Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Webkamera "hore nohami" vs firefox/flash  (Přečteno 1926 krát)

mr.ZoFkA

• Návštěvník
    • http://unregistereduser.blogspot.com
Webkamera "hore nohami" vs firefox/flash
« kdy: 15 Října 2011, 14:41:41 »
Mam Asus F3KE, 11.04, 32bit, Adobe Flash som skusal aj 10tku, aj "zasuvny modul", browser je FF, webkamera Bus 001 Device 004: ID 174f:5a35 Syntek Sonix 1.3MPixel USB 2.0 Camera.

V aplikacii Cheese funguje uplne normalne, no pokial sa snazim pouzit nejaku webovu sluzbu pristupujucu k webkamere prostrednictvom flashu (napr. Chatroulette.com)), nejde mi mikrofon (cim som sa zatial nezaoberal) a obraz je otoceny "hore nohami". Skusil som viacere tutorialy, no bez uspechu tak to skusam takto.

Vopred dakujem za rady.
« Poslední změna: 15 Října 2011, 14:48:39 od mr.ZoFkA »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Webkamera "hore nohami" vs firefox/flash
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2011, 15:14:55 »
Mam Asus F3KE, 11.04, 32bit, Adobe Flash som skusal aj 10tku, aj "zasuvny modul", browser je FF, webkamera Bus 001 Device 004: ID 174f:5a35 Syntek Sonix 1.3MPixel USB 2.0 Camera.

V aplikacii Cheese funguje uplne normalne, no pokial sa snazim pouzit nejaku webovu sluzbu pristupujucu k webkamere prostrednictvom flashu (napr. Chatroulette.com)), nejde mi mikrofon (cim som sa zatial nezaoberal) a obraz je otoceny "hore nohami". Skusil som viacere tutorialy, no bez uspechu tak to skusam takto.

Vopred dakujem za rady.
Nainštaluj 11.10. http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1548337.html
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

mr.ZoFkA

• Návštěvník
    • http://unregistereduser.blogspot.com
Re:Webkamera "hore nohami" vs firefox/flash
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2011, 15:22:34 »
link co si postol som cital, no tam nerozoberaju 11.04, ale 10.04..

EDIT: po update problem pretrvava.. a okrem toho mi update priniesol par dalsich problemov, ale tie riesim v inych threadoch..

- presne tomu nerozumiem, ale aj napriek tomu mi celkom slubne pripadalo pouzit LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so firefox
- zistil som, ze tieto adresare nie su na danom mieste a ked pozriem do ubuntu software center v4l je nainstalovane
- pri pokuse o instalaciu v4l-utils-0.8.5 v terminali mi vypise:

zofka@zofka:~/Plocha/v4l-utils-0.8.5$ sudo make
[sudo] password for zofka:
make -C lib all
make[1]: Entering directory `/home/zofka/Plocha/v4l-utils-0.8.5/lib'
make -C libv4lconvert all
make[2]: Entering directory `/home/zofka/Plocha/v4l-utils-0.8.5/lib/libv4lconvert'
cc -Wp,-MMD,"libv4lconvert.d",-MQ,"libv4lconvert.o",-MP -c -I../include -fvisibility=hidden -fPIC -DLIBDIR=\"/usr/local/lib\" -DLIBSUBDIR=\"libv4l\" -I../../include -I../../lib/include -D_GNU_SOURCE -DV4L_UTILS_VERSION='"0.8.5"' -g -O1 -Wall -Wpointer-arith -Wstrict-prototypes -Wmissing-prototypes -o libv4lconvert.o libv4lconvert.c
In file included from libv4lconvert.c:26:0:
libv4lconvert-priv.h:25:21: fatal error: jpeglib.h: Adresár alebo súbor neexistuje
compilation terminated.
make[2]: *** [libv4lconvert.o] Chyba 1
make[2]: Leaving directory `/home/zofka/Plocha/v4l-utils-0.8.5/lib/libv4lconvert'
make[1]: *** [all] Chyba 2
make[1]: Leaving directory `/home/zofka/Plocha/v4l-utils-0.8.5/lib'
make: *** [all] Chyba 2
« Poslední změna: 30 Října 2011, 21:23:00 od mr.ZoFkA »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.