Při každém spuštění KDE jsem ihned dostal hlášku "We are sorry, Nepomuk Service Stub closed unexpectedly." + Nepomuk Service Stub (nepomukservicestub), signal: Segmentation fault.
Případně: "Omlouváme se, ale aplikace Pahýl služby Nepomuk byla nečekaně ukončena." "Application: Pahýl služby Nepomuk (nepomukservicestub), signal: Segmentation fault"
Řešení jsem našel na fóru Sabayonu (
http://forum.sabayon.org/viewtopic.php?t=23386):
Stačí v nastavení systému / Vyhledávání vypnout Nepomuk a Strigi (je-li zapnuto), smazat soubor
.kde/share/apps/nepomuk/repository/main/data/virtuosobackend/soprano-virtuoso.trx,
(to jsou názvy!) indexování opět zapnout, odhlásit se a přihlásit do KDE. Mně to pomohlo.
1. Navigate to Kickoff > System Settings > Desktop Search.
2. Untick 'Enable Strigi Desktop File Indexer' and 'Enable Nepomuk Semantic Desktop' and click 'Apply' (keep the window open).
3. Delete the file ~/.kde/share/apps/nepomuk/repository/main/data/virtuosobackend/soprano-virtuoso.trx
4. Tick 'Enable Strigi Desktop File Indexer' and 'Enable Nepomuk Semantic Desktop' and click 'Apply' and close the window.
5. Log out of KDE and back in again. Hopefully you should not get the KDE crash pop-up window any more.
EDIT: po kompletním zakousnutí KDE (čertví, proč se mi to děje) potvora nepomuk opět padá a výše uvedená rada nepomohla. V tom případě zkuste být radikálnější a při vypnutém nepomuku smázněte celý obsah adresáře .kde/share/apps/nepomuk/repository/main/data/virtuosobackend. On si to tam po svém spuštění vytvoří všechno znovu a dá pokoj.
EDIT2: a kdyby ani tak nic, tak ještě při vypnutém KDE (z konzole ctrl+alt+F1 a třeba s mc) smazat celou cache ~/.kde/cache-něco.