Zdravím usadlíkov ubuntu fóra!
Deň sa stretol s nocou a ja som si v kľude domova nainštaloval Oneiric. Inštaloval som ho tak na poločisto - / na samostatnej ext4 partícii (s btrfs som mal v bete problém, vypisovalo mi to "error in reading sparse file", známy to bug) a vyše roka staré /home na druhej partícii. Čo sa stalo je, že sa mi po inštalácii nespustilo Unity 3D hoc' na to mám mašinu dostatočnú. Napadlo ma, že sa možno nekamarádi s mojimi starými konfigmi, tak som zmazal ten s názvom compiz a hľa, zrazu to po zhodení xserveru šlapalo na jednotku. Tak som si nainštaloval ccsm a pustil som sa do hrajkania. Prvá vec, čo som si všimol bola, že sa mi zmeny neuskutočňovali. Plochy ostali štyri, miesto požadovaných šiestich, backlight nešiel vypnúť a ani klavesové skratky na prepínanie okien nespolupracovali. Tak som ccsm vypol a chcel som sa pozrieť ručne do configu. Gedit mi však pri zobrazovaní texťáku zhodil celé Unity a musel som ho znovu zmazať. Tak sa vás pýtam, ctení rytieri okrúhleho stola, ako to napraviť? Googlil som už po hláseniach, žiadne som nenašiel (tak skoro po vydaní sa ani nečudujem) a sformulovať bug report sa mi takto neskoro nechce.