Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak vám poslední dobou chodí DASH?  (Přečteno 2209 krát)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Jak vám poslední dobou chodí DASH?
« kdy: 21 Října 2011, 10:31:18 »
Jak vám poslední dobou chodí DASH? Mám několik PC s ubuntu 11.10 a to jak s čistou instalací tak i upgradovanou z nižších verzí a všude se potýkám s problémy v Dash.

Ihned po startu počítače my nedokáže nalézt žádné aplikace a jediná možnost je se k nim doklikat myší (po pár minutách to jde) :o

Také se mi stává že nemohu do vyhledávacího pole vůbec psát... Prostě mačkám klávesy a nic se nepíše (po pár minutách a někdy i po pár desítek minutách to začne fungovat) :o

Procesor nic nedělá a vše ostatní funguje normálně rychle. Počítače jsou dostatečně výkonné (Core2Duo, i5 atd...)

Zkuste si někdo restartovat počítač a hned po startu zapnout DASH a napsat třeba Update a měli by vám najít aplikaci... :-\

Musím ještě podotknout že v Beta verzi to chodilo bez problémů i na slabounkém Eee PC.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

aloisam

• Host
Re:Jak vám poslední dobou chodí DASH?
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2011, 11:28:12 »
čistá instalace, všechny aktualizace, grafika intel, bez problémů..

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2011, 11:47:20 »
Mě to po pár minutách potom běhá celý den naprosto bez problémů. Kdybych to pozoroval jen na jendom PC ale na čtyřech... >:(
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2011, 15:59:32 »
Hmm tak teď už trvá i několik hodin na jednom mém počítači než mohu psát do vyhledávacího pole v DASH.
Pokud ovládám vše myší tak žádný problém... Nevíte jak zjistit kde je zakopaný pes? :'(

fajkie

• Návštěvník
    • Technické výpočty - Technical calculations
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2011, 22:47:26 »
Tak to je záhada, u mne je všechno v pohodě, a to jsem si verzi Ubuntu 11.10 nainstaloval jako jeden z prvních, ještě ani nebyla na českém webu. Trochu jsem měl problémy s nastavením Gnome Tweak a Compiz, ale od té doby naprostá pohoda, Dash chodí jako hodinky. I programy pod Wine nedělají žádné potíže.
Ještě dodám, že u 10.04 jsem provozoval výhradně Gnome Classic, do Unity se mi vůbec nechtělo, ale po úpravě některých nastavení jsem se s Unity docela sžil, snad se mi to i líbí, nečekal jsem to!

[attachment deleted by admin]
Fajkie

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 23 Října 2011, 01:16:13 »
Přišel jsem na takovou zajímavost a to že my vlastně vzhledávání funguje ale musím nejdřív kliknout myší do políčka hledat a až teprve potom mohu psát. Je to divné. Na ostatních compech to nemám a stačí jen zmáčknout tlačtko "Super" a hned mohu začít psát.
Nejde nějak resetovat toto nastavení aby se to vrátilo do defaultu?

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 24 Října 2011, 08:59:54 »
Tak jsem zkoušel nastavit do defaultu Unity nastavení a nepomohlo to. :-\
Opravdu není možnost nějak vyresetovat všechny nastavení do nějakého defaultu tak jako když se vytvoří nový uživatel?

aloisam

• Host
« Odpověď #7 kdy: 24 Října 2011, 09:41:39 »
omlouvám se. Bez myši mně to taky nejde. Ani v účtu hosta. Tzn to asi nebude v nastaveních, ale nějaký bug. Když vyvolám dash pomocí super znovu, (tj hned po startu třikrát za sebou stlačím super) tak to jede...

fajkie

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 24 Října 2011, 09:46:19 »
Tak nevím, otevřu-li Dash, mám hned kurzor v příkazovém řádku a mohu okamžitě psát, takže pohoda. Až budu mít chvilku, tak se podívám, jak mám nastaven Compiz, jestli u Vás nemůže být nějaká "zrada" tam. Je fakt, že jsem si s Compizem i Gnome Tweak chvilku pohrál, než jsem vyloudil nastavení mému oku lahodící a to mám už týden, žádná chybička se zatím nevyskytla.
Fajkie

aloisam

• Host
« Odpověď #9 kdy: 24 Října 2011, 09:54:58 »
mně tam ten kurzor taky pěkně bliká, :) ovšem jen do té doby, než začnu něco psát. Pak zmizne, a nepíše se nic..

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #10 kdy: 24 Října 2011, 13:41:27 »
Na jednu stranu jsem rád že nejsem sám...
Mohu se zeptat jestli to byla čistá instalace nebo Update z 11.04? U toho mého problémového to byl Update.

EDIT: Pardon už jsem si všiml že jsi psal čistá instalace.
« Poslední změna: 24 Října 2011, 13:49:41 od RRadek »

fajkie

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 24 Října 2011, 15:02:41 »
U mne bezproblémového to byla čistá instalace, nikoliv update z 11.04.
Fajkie

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 24 Října 2011, 16:22:40 »
Každopádně děkuji za reakce a to že ten problém má někdo také po čisté instalaci mě defakto zachránilo od zbytečného přeinstalování.
Prostě budu čekat a třeba se to aktualizacemi opraví.

Jinak toto zatím funguje...  ;D
Citace
(tj hned po startu třikrát za sebou stlačím super) tak to jede...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.