Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: odinstalovaný NetworkManager a problém s novou instalací  (Přečteno 1168 krát)

djbobesh

• Návštěvník
Dobrý den, předem bych chtěl upozornit že s Linuxem mám zkušenosti v obsahu dvou dní, takže případné rady vás prosím opravdu jako pro debila :D tj. krok po kroku. Děkuji. Teď k problému - na NTB Acer Aspire One odstranil přítel mojí kamarádky aplikaci Network Manager (objevila se v SW Center v Removals (Network-Manager-Gnome 0.8.4) a tudíž v tuto chvíli nejde NET. Snažil jsem se podle rad na stránce http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=34506.msg257091#msg257091 o reinstalaci na WICD. Bohužel tato nejde protože je asi v kolizi s NM. Já jej ale mám za odinstalovaný...A teď jsem bezradný, chtěl jsem tedy zpět dát dle pokynů na citované stránce zpět NM ale políčko s odkazem install je růžové ale nelze na něj kliknout....A já jsem bohužel WINdousák a s tímhle už se se** dva dny ale bezradně. Budu vám tedy vděčný za jakoukoliv radu. Děkuji...buď pod tento post nebo do emailu. Předpokládám že verze Linuxu je Ubuntu 11.10, alespoň to tak podle screenů vypadá.

djbobesh

• Návštěvník
Re:odinstalovaný NetworkManager a problém s novou instalací
« Odpověď #1 kdy: 16 Října 2011, 12:57:47 »
doplním, podařilo se mě nyní nainstalovat ten původní NM, ikonka je v oblasti, nicméně, připojení via ethernet píše "disconected" a wifi je neaktivní - šedé...příkazem přes terminál to můžu nějak zprovoznit? Děkuji

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
« Odpověď #2 kdy: 16 Října 2011, 13:03:50 »
Skus restartovat ten proces...,pisni do terminalu "sudo pkill nm-applet" potom alt+f2 a tam "nm-applet" mal by zmiznut z listy a potom znova nabehnut, uvidis ci pomoze....
Dalej sa mozes skusit pripojit pres terminal(lenze mne to nejde bez programku "dhcpcd" na ziskanie ip a ten je treba nainstalovat, neviem ci v ubuntu zanho je nejaka stejnofunkcna nahrada u ktorej tato nutnost neni, popripade google...):
Do terminalu:
sudo -i
HESLO(nezobrazuje sa kim pises)
ifconfig wlan0 up
iwconfig essid xxx key 54848786465
dhcpcd
mozno by poradil niekto kto ma vacie skusenosti s ubuntu, toto totiz poznam z archu, kde to od instalacie funguje bezchybne :)
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

djbobesh

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 16 Října 2011, 13:16:28 »
děkuji, pomohlo ale asi napůl...ikona se "vlní"...wifi sítě nalezeny, připojena moje domácí, ale Mozilla nenaběhne, a při připojení ethernetem se objeví : "wired disconnected" a na wifi to chce co chvíli opětovně heslo...už se v tom začínám ztrácet

brutus

• Aktivní člen
  • *
  • sudo do-release-upgrade
« Odpověď #4 kdy: 16 Října 2011, 13:47:39 »
Skus doinstalovat iny nm(napr wicd ale aj s grafickou nadstavbou) a nm iba zastav pomocou pkill-neodinstaluj , pak spust wicd a skus sa pripojit...popripade ak ti funguje aspon trochu net mozes doinstalovat spominany dhcpcd
Intel core 2 duo, NvidiaGeForce8600GTS, 4GB RAM, (Xubuntu 12.04, SliTaz)
Asus eeePC 1000 HE(Android 4.0.4 x86)

djbobesh

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 17 Října 2011, 08:39:11 »
díky, nainstalováno, všechno šlape v pořádku. Tedy vyřešeno.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.