Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přihlašovací obrazovka se změnila  (Přečteno 1569 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Přihlašovací obrazovka se změnila
« kdy: 19 Října 2011, 13:16:45 »
Dobrý den, nevím proč, ale přihlašovací obrazovka se rozhodla změnit barvy z ubunťácké oranžové na modrou a zvětšit i tečky při psaní hesla.

Vypadá to takto (viz přílohy). Navíc se mi zdá, že díky tomu se mi prodloužil náběh systému, asi tak o 10 sekund. Používám vzhled Ambiance, takže mi nejde do hlavy, proč ta změna a ještě navíc se prodloužila doba startu.

[attachment deleted by admin]

aloisam

• Host
Re:Přihlašovací obrazovka se změnila
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2011, 20:00:40 »
ahoj, to je po nějaké aktualizaci? Co máš za verzi ubuntu? Ty barvy se dají přenastavit, ale počítám, že ti spíš vadí to zpomalení..

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #2 kdy: 19 Října 2011, 23:28:50 »
ahoj, to je po nějaké aktualizaci? Co máš za verzi ubuntu? Ty barvy se dají přenastavit, ale počítám, že ti spíš vadí to zpomalení..
Barvy a velikost teček vem čert, to zpomalení je divné. Verze Ubuntu 11.04. Co se týká aktualizací, může to asi tím být. Ale bohužel se přiznám na rovinu, že v diagnóze systému se moc nevyznám, proto nedokážu říct, co jsem kdy aktualizoval. Ale je fakt, že tento jev pozoruji od doby, kdy mi byla nabídnuta možnost přejít na Ubuntu 11.10.

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 20 Října 2011, 10:37:18 »
jestli je to zpomalení, až po přihlášení, zkus se podívat co by jsi mohl vypnout v "Aplikace spouštěné..." Bohužel 11.04 mně přijde že startuje pomalu. Teď mám 11.10 (čistou instalaci) a je to o poznání rychlejší..

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #4 kdy: 21 Října 2011, 14:30:10 »
jestli je to zpomalení, až po přihlášení, zkus se podívat co by jsi mohl vypnout v "Aplikace spouštěné..." Bohužel 11.04 mně přijde že startuje pomalu. Teď mám 11.10 (čistou instalaci) a je to o poznání rychlejší..
Změněno, nevím, co tam dělal už nepřítomný Docky, odstranil jsem a pomohlo. A kde se dají změnit ty barvy a velikost písma? Díky

aloisam

• Host
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2011, 16:35:13 »
v terminálu:
Kód: [Vybrat]
sudo cp /usr/share/applications/gnome-appearance-properties.desktop /usr/share/gdm/autostart/LoginWindowodhlásit, na přihlašovací obrazovce změnit, dle chuti, a po přihlášení v terminálu:
sudo unlink /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gnome-appearance-properties.desktop

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #6 kdy: 22 Října 2011, 00:41:26 »
v terminálu:
sudo cp /usr/share/applications/gnome-appearance-properties.desktop /usr/share/gdm/autostart/LoginWindowodhlásit, na přihlašovací obrazovce změnit, dle chuti, a po přihlášení v terminálu:
sudo unlink /usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gnome-appearance-properties.desktop
Tak to skutečně pomohlo, už jsem zase u klasiky  :) Nicméně, párkrát se mi již stalo, že systém naběhl, ale místo Ambiance naskočil styl Clearlooks, který se mi nelíbí. Přisuzuji to asi občasné nestabilitě GNOME prostředí  ;)

aloisam

• Host
« Odpověď #7 kdy: 22 Října 2011, 09:16:51 »
nainstaluj si 11.10, tam už je po gdm veta. :)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
« Odpověď #8 kdy: 22 Října 2011, 09:52:42 »
nainstaluj si 11.10, tam už je po gdm veta. :)
Zatím mi 11.04 vyhovuje, Unity nechci  ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.