Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Upgrade 11.04 > 11.10, problémy se startem grafického prostředí  (Přečteno 765 krát)

jobr

• Návštěvník
Zdravím,
s novým U 11.10 mám tento problém: Jelikož mi nefunguje 3D akcelerace, tak standardní zavedení systému končí černou obrazovkou, když zvolím po startu počítače recovery mode, pokračuji z následné nabídky normálním zavedením systému, tak se objeví přihlašovací obrazovka normálně a nastartuje grafické prostředí Unity. Asi Unity 2D, pokud ho zvolím nebo ne, vypadá to stejně. Domníval jsem se, že si to systém zapamatuje, ale stále musím systém spouštět takhle hloupě přes recovery mode.

Nejde to nějak nastavit, aby mi automaticky startovalo Ubuntu do toho 2D prostředí? Je to dost otravné.

Díky za případné rady.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
Re:Upgrade 11.04 > 11.10, problémy se startem grafického prostředí
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2011, 19:53:53 »
Když zvolíš v přihlašovací obrazovce v rozbalovacím menu Unity 2D, tak si to nezapamatuje?

jobr

• Návštěvník
Re:Upgrade 11.04 > 11.10, problémy se startem grafického prostředí
« Odpověď #2 kdy: 17 Října 2011, 20:19:43 »
Když zvolíš v přihlašovací obrazovce v rozbalovacím menu Unity 2D, tak si to nezapamatuje?

Zapamatuje, ale k té přihlašovací obrazovce se dostanu jen přes start v recovery mode, jak jsem popsal, pokud poté nechám standardní start systému, nenaběhne ani ta přihlašovací obrazovka. Tvrdý restart > recovery mode > přihlašovací obrazovka, Unity 2D již zaškrtnuto a vše běží.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.