Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení konektroů zvukové karty  (Přečteno 1127 krát)

Pnaumax

• Návštěvník
Nastavení konektroů zvukové karty
« kdy: 15 Listopadu 2011, 17:53:43 »
Zdravím, nevíte náhodou někdo, jak lze nastavit konektory na zvukové kartě? Konkrétně bych potřeboval, aby například konektor pro mikrofon (růžový) šel přenastavit na výstup : byl jsem zvyklý z Windows mít do tohoto konektoru zapojený sluchátkový zesilovač. - toto šlo právě nastavit v ovladači HD Audio. Bohužel v Ubuntu tuto možnost nikde nevidím. Mám integrovanou zvukovou kartu Realtek (přesný typ nevím jak zjistit, v programu lshw jsem to nenašel)
Ubuntu 10.04
Děkuji

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Nastavení konektroů zvukové karty
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2011, 18:22:29 »
A to je takový problém to zapojit tak jak to má být? :o

Zkus si otevřít Centrum software pro Ubