Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Par problemov po aktualizacii na 11.10  (Přečteno 1527 krát)

ruso

• Návštěvník
Par problemov po aktualizacii na 11.10
« kdy: 15 Října 2011, 18:31:45 »
Potreboval by som poradit , ako si v tom bocnom panely (neviem ako sa to presne vola) mozem presuvat ikony? V predchadzajucej verzii mi to fungovalo jednoduchym potiahnutim  a poprehadzovanim pomocou mysi.

Po aktualizacii na 11.10 nefunguje navod na aktivaciu numlocku z tunajsej wiky, inac je to celkom na nervy to vecne zlozito upravovat, nerozumiem , preco na to neexistuje nejaky "user friendly" sposob.

Dalsia vec  je , ze mi po upgrade zmizol avidemux, neviem ho najst ani v centre softveru a tiez ani z ich stranky sa mi nedary ho nainstalovat. Nerozumiem preco po instalcii zmizol :-(

Posledna vec zatial je problem s Blendrom, nainstalujem ho cez centrum softveru a potom ako ho spustim sa nic nedeje, jednoducho sa nespusti...

Mrzi ma ze otravujem, ale toto je jedina vec, ktora mi na U. vadi, ze neskusenemu pouzivatelovi hadze polena pod nohy, tym ako sa niektore veci po upgrade rozhodia.

Vopred dakujem za rady a za ochotu.

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
Re:Par problemov po aktualizacii na 11.10
« Odpověď #1 kdy: 15 Října 2011, 18:58:44 »
otvor si terminal a napis "blender", potom sem hod vypis z terminalu, dalej napis "sudo apt-get install avidemux" a takisto vypis aby sme sa dozvedeli co je pricinou problemu :) --samozrejme neviem ci ej avidemux v hlavnych repozitaroch, ak nie, je ich nutne pridat !
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

jmp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2011, 16:20:19 »
k te zmene poradi ikon v launcheru - myslim, ze je mozne pretahovat ikony z pozice do pozice tehdy, kdyz je nejprve potahnete trochu stranou (jakoby do plochy) a pak az nahoru/dolu

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2011, 21:12:46 »
k avidemux http://askubuntu.com/questions/61862/how-to-install-avidemux-in-oneiric 11.10 zatiaľ nie, aj mňa to sklamalo tak som späť na 11.4  Podľa návodov sa mi to rozchodiť nepodarilo.
Poučenie pre mňa: upgrade až s LTS :D
« Poslední změna: 16 Října 2011, 21:22:50 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

ruso

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Října 2011, 17:25:51 »
otvor si terminal a napis "blender", potom sem hod vypis z terminalu, dalej napis "sudo apt-get install avidemux" a takisto vypis aby sme sa dozvedeli co je pricinou problemu :) --samozrejme neviem ci ej avidemux v hlavnych repozitaroch, ak nie, je ich nutne pridat !

Info: Config directory with "startup.blend" file not found.
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  138 (ATIFGLEXTENSION)
  Minor opcode of failed request:  66 ()
  Serial number of failed request:  33
  Current serial number in output stream:  33

Instalovane z centra softveru...

k te zmene poradi ikon v launcheru - myslim, ze je mozne pretahovat ikony z pozice do pozice tehdy, kdyz je nejprve potahnete trochu stranou (jakoby do plochy) a pak az nahoru/dolu

prisiel som na to, staci kliknut a dlhsie podrzat, potom to ide presuvat

k avidemux http://askubuntu.com/questions/61862/how-to-install-avidemux-in-oneiric 11.10 zatiaľ nie, aj mňa to sklamalo tak som späť na 11.4  Podľa návodov sa mi to rozchodiť nepodarilo.
Poučenie pre mňa: upgrade až s LTS :D

no snad sa to vyriesi nejako :-(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.