Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome Shell  (Přečteno 1110 krát)

gekoncik

• Aktivní člen
  • *
Gnome Shell
« kdy: 15 Října 2011, 15:52:35 »
Ahoj,

celkal jsem az do ted az vyjde 11.10 a s nim se mi nainstaluje gnome-shell, tak se nestalo tak ale vyrvoril se mi hybrit mezi starym a novym gnome.. Tak jsem si nainstalova novy gnome shell sam.. Prvni moment super vypada to hezky po pul hodine prace nadavam na vsechno co jde..
  • Kde je tlaciko na vypnuti
  • Kde je system tray
  • Jak zobrazim otevrena okna
  • Pri kliknuti na krizek pidgina se zavre cely a nehodi se na pozadi
  • ...

A hromada dalsich veci po vydani unity, jsem aspon mohl pouzivat gnome proc kazde nove uzivateske prostredi je tak nedokonale a uzivatelsky neprivetive? Pridava vam to taky nebo je to jen muj nazor?
« Poslední změna: 15 Října 2011, 15:54:41 od gekoncik »

Freshlemon

• Aktivní člen
  • *
Re:Gnome Shell
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2011, 16:15:07 »
S příchodem 11.04 jsem vyzkoušel Unity a nesedlo mi. Tehdy mi přišlo, že výrazně snižuje produktivitu. Ve Fedoře 15 jsem potom vyzkoušel shell, které mi nakonec připadalo ještě horší.

Dnes jsem zase u Unity, nějak jsem si zvykl, pomůže např. compiz, kde se dá upravit pár věcí ohledně louncheru. Pomohou i klávesové zkratky vztahující se k Unity, ale hlavně je třeba nezavrhnout (kterékoli) prostředí hned a snažit se v něm pár dní pracovat - člověk začne oceňovat specifické výhody nového prostředí a na ledasco je možné si zvyknout.

Nicméně i tak se mi nelíbí současný trend, tedy honba za eye-candy prostředím na úkor jednoduchosti, přehlednosti a rychlosti. Taky si myslím, že by se měli vývojáři konečně zaměřit na snížení spotřeby energie... Ubuntu hodně "žere".
Znalosti ⇛ Linux: Nováček ┃ Programování: Nováček ┃ Angličtina: Pokročilý
Systém: Ubuntu 12.04 32-bit (cs_CZ.UTF-8)
Specifikace⇛ Intel Pentium Dual T3400 2.16GHz │ RAM 2048 MiB │ LENOVO 42335TG - LENOVO KIWDX Grafické karty: nVidia G98 [GeForce 9300M GS] [10DE:6E9] Sítě: Wireless: Intel PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection [8086:4237], Ethernet: Broadcom NetLi

Sešívaný

• Stálý člen
  • **
    • Osobní stránky
Re:Gnome Shell
« Odpověď #2 kdy: 15 Října 2011, 17:48:32 »
Citace
[Kde je tlaciko na vypnuti
Stačí stisknout klávesu Alt a tlačítko na vypnutí se zobrazí. Kdo tam to tlačítko chce mít zobrazené pořád, může použít rozšíření. Ve Fedoře se jmenuje gnome-shell-extension-alternative-status-menu. Jak v Ubuntu, netuším.
Citace
Kde je system tray
System tray je vpravo dole v liště, která se zobrazí po najetí myší do pravého dolního rohu nebo po přepnutí do náhledu Činnosti.
Citace
Jak zobrazim otevrena okna
Stačí stisknout klávesu Win nebo kliknout na Činnosti a zobrazí se náhledy všech otevřených oken. GNOME Shell už tradiční taskbar nepoužívá.
Citace
Pri kliknuti na krizek pidgina se zavre cely a nehodi se na pozadi
Existuje rozšíření pro GNOME Shell, které integruje Pidgina tak, že se schovává do systray a zprávy se zobrazují v notifikacích.

Citace
A hromada dalsich veci po vydani unity, jsem aspon mohl pouzivat gnome proc kazde nove uzivateske prostredi je tak nedokonale a uzivatelsky neprivetive?
Neřekl bych, že je GS nedokonalý a uživatelsky nepřívětivý. Prostě jen mění principy práce s desktopem a uživatel tomu musí přizpůsobit své workflow. Někdo si zvykne rychle, někomu to chvíli trvá a někdo to nepřekousne a odejde k jinému prostředí, které zachovává tradiční koncept Win95, např. Xfce. To je zcela přirozené. Já jsem si zvykl rychle a dneska mi naopak dělá problémy pracovat v GNOME 2.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.