Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pár otázek  (Přečteno 791 krát)

Kesav

• Návštěvník
Pár otázek
« kdy: 12 Listopadu 2011, 15:19:23 »
Zdar, předem dík za odpověď. Mám notebook hp 4530s. Omlouvam se, na bod 2 jsem se už ptal, ale stále není vyřešený.

1) Obnova Windows
Mibo ví, jak na tom jsem. Instaloval jsem Ubuntu a Win ted nejspis chce nejake cd pro obnovu..kde ho sehnat? Jak to udelat?

2) chci se zeptat, jak odstranit neustálé ptání se na heslo po otevření víka (po zapnutí pc z uspání)

2) Jaké jsou další možnosti uspání pc - na disk / do paměti? Jaký je v nich rozdíl? A jak docílit něčeho podobného jako ve win - hibernace - neblikalo žádné světélko a nevyužívalo žádnou energii..kdyz to ted uspím- tak když to dám do paměti, tak mi světélko blíká a když na disk tak furt svítí ( a myslím, že byl i aktivní větrák)..možná je to naopak..

Nasel jsem toto, ale je to pry zastarale..
http://wiki.ubuntu.cz/Usp%C3%A1n%C3%AD%20a%20hibernace

Novinka: Moznost uspat na disk mi zmizela, ale ted ji zas vidim :)

Zatim se mi dostalo teto odpovedi na ubuntu.cz (muzete preskocit)
Bod 2) uspáním na disk je hibernace (instrukce a programy se uloží na disk a nebere žádnou energii) ale aby to fungovalo tak musíš mít dostatečně velký swap. Jako minimum se uvádí 1.25 násobek velikosti ram, ale pokud dáš 2 násobek tak se nic nestane. Pokud máš malý swap tak se to nevypne a ale jen uspí do paměti (svítí světýlka). Uspání do paměti (instrukce a programy se přesunou do ram) notebook je stále energeticky závislí. Vhodný na krátké přesuny.
Bod 1) Pokud máš nejnovější ubuntu tak to najdeš v panelu nastavení-obrazovka a nastavení-napájení.

3) Mám pocit, že se mi google chrome seká..když píšu, vždy napíšu prvních pár pismen a sekne se(při hledání)..čím to může být? To mám tak pomalý notebook? Ted se mi zda, ze se to zlepsilo..ale nevim.

4) České titulky. Nainstaloval jsem si vlc, ale nejak mi to neslo moc zprovoznit.

5) Zrychlení startu PC /není až tak naléhavé.

6) Když mažu soubory v mobilu (Nokia 5630) přes pc, tak se jen presunou do slozky Trash a zustanou na karte. Tahle slozka casto nejde dlouho odstranit.

7) V Libre office v modu pres celou obrazovku, jsem nechte prenesel tlacitko Zpet zmensit nebo tak neco do leveho rohu a udelalo mi to tam takovou mezeru nahore. Co s tim? Ja tam tu mezeru nechci..

http://imageshack.us/photo/my-images/404/snmekobrazovky2.png/

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Pár otázek
« Odpověď #1 kdy: 12 Listopadu 2011, 18:22:41 »
Nemám moc čas tak odpovím jen na pár otázek.

Na otázku 2) Nainstaluj si Ubuntu Tweak pkud ho ještě nemáš tak těmito třemi příkazy v terminálu
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/next
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak
Pustíš Ubuntu Tweak a dále na záložku Tweaks a dole Bezpečnost a zaškrtnout Zakázat "Uzamknout obrazovku"  ;)

Na otázku 5) http://wiki.ubuntu.cz/Zrychlen%C3%AD%20startu%20aplikac%C3%AD

Na otázku 6) Zkus mazat kombinací klávesové zkratky Shift+Delete a to způsobí že se to vymaže bez koše ihned. Pozor!!!

Na otázku 7) Nebudu zkoumat jak se ti to povedlo ale zkus vypnout Libre office a otevři si domovskou složku a nech si zobrazit skryté soubory (Ctrl+H) a najdi si složku s názvem .libreoffice a přejmenuj jí třeba na .XXXlibreoffice. Znovu spusť Libreoffice a už by to mělo být v pořádku...

Na další otázky zodpovím později.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.