Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ruční aktualizace na Libreoffice 3.4.4 [vyřešeno]  (Přečteno 7034 krát)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Ruční aktualizace na Libreoffice 3.4.4 [vyřešeno]
« kdy: 13 Listopadu 2011, 15:25:11 »
Zdravím, po aktualizaci na Ubuntu 11.10 jsem zjistil, že mám Libreoffice 3.4.2. Mám ale za to, že oficiální repozitáře pro Ubuntu mají verzi 3.4.3. Tak jsem si přidal tyto repozitáře "ppa:libreoffice/ppa". Byla tam nejnovější verze Libreoffice 3.4.4, to bylo fajn, tak jsem si tuto verzi s radostí nainstaloval. Jenže pak jsem zjistil, že v tomto zdroji chybí všechny soubory libobasis* a možná další. Tak jsem to zase odstranil, oficiální zdroje Ubuntu mi již nabídlo 3.4.3, ale bohužel také bez libobasis. Může mi někdo poradit? Mám stáhnuté DEB balíčky poslední verze a potřeboval bych poradit s instalací včetně zadání umístění (adresáře, ve kterém se DEB balíčky nachází). Díky moc
« Poslední změna: 24 Listopadu 2011, 13:03:42 od Pavel Půlpán »

Liber

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Aktivní člen
  • *
  • Hledejme řešení, ne důvody proč si stěžovat :-)
Re:Libreoffice
« Odpověď #1 kdy: 13 Listopadu 2011, 15:31:09 »
Já mám vyzkoušenou instalaci Libre Office a jejich PPA přes Ubuntu Tweak 0.5 (http://www.noobslab.com/2011/09/install-ubuntu-tweak-on-ubuntu-1110.html), automaticky mám aktualně nejnovější verzi 3.4.4  ;)

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 13 Listopadu 2011, 16:03:24 »
Mě se to taky aktualizuje na 3.4.4 ale jediné co se mi zobrazí je spouštěcí obrazovka... a potom nic. Jinak jsou tam dva druhy ikonek Libre- názvy programů s číslem 3.4 a samotný názvy programů s ikonkama bez čísla 3.4.

Liber

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Aktivní člen
  • *
  • Hledejme řešení, ne důvody proč si stěžovat :-)
« Odpověď #3 kdy: 13 Listopadu 2011, 16:59:19 »
A co je kompletně odstranit přes Centrum software a nainstalovat přes Ubuntu Tweak ?

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Re:Ruční aktualizace na Libreoffice 3.4.4
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2011, 20:53:07 »
Nepomohlo...prostě to tam nainstaluju a aplikace se nespouští. Už fakt nevím co s tím :-(

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 15 Listopadu 2011, 21:46:24 »
Odinstaluj včetně konfigurace, zruš ppa a nainstaluj normálně bez ppa sraček. Nebo potřebuješ nutně nějakou funkci z ppa? Buď stabilní a funkční systém, nebo hromadu zbytečných problémů bez reálného užitku. Stačí si vybrat.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 15 Listopadu 2011, 22:14:18 »
Odinstaluj včetně konfigurace, zruš ppa a nainstaluj normálně bez ppa sraček. Nebo potřebuješ nutně nějakou funkci z ppa? Buď stabilní a funkční systém, nebo hromadu zbytečných problémů bez reálného užitku. Stačí si vybrat.
PPA nemusí byť zlé...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 15 Listopadu 2011, 22:35:55 »
Minulá verze Libreoffice 3.4.2 byla nainstalována pomocí terminálu ze složky s deb balíčky. Při aktualizaci na Oneiric nedošlo k aktualizaci Libreoffice na 3.4.3. V té původní verzi byly nainstalovány soubory libobasis, které momentálně v repozitářích (verze 3.4.3 nebo 3.4.4) nejsou a nedají se nainstalovat. Jak odstraním konfigurační soubory?

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #8 kdy: 15 Listopadu 2011, 22:48:06 »
Konfiguračné súbory k aplikáciám sa nachádzajú v domovskom adresáry a sú skryté(majú pred sebou bodku). ctrl+h
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 17 Listopadu 2011, 22:00:13 »
Balíčky libobasis* v PPA nechybí, jelikož nejsou a nikdy nebyly ani v oficiálních Ubuntu repozitářích a přesto LibreOffice z nich funguje bez problémů. Spíš jste zmatlali dohromady balíčky z webu a z repozitářů, které jsou právě jiné (jiné názvy, jiné závislosti) a nedá se mezi nimi upgradovat, čili použít pokaždé buď jedny nebo druhé, tzn. při upgradu na ty druhé nejdříve ty první kompletně odinstalovat, nebo se budou mlátit mezi sebou, což se asi stalo.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 19 Listopadu 2011, 08:55:51 »
Teď mi to zase hází nevyřešené závislosti. Tuší někdo co se vlastně stalo a jak to dám znovu dohromady?
libreoffice:
 Závisí na: libreoffice-core ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-writer ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-calc ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-impress ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-draw ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-math ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-base ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-report-builder-bin ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-filter-mobiledev ale není označen pro instalaci
 Závisí na: libreoffice-java-common ale není označen pro instalaci

beer

• Host
« Odpověď #11 kdy: 20 Listopadu 2011, 03:08:29 »
Nikdo netuší, co si aktuálně udělal.

