Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Sdílení síťového připojení přes WIFI - KUBUNTU  (Přečteno 2865 krát)

Gumakln

• Návštěvník
Sdílení síťového připojení přes WIFI - KUBUNTU
« kdy: 08 Listopadu 2011, 10:52:43 »
Ahoj jsem opravdový začátečník se systémem Linux avšak některé věci jsem celkem pochopil, ale co se mi stále nedaří je sdílet moje internetové připojení přes wifi dále. Mám notebook připojený k internetu přes kabel a chtěl internetové připojení dále sdílet  prostřednictvím mého notebooku s WIFI dalším uživatelům v domácnosti. Ve windows7 jsem řešil tento problém pomocí aplikace Connectify které veškerou práci udělala za mě. Chtěl jsem vás proto poprosit zda mi mi někdo mohl popsat podrobně návod jak zprovoznit sdílené připojení i na Linuxu KUBUNTU

Děkuji
« Poslední změna: 11 Listopadu 2011, 16:57:51 od Gumakln »

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re:Sdílení síťového připojení přes WIFI
« Odpověď #1 kdy: 08 Listopadu 2011, 11:06:47 »
malo by to ist takto http://tumutanzi.com/archives/3293 aked vzdy zalezi od tvojej wifi, resp od jej podpory v linuxe v roznych modoch..
popripade doladit podla tohoto navodu ale ten vyzera dost krkolomne http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1663788
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re:Sdílení síťového připojení přes WIFI
« Odpověď #2 kdy: 08 Listopadu 2011, 12:58:02 »
v tom prvom navode cez network-managera toho carovania az tolko nieje, len niekolko zakladnych nastaveni na par klikov podla obrazkov, co viac by si este potreboval?
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Gumakln

• Návštěvník
Re:Sdílení síťového připojení přes WIFI - KUBUNTU
« Odpověď #3 kdy: 11 Listopadu 2011, 16:59:21 »
Přešel jsem na systém Kubuntu protože pro mě mělo lepší uživatelské prostředí, ale problém, který jsem tu zmiňoval přetrvává i u tohoto systému.

psychogenius

• Návštěvník
Re:Sdílení síťového připojení přes WIFI - KUBUNTU
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2011, 13:47:33 »
Neviem ako na kubuntu ale na ubuntu stačí ked ideš na ikonku signalu wifi ( hore v pravo pri hodinkách ) klikneš na to a dáš create new netwrok ( vytvoriť novu sieť ) tam zadáš len nazov heslo a malo by to fungovať v pohode

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.