Mé "prga" začátečnické otázky.

Seznamuji se s OS
Ubuntu 11.10 a nemám žádné velké základy (má první instalace "Linuxu"), takže zatím docela tápu a prosím o strpení.
1)
Jak zobrazím ve spuštěném programu Nautilus seznam souborů a složek jako "Seznam" vždy a všude, zkrátka natvrdo?
Tak abych to neustále u každé složky nemusel měnit v Menu - Zobrazit - Seznam.
(Ve Windows se to nastavuje v "Možnosti složky"... Pak ať vlezu kam vlezu, tak všude mám předvolený typ zobrazení souborů a složek.)
2) Jsem ve Windows mnohaletým uživatelem programu Total Commander. Pro Ubuntu jsem si zatím vybral Gnome Commander.
Existuje pro Ubuntu nějaký správce souborů, který se ještě více blíží programu Total Commander?Hlavně postrádám záložky, tedy možnost otevřít si v jednom okně několik levých a pravých panelů se soubory.
3) Potřebuji v Ubuntu přistupovat na datový disk, který je součástí Windows. Na NB používám Windows7 a Ubuntu, disk mám rozdělaný na (C: systém), (D: data) a oddíly s Ubuntu.
Mám několik potíží:
A)
Dokud nespustím Nautilus (třeba po restartu systému), tak se mi v programu Gnome Commander "Windowsácké" disky vůbec nezobrazí. Chtěl bych, aby se v GC zobrazily vždy.
B)
V programu Midnight Commander se mi "Windowsácké" disky nepodařilo zobrazit vůbec a moc bych to chtěl. Lze to?
4)
Nechci průhlednost okenNějak, a nevím jak, mám nastavenou průhlednost u XY oken. Třeba u Terminálu, programu Midnight Commander, hlavní nabídky Dash,... a nechci to. Jak se lze průhlednosti zbavit (nejlépe všude a naráz)?
Díky za případnou pomoc.