Takže změna nebo spíš doplnění/upřesnění: vlastnim spouštěčem#!/bin/bash
echo x | sudo -S shutdown -h -t60
z panelu taky nic.
Počítač vypínám pouze když jdu na dýl z domu, většinou ráno než jdu do práce, probudim ze spánku a dám vypnout a skončim na mrtvym loginu, dneska SysRq fungovalo.
K radám:
Spouštěč vyskouším, KDE už nemám kdm tak nějak zůstalo, novýho uživatele taky můžu zkusit.
Ještě mě napadlo jestli nemůže bejt na vině raid0, nebo jádro, takže skusim co jste poradili + jádro + aktualizace, a když nic tak si udělám konečně pořádek v oddílech a zrušim raid0. Konkrétně přeinstaluju.
Děkuji za rady.
EDIT:
Zjistil kdy to dělá, pouze když mám vypnutej druhej počítač, nebo vytaženej síťovej kabel, na tom pc mám nasdílenej oddíl do sítě přes nfs a v tomhle pc připojenej napsáno v fstab, když druhej pc neběží nemůžu odpojit ten sdílenej oddíl odpojit jak z prostředí tak z terminálu a pc se při vypínání sekne, zastavit démony nfs-common nfs-kernell-server rpcbind nepomohlo. Nefunguje to jak v Ubuntu 11.10 tak v Debianu testing.
Teď mi ještě zbejvá zjistit příčina, jestli někdo tušíte budu vděčnej za radu. Každopádně projdu fstab a exports jestli to nevyřeší nějakej patrametr.