Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s VirtualBox  (Přečteno 979 krát)

akiom

• Návštěvník
problem s VirtualBox
« kdy: 12 Listopadu 2011, 11:02:48 »
ahoj, mam problemek s VirtualBoxem, mam v něm spuštěné XP, v zařízení - USB zařízení vidím vše co mám k pc připojeno ale je to šedivý takže to nemůžu zakliknout abych na to mohl i ve widlích... už sem zkoušel vypnout, zapnout, restart a nevim co ještě, ale furt je to šedivý. Jediný co mi jde je USB tiskárna. Za jakýkoliv nápad budu vděčný :-D

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:problem s VirtualBox
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2011, 12:20:01 »
Otevři si terminál a do něj zadej
Kód: [Vybrat]
sudo usermod -G vboxusers -a uživatelské_jménouživatelské_jméno nahradíš za jméno co vidíš v tom terminálu úplně na začátku před zavináčem. ;) Poté Enter a zadáš heslo ale nepůjde vidět že ho píšeš ale věz že ho píšeš, zase Enter, restartuj počítač a už by to mělo jít.  ;D

Doporučuji ještě doinstalovat ve virtualboxu přídavky pro hosta a také si doinstaluj toto http://download.virtualbox.org/virtualbox/4.1.6/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.1.6-74713.vbox-extpack.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

akiom

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Listopadu 2011, 12:48:53 »
díky, já sem to vyřešil jinak, systémové nástroje, uživatelé a skupiny, našel sem vbox a zaškrtnul jsem se v něm...

http://news.softpedia.com/news/How-to-Fix-VirtualBox-USB-Support-111715.shtml

ale dík za snahu, tvuj postup si zapíšu na příště  ;)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 12 Listopadu 2011, 13:33:07 »
Aha ty používáš starší Ubuntu. Já předpokládal že máš nejnovější 11.10 kde už to klikacím způsobem dost dobře nejde.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

akiom

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Listopadu 2011, 13:48:57 »
jj mam Lubuntu 10.04, zkoušel jsem Ubuntu Oneieric ale nějak mě to nechytlo takže zatim přechod nechystám...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.