Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problem při rozpoznání monitoru.  (Přečteno 1902 krát)

StarKiller

• Návštěvník
Problem při rozpoznání monitoru.
« kdy: 14 Října 2011, 00:30:13 »
Mám HP ProBook 4530s Notebook. Intel ® Pentium DualCore B940 Procesor (2GHz, 2MB cache) Mobile Intel ® HM65 Express Chipset Intel ® HD grafikou 3000, Microsoft DirectX 10.1 (Shader Model 4.1) a OpenGL 3.0 schopný. 15,6 palcový širokoúhlý LED podsvícený HD s antireflexní úpravou (1366 x 768)...

Používám Ubuntu 10.04. Jde o to, že nedokážu nastavit větší rozlišení než na 1024x768 a, což mě štve ještě víc, když notebook zavřu a monitor se vypne, tak při otevření už se monitor nerozsvítí. Prosím poradte. Viděl jsem zde na foru podobné příspěvky, ale nějak jsem nevěděl jak je aplikovat.. jsem tak trochu nováček :-[

erumoico

• Aktivní člen
  • *
Re:Problem při rozpoznání monitoru.
« Odpověď #1 kdy: 14 Října 2011, 16:02:55 »
Jestli nemáš nainstalované ovladače na grafiku, dej Systém -> Administrace -> Hardwarové ovladače a pomocí toho si to nainstaluješ. Doporučuji nejprve zkusit svobodné ovladače a když nepomohou, tak můžeš zkusit ty proprietární. Napiš prosím, jak jsi dopadl.

Návody:
http://wiki.ubuntu.cz/
Wiki Ubuntu - Ovladače grafických karet
Wiki Ubuntu - Nastavení monitoru
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

StarKiller

• Návštěvník
Re:Problem při rozpoznání monitoru.
« Odpověď #2 kdy: 17 Října 2011, 23:33:22 »
No ovladače jsem zkoušel nainstalovat. Nejdřív jsem si zkusil stáhnout ovladače přímo od HP, jenže ty byly v souborech .rpm takže jsem je musel převézt přes alien.. a to mi hodilo nějaké chyby... pak jsem to řešil ve škole s kámošema. A tak jsem zjistili že to ovladačema na grafiku není. Nakonec jsem se rozhodl přejít na verzi Ubuntu 11.4 a problem byl vyřešen.. Vše mi ted funguje jak má.. :) Jinak díky za ochotu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.