Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Launcher, dash  (Přečteno 3232 krát)

stapes

• Aktivní člen
  • *
Launcher, dash
« kdy: 16 Října 2011, 00:50:29 »
Zdravím, nějak se mi podařilo v 11.10 to, že mi zmizel launcher i horní panel. Do terminálu se dostanu
. Jakým příkazem se dá launcher obnovit? Dík.

aloisam

• Host
Re:Launcher, dash
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2011, 08:30:43 »
ahoj. Když zadáš: unity --replace spraví se to?

stapes

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2011, 08:59:50 »
Nespraví,  zřejmě jsem něco zesmolil v nastavení compizu protože když se přihlásím ve 2D tak se dash i launcher objeví normálně.

JC

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2011, 20:21:39 »
Mám taký istý problém, vyriešil si to nejako?

Dík

stapes

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Října 2011, 08:58:10 »
Vyřešil, ale nevím přesně jak. Zkusil jsem unity --replace, přeinstaloval jsem unity plugin manager a jede to.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #5 kdy: 17 Října 2011, 09:04:14 »
Stejný problém mi udělalo spuštění Nastavení Compiz, vyřešil jsem to tak, že jsem smazal z home/.compiz* home/.gmone* a restartoval.

Pokud máte Unity, doporučuji zapomenout na Compiz (odinstalovat manažer).
« Poslední změna: 17 Října 2011, 09:13:27 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #6 kdy: 17 Října 2011, 09:10:47 »
Je to bug ktorý sa mi stal už v bete. Kedykoľvek v compize čokoľvek štelujem, tak sa mi to stane. Oprava: zmazať konfiguráky compizu z ~
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

stapes

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 18 Října 2011, 12:49:35 »
Dnes se mi nabídly a nainstaloval jsem aktualizace compizu. Je v tom vyřešen bug o kterém píšeš? Já se neodvažuji v compizu cokoli měnit aby mi to nespadlo.

compaq

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 18 Října 2011, 13:52:54 »
Dnes se mi nabídly a nainstaloval jsem aktualizace compizu. Je v tom vyřešen bug o kterém píšeš? Já se neodvažuji v compizu cokoli měnit aby mi to nespadlo.

Já nemusím nic měnit, stačí když spustím manager compizu a zase ho zavřu a Unity je v pr****.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Ding007

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 18 Října 2011, 22:14:00 »
Měl jsem stejný problém. Musel jsem do Unity 2D, tam jsem nainstaloval manažera compizu znovu a asi se prepsal v v homu /.compiz*. A zase Unity jede. Dnes jsem aktualizoval Manažera Compizu, vlezl jsem do něj a v pohodě. Ovšem zase mi přestalo fungovat nastavení zvuku v horní liště...

senozaty

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 20 Října 2011, 11:23:37 »
to samé, akorád já jako začátečník mám více problémů. když vlezu do systém souborů - home tak tam mám jen uživatelské složky v mém případě jakub a lucinka ani v jedné neni nic o compizu.mohu dát hledat compiz, ale najde mi to plno složek, většinou se zámkem to samé pokud si nechám vyhledat gmone. a já nevim kterej smazati. už 2 dny tady takle neoperuji. na net jedině přez nápověda ubuntu, kde si pak nechám otevřít získat nápovědu online aby se mi otevřel prohlížeč. nemůžete mi někdo poslat nějakej příkaz přez terminál, kterej bych zadal a ono se mi to compiz a gnome smazalo? linux mám půl roku cca a zatím spokojenost, i když od aktualizace před pár dny na 11.10 mám trochu více problémy, ale tak ty bych nějak vyřešil. jenže takle nemohu nic.
Naprostej začátečník mám Linux týden a nerozumim plno názvům a věcem:D tak se dopředu omlouvám.
Ubuntu 10.10, GNOME 2.32.0 časem až zjistim co je ještě důležité,a jak to zjistim, sem hodim další popis PC.

compaq

• Závislák
« Odpověď #11 kdy: 20 Října 2011, 11:35:54 »
to samé, akorád já jako začátečník mám více problémů.

