Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: umístění není složka [vyřešeno]  (Přečteno 1925 krát)

to.tak

umístění není složka [vyřešeno]
« kdy: 28 Října 2011, 08:35:13 »
Co to je zase za blbou hlášku? Stáhnu *.PDF dokument a koukám na to jak vejr. Nelze zobrazit hme/zdenda/plocha/stažené dokumenty/okna.pdf Umístění není složka
Mezi náma.. čekal jsem že budu mít problémy pod linuxem spustit hry, ale že budu válčit i s tak běžnými formáty jako je pdf to mě teda už celý Ubuntu pěkně se..
Libre office samo zvládá ukádání do PDF ale přitom ho neumí otevřít. Instaloval jsem adobe reader a jsme tam kde jsme byli. Zase blbá hláška.
Přitom, když soubor nechám místo uložení rovnou otevřít, tak se mi v opeře otevře.
Z toho samozřejmě vychází možnost nastavit operu jako výchozí pro otevírání *.pdf ale že by to bylo moc elegantní řešení to mi teda nepřipadá..
« Poslední změna: 29 Října 2011, 21:14:45 od Tomáš Břinčil »

Rover623

Re:umístění není složka
« Odpověď #1 kdy: 28 Října 2011, 09:19:46 »
Jasně, že umístění není složka, protože ta cesta je celá blbě

mosqa

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 28 Října 2011, 10:22:55 »
http://wiki.ubuntu.cz/Nautilus#Zm.2BARs-na_asociovan.2BAP0-ch_program.2BAW8_s_typem_souboru
co tam mas ako predvolene? nastav si to na evince alebo ten acrobat ked si ho uz stiahol..

//aha nj som sa nato zle pozrel, takze nastavit cestu pre stahovanie v prehliadaci :)
« Poslední změna: 28 Října 2011, 11:01:57 od mosqa »
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 28 Října 2011, 10:43:51 »
Jenže on se to pokouší uložit do hme/zdenda/plocha/stažené dokumenty/okna.pdf taková cesta neexistuje, správně to má být asi takhle /home/zdenda/plocha/stažené dokumenty/okna.pdf

Pokud si tazatel ani neumí nastavit složku kam se mají ty soubory ukládat, tak je to potom těžké. Ale pokládat dotaz stylem "Linux může za to, že jsem tak blbej, že si ani neumím nastavit správně umístění" to je fakt soda

to.tak

« Odpověď #4 kdy: 28 Října 2011, 15:29:27 »
Tazatel není *censored*, jen blbě opsal chybovou hlášku protože zkopírovat jde jen spodní část. Tam nejde o cestu. Tam jde o to, že to systém správně rozpozná jako složku readeru, dá tomu dokonce i červenou ikonu readeru a pak místo otevření to vyplivne chybu. To mi hlava nebere. Chcete snad říct, že když je to jednou dokument, tak to musí být ve složkách dokumentů a když to nedej bože přetáhnu do jiné složky tak se se mnou prostě systém odmítne bavit ?
Zjistil jsem že některé věci nejdou otevřít přímo ze spouštěče ze seznamu "stažené" , tak jsem si na ploše vyrobil složku "stažené a přetažené" a do ní si to přetáhnu.
Takže tu prosím neřešte cestu, otvírám to přímo ve složce na ploše tak žádnou cestu zadávat nemusím, chci to jen rozklepnout a počkat až to otevře reader. Otázka nezní jestli jsem blbě opsal hlášku, nebo blbě zadal cestu. Otázka je, proč to nejde otevřít v readeru ke kterému jsem to asocioval když jde o složku která není porušená a opera ji normálně otevře.
« Poslední změna: 28 Října 2011, 15:34:02 od to.tak »

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 28 Října 2011, 15:39:51 »
nemuze to by tim, ze nazev adresare "stazene dokumenty" je dvouslovny? problem muze byt ta mezera. Takze bych stahoval do spravne pojmenovaneho adresare, nebo pri otevirani souboru dal cestu do uvozovek
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 28 Října 2011, 15:54:21 »
Máš nainstalovaný balík exo-utils?

Pokud ano, je pravděpodobně problém v míchání více prostření (gnome, xfce). Odinstaluj ten balík, ale pozor, asi to odinstaluje více věcí z xfce.

http://askubuntu.com/questions/34260/why-do-i-get-a-the-location-is-not-a-folder-error-when-trying-to-open-files-us

to.tak

« Odpověď #7 kdy: 29 Října 2011, 09:08:07 »
Když se tady pořád řešila ta špatně opsaná cesta tak mě to trklo. Adobe reader si neporadí s otevřením složky, když jsou v cestě české znaky. Přejmenoval jsem složku na ploše na Stazene a zázrak se koná..
Tak s tímhle jsem se ve windows už taky jednou setkal - u programu dodávaného k šikmookému mp3 přehrávači. Že by stejný bug mohl mít ve svém programu takový gigant, jako je Adobe, to by mě nenapadlo.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 29 Října 2011, 09:27:57 »
Nejlepší je Evince (Prohlížeč dokumentů)  který je už obsazen v Ubuntu defaultně. Otevře vše a bez keců. Zatím se mi nestalo že by něco neotevřel. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 29 Října 2011, 11:50:53 »
Nejlepší je Evince (Prohlížeč dokumentů)  který je už obsazen v Ubuntu defaultně. Otevře vše a bez keců. Zatím se mi nestalo že by něco neotevřel. ;)

+1
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

timmynovak

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 29 Října 2011, 19:44:32 »
+1

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.