Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kernel Ubuntu 10.10+  (Přečteno 735 krát)

j.f.kennedy

• Návštěvník
Kernel Ubuntu 10.10+
« kdy: 27 Října 2011, 08:42:00 »
Ahoj lidi,
chtěl bych se ještě zeptat na jeden větší problém, který mám se svým notebookem Asus F50N. Stává se mi ta věc, že mi nejde nainstalovat Ubuntu 10.10, 11.04 a 11.10. Vždycky mi to při instalaci začne bootovat z disku ale pak to přeblikne vždycky na černou obrazovku s blikajícím podtržítkem. Když jsem zkusil upgrade z 10.04 na 10.10 tak mi to funguje ale musím v grubu vybrat verzi se starým kernelem tj. s kernelem z 10.04, protože když chci nabootovat s kernelem 10.10 tak se mi zase objeví černá obrazovka s blikajícím podtržítkem. Tak bych se chtěl zeptat zda-li je nějaká možnost jak to opravit. Děkuji Vám mnohokrát. Přitom instalační disky ze kterých jsem to chtěl nainstalovat se mi na jiném notebooku rozjedou takže už nevím čím to může býti.

Děkuji Vám za odpovědi.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Kernel Ubuntu 10.10+
« Odpověď #1 kdy: 27 Října 2011, 15:22:22 »
Live CD na tom NB jede?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

j.f.kennedy

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 27 Října 2011, 22:05:46 »
začne se bootovat, ale jakmile mi má najet to okno kde se mě to zeptá zda to chci jenom zkusit anebo to rovnou nainstalovat tak v tom místě se mi to zasekne na té černé obrazovce

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #3 kdy: 27 Října 2011, 22:54:48 »
Skús pri bootovaní z LiveCD v tom momente, keď sa dole zobrazí malý piktogram klávesnice stlačiť ľubovolnú klávesu a vybrať Vyskúšať Ubuntu bez zmien v systéme. Na niektorých strojoch som mal problém s načítaním tej grafickej križovatky a takto som to pekne obišiel.
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.