Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení ploch v unity  (Přečteno 1358 krát)

Neo

• Aktivní člen
  • *
Nastavení ploch v unity
« kdy: 15 Října 2011, 10:05:19 »
Chci se zeptat jestli jste někdo zkoušel nastavit otáčení kostkou v unity. Když jsem se o to pokusil tak jsem celé unity shodil. K zapnutí efektu kostky bylo totiž nutné vypnout jiný efekt (teď nevím název) na kterém je celé unity postaveno.

Také by mě zajímalo jestli je možné přepínat plochy starým způsobem - tedy že kliknu na konkrétní plochu a ona se objeví. Ta ikona v launcheru je trochu těžkopádná.
Jsou to vlastně ptákoviny ale potěší.
Díky 
Ubuntu 17.04.

Rover623

Re:Nastavení ploch v unity
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2011, 11:24:10 »
Když vypneš desktop wall, který je nutné deaktivovat pro povolení kostky, tak jde Unity do kytek okamžitě, protože celé je to jen plugin do Compizu. Možná při použití Unity 2D by to šlo, ale protože to není akcelerované, tak tu kostku vlastně ani nezapneš.

Co se týče toho druhého, asi myslíš použít něco jako byl "přepínač ploch" v GNOME 2.32, tedy taková ta okýnka na panelu. To bohužel také nejde, protože panel už neumožňuje přidávat applety, nicméně stále jde přesouvat se mezi plochami kombinací CTRL+ALT+šipky

Neo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2011, 21:55:18 »
Hmm dík za odpověď. A já už myslel, že se zkusím s Unity skamarádit :-(
Jinak to zrušení Unity pomocí nastavování Compizu by se mohlo označit za bug, ne? V distribuci zaměřené na běžné uživatele bych něco takového nečekal.
Ubuntu 17.04.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 15 Října 2011, 22:25:32 »
Kostka není žádný problém, sice při přepínání spadne Unity plugin, ale ten zas stačí zapnout. Jen se musí reagovat na konflikty těch pluginů ve prospěch Unity. A pak samozřejmě v hlavním nastavení upravit velikost Desktopu.
Indikátor pro přepínání ploch do Unity panelu taky nějaký existuje, stačí pohledat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.