašování. Každý kdo je u počítače totiž může restartovat (SysRq) a přihlásit se jako root (recovery mode).

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 08 Října 2011, 19:20:49 »
dik za info to sem nevedel ale nepredpokladam ze ten kdo semnou sdili komp to bude umet cili sifrovat nehodlam nehlede na to ze by to zcela jiste zhorsilo vykon a prineslo dalsi nepredpokladane potize napriklad pri zatuhnuti os rozbitej krypt fs to by pak byla lahudka nemam pravdu?  :) staci mi jen to automaticke skryte prihlaseni + zhasnuti obrazovky, proste abych zapnul komp nic neresil a az se k nemu vratil byl zalogovanej a nemusel sem cekat nez se vse nacte

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.