Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dotaz na zkusenosti s (K/X/L)Ubuntu 11.10  (Přečteno 1800 krát)

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
Dotaz na zkusenosti s (K/X/L)Ubuntu 11.10
« kdy: 20 Října 2011, 16:25:15 »
Zdravim vsechny,
uvazuji o povyseni systemu (ted pouzivam 10.04/10.10) a chtel bych se zeptat, zda jiz byly napraveny nektere chyby z 11.04 - problemy s wi-fi (tusim ze s hardwarem Broadcom) atd....?
Zatim jsem moc stiznosti nevidel, tak jsem zvedav. Predem diky za odpovedi. :)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Dotaz na zkusenosti s (K/X/L)Ubuntu 11.10
« Odpověď #1 kdy: 20 Října 2011, 16:28:28 »
Zdravim vsechny,
uvazuji o povyseni systemu (ted pouzivam 10.04/10.10) a chtel bych se zeptat, zda jiz byly napraveny nektere chyby z 11.04 - problemy s wi-fi (tusim ze s hardwarem Broadcom) atd....?

Nech si U10.04.
S wifi jsou problémy stále stejné (již od U7.04). Každá verze si žádá nepatrně jiný postup, ale stejné zůstává, že wifi nikdy nejde napoprvé a vždy to zabere nějaký ten čas, hledání a instalování.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2011, 16:30:14 »
Stáhni si CD a vyzkoušej to.
Nebo zkopíruj oddíl a upgraduj nanečisto.
Jistější (a i rychlejší) způsob jak zjistit, jestli tobě to bude fungovat, neznám. ;)

compaq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 20 Října 2011, 16:32:49 »
Stáhni si CD a vyzkoušej to.
Nebo zkopíruj oddíl a upgraduj nanečisto.

Nebo vytvořit vedle další oddíl a do něj čistou instalaci nového pro testování... Neinstalovat při tom nikam žádný zavaděč... pouze ve starém systému aktualizovat potom starý zavaděč.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Října 2011, 17:01:44 »
Asi to vyzkousim z Live CD a mozna nainstaluju na flashku - chystam se v praci na nektere pocitace natahnout Ubuntu a protoze je tu hodne lidi jablecnejch iFanatiku, chtel jsem tam soupnout Unity. Ale sam ho nepouzivam, takze jsem potreboval trenink. Kadopadne diky za odpovedi.

compaq

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 21 Října 2011, 09:24:49 »
chystam se v praci na nektere pocitace natahnout Ubuntu a protoze je tu hodne lidi jablecnejch iFanatiku, chtel jsem tam soupnout Unity.

Co je to za práci, kde iFanatici budou "pracovat" v Unity? Asi tam moc práce není. Nebylo by tam místo pro mě? :-) Podle mě se v Unity pracovat efektivně nedá. Je to na hraní.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 21 Října 2011, 17:13:30 »
Podle mě se v Unity pracovat efektivně nedá. Je to na hraní.

S trochou sebezapření jsem na Unity v září přešel, spíš abych dovedl poradit lidem, než z nadšení pro novinky.

S Unity se pracovat určitě dá, a docela efektivně. Je však třeba nainstalovat ccsm a nastavit pár věcí.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Václav Sobota

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 21 Října 2011, 20:08:43 »
chystam se v praci na nektere pocitace natahnout Ubuntu a protoze je tu hodne lidi jablecnejch iFanatiku, chtel jsem tam soupnout Unity.

Co je to za práci, kde iFanatici budou "pracovat" v Unity? Asi tam moc práce není. Nebylo by tam místo pro mě? :-) Podle mě se v Unity pracovat efektivně nedá. Je to na hraní.
;D V zasade to, co vsude - excel (calc), word (writer), posta + spoustet par bashovych skriptu. Misto by se tu mozna naslo, ale vzhledem k tomu, ze jde o Jizni Ameriku nevim, jestli by to stalo za to...  ;)  ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.