Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Odkládací prostor linux mint  (Přečteno 1643 krát)

MartinMim

• Aktivní člen
  • *
Odkládací prostor linux mint
« kdy: 07 Listopadu 2011, 12:34:28 »
Zdravím, můžete prosím někdo poradit? Divil jsem se že nenám žádné volné místo na disku při kopírovaní cd, tak jsem se podíval přes diskový nastroj na stav rozložení a našel jsem tam 2x odkládací prostor pro linux tedy 2x 4,1GB.. jak už jsem v minulosti zkusil, tehdy ještě s win, když jsem odstranil oddíl, tak se mi automaticky přičetl k jedné části disku, teď když jsem dal odstranit,tak tu část nikde nevidím, nikde se nepřičetla, nebo jsem slepej?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re:Odkládací prostor linux mint
« Odpověď #1 kdy: 07 Listopadu 2011, 19:29:07 »
Doporučuji instalovat Gparted a posvítit si na to, jak to je. http://wiki.ubuntu.cz/GParted
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

MartinMim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2011, 01:12:07 »
dík super nástroj. Já měl problém v tom, že jsem dříve v ubuntu zkoušel virtual box a vytvořil tak 2x samostatný oddíl. Teď jsem udělal reistall obnovil ze zálohy a s tímto by souvisela další otázka: Stačí dát obnovu souborů aby vešekerý instalovaný software byl k dispozici včetně nastavení? nebo je třeba obnovovat obojí i vybraný software, což je v podstatě jen dokument se seznamem, pomocí kterého se software stáhne?

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2011, 17:51:53 »
dík super nástroj. Já měl problém v tom, že jsem dříve v ubuntu zkoušel virtual box a vytvořil tak 2x samostatný oddíl. Teď jsem udělal reistall obnovil ze zálohy a s tímto by souvisela další otázka: Stačí dát obnovu souborů aby vešekerý instalovaný software byl k dispozici včetně nastavení? nebo je třeba obnovovat obojí i vybraný software, což je v podstatě jen dokument se seznamem, pomocí kterého se software stáhne?

Promiň, jsem možná už trochu unavený, ale nerozumím tomu.

Programy si ukládají nastavení do tvého domovského adresáře. Takže když si ze zálohy zkopíruješ všechna předchozí data (včetně skrytých adresářů s tečkou na začátku) do nového adresáře /home/martinmim, tak by se programy měly chovat podle nich.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

MartinMim

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2011, 02:53:21 »
ok, zkusím to ještě jednou: Když otevřeš zálohovací nástroj v linux mint, tak máš dvě možnosti, buď zálohovat soubory a nebo zálohovat software, když zálohuješ soubory, tak se ti přepíšou fyzicky na místo které si určíš a když dáš zálohovat jen software tak se vytvoří jen seznam nainstalovaných programu, kterej se při obnově stahuje ze serverů. Mě zajimá jestli stačí obnovit pouze zálohu souborů,kde jsou i složky začínající tečkou, tedy programy, nebo je třeba v tomto případě obnovovat i ze zálohy software. Příště to vyzkouším,ale jen tak pro zjištění vše obnovat znovu je časově náročný.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 11 Listopadu 2011, 11:18:08 »
jestli stačí obnovit pouze zálohu souborů,kde jsou i složky začínající tečkou, tedy programy,

Jo tak.. zrejme to nestaci. Ty soubory s teckou obsahuji jen uzivatelske nastaveni, programy se ukladaji jinam (slozka /usr/bin/ atd.).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.