Nejprve zruš ppa repozitář, který se týká toho libreoffice

pak:
Kód: [Vybrat]
apt-get autoremove libreoffice
apt-get autoremove --purge
apt get update
apt get upgrade
apt-get -f install libreoffice

Roddney

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 21 Listopadu 2011, 22:22:04 »
Tak jsem udělal vše podle návodu a znovu nainstaloval pomocí Terminálu. Hodilo mi to mimo jiné tyto divné údaje:
Zpracování spouštěčů pro balík shared-mime-info …
Unknown media type in type 'all/all'
Unknown media type in type 'all/allfiles'
Unknown media type in type 'uri/mms'
Unknown media type in type 'uri/mmst'
Unknown media type in type 'uri/mmsu'
Unknown media type in type 'uri/pnm'
Unknown media type in type 'uri/rtspt'
Unknown media type in type 'uri/rtspu'
Unknown media type in type 'interface/x-winamp-skin'
A výsledek je ten, že se spustí pouze vítací obrazovka a aplikace jako celá ne.

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Ruční aktualizace na Libreoffice 3.4.4 [VYŘEŠENO]
« Odpověď #13 kdy: 23 Listopadu 2011, 20:04:25 »
Tak se mi podařilo nainstalovat Libreoffice 3.4.4 tímto způsobem: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,56733.0.html    Díky ještě jednou

beer

• Host
Re:Ruční aktualizace na Libreoffice 3.4.4 [VYŘEŠENO]
« Odpověď #14 kdy: 24 Listopadu 2011, 10:08:46 »
tos ale přišel o aktualizace...

Roddney

• Aktivní člen
  • *
Re:Ruční aktualizace na Libreoffice 3.4.4 [vyřešeno]
« Odpověď #15 kdy: 26 Listopadu 2011, 20:26:28 »
To je sice možné, ale žádným jiným způsobem mi nešel nainstalovat Libreoffice tak, aby mi fungoval. Až vyjde nová verze Libreoffice udělám to tím stejným způsobem.

beer

• Host
Re:Ruční aktualizace na Libreoffice 3.4.4 [vyřešeno]
« Odpověď #16 kdy: 27 Listopadu 2011, 11:36:51 »
Možná ti to nešlo proto, protože si nezrušil to ppa. S tím nemám zkušenosti, takže nevím, jak se ppa ruší, umí to ale třeba ubuntu-tweak. Nenapsal si žádný výpis chyb při pokusu o spuštění libre office z terminálu.
Ty unknown media type, s tím asi nic společného nemají, to mne systém hlásí poměrně často a žádný vliv na funkčnost daných programů to nemá. Spíš si myslím, že se nenainstaloval nějaký důležitý balíček, který určuje třeba vzhled aplikace v prostředí. Když není výpis chyb, tak můžu jen spekulovat.

Na debianu s kde používám tyto balíky  v souvislosti s libre office:
ibreoffice libreoffice-base libreoffice-base-core libreoffice-calc libreoffice-common libreoffice-core libreoffice-draw libreoffice-emailmerge libreoffice-filter-binfilter libreoffice-filter-mobiledev libreoffice-gtk libreoffice-help-cs libreoffice-impress libreoffice-java-common libreoffice-kde libreoffice-l10n-cs libreoffice-math
libreoffice-report-builder-bin libreoffice-style-oxygen libreoffice-writer mozilla-libreofficemythes-cs python-uno ttf-opensymbol uno-libs3 urelibreoffice-dmaths libreoffice-ogltrans libreoffice-pdfimport.

Pokud máš ještě chuť, můžeš zkusit:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get autoremove libreoffice
sudo apt-get autoremove --purge
sudo apt get update
sudo apt get upgrade
sudo apt-get -f install libreoffice libreoffice-base libreoffice-base-core libreoffice-calc libreoffice-common libreoffice-core libreoffice-draw libreoffice-emailmerge libreoffice-filter-binfilter libreoffice-filter-mobiledev libreoffice-gtk libreoffice-help-cs libreoffice-impress libreoffice-java-common libreoffice-kde libreoffice-l10n-cs libreoffice-math
libreoffice-report-builder-bin libreoffice-style-oxygen libreoffice-writer mozilla-libreofficemythes-cs python-uno ttf-opensymbol uno-libs3 urelibreoffice-dmaths libreoffice-ogltrans libreoffice-pdfimport
Z balíků to můžeš nainstalovat na tvrdo vždycky, pokud by to ani takhle nezabralo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.