Podle mého není pro začátečníky vůbec vhodné nedodělané a polofunkční prostředí Unity. Jestli chceš mít po starostech, nainstaluj U10.04.

senozaty

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 20 Října 2011, 12:26:21 »
stačí teda odinstalovat manažer compizu? ve 2D to samozřejmě funguje, tak jeslti se stačí ho odsud zbavit, a potom najet back.
Naprostej začátečník mám Linux týden a nerozumim plno názvům a věcem:D tak se dopředu omlouvám.
Ubuntu 10.10, GNOME 2.32.0 časem až zjistim co je ještě důležité,a jak to zjistim, sem hodim další popis PC.

aloisam

• Host
« Odpověď #13 kdy: 20 Října 2011, 16:31:16 »
Vytvoř si dalšího uživatele, a podívej se, jak se to chová tam.

Zkus v terminálu tyhle příkazy, na 11.04 fungovaly:

Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compiz-1
gconftool-2 --recursive-unset /apps/compizconfig-1

Když to nepomůže, spusť nástroj Hledat soubory → Hledat ve složce: jakub/nebo lucinka → Vybrat další možnosti: Zobrazovat skryté a záložní soubory. A dej vyhledat compiz, to co ti najde smaž.

Nebo v home (ať už v "jakub", nebo v "lucinka"), zmáčkni ctrl+home a objeví se ti skryté složky a  soubory. (začínají tečkou;) Nastavení compizu jsou ve složkách ~/.config a ~/.gconf/apps.

compaq

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 20 Října 2011, 16:34:33 »
Nastavení compizu jsou ve složkách ~/.config a ~/.gconf/apps.

a také v /.gnome /.gnome2 atd.
« Poslední změna: 20 Října 2011, 16:52:29 od compaq »

aloisam

• Host
« Odpověď #15 kdy: 20 Října 2011, 16:50:35 »
Nastavení compizu jsou ve složkách ~/.config a ~/.gconf/apps.

/.gnome /.gnome2 atd.

ne. Pravdu má náčelník. Tedy já. :))

senozaty

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 10 Ledna 2012, 04:20:44 »
Stejný problém ....vyřešil jsem to tak, že jsem smazal z home/.compiz* home/.gmone* a restartoval.

Pokud máte Unity, doporučuji zapomenout na Compiz (odinstalovat manažer).

Když to nepomůže, spusť nástroj Hledat soubory → Hledat ve složce: jakub/nebo lucinka → Vybrat další možnosti: Zobrazovat skryté a záložní soubory. A dej vyhledat compiz, to co ti najde smaž.

Nebo v home (ať už v "jakub", nebo v "lucinka"), zmáčkni ctrl+home a objeví se ti skryté složky a  soubory. (začínají tečkou;) Nastavení compizu jsou ve složkách ~/.config a ~/.gconf/apps.

Kombinace obou pomohla a vše vyřešeno, jen mi trochu vrtá hlavou ten compiz. Když ho odinstaluji, tak mi vypadne komplet a mohu jen 2D. Unity odejde s ním.

A možná malinká chybka. Při rolování stránek mi naskakují se zpožděním což připočítávám ovladači GPU.

aloisam

• Host
« Odpověď #17 kdy: 10 Ledna 2012, 12:22:55 »
Kombinace obou pomohla a vše vyřešeno, jen mi trochu vrtá hlavou ten compiz. Když ho odinstaluji, tak mi vypadne komplet a mohu jen 2D. Unity odejde s ním.

pokud jsi si opravdu odstranil compiz, tak se není co divit, unity je plug-in compizu... Compaq myslel manažer nastavení compizu. Ale dle mého skromného názoru nemá jeho odinstalování na nic vliv, pochybuju, že po sobě v home uklidí. To by byla jediná aplikace kterou znám, co by to dělala...

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #18 kdy: 10 Ledna 2012, 13:32:43 »
nepomohol by apt-get purge?
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

aloisam

• Host
« Odpověď #19 kdy: 10 Ledna 2012, 23:34:07 »
nepomohol by apt-get purge?

ne. Protože problém je evidentně někde v home..

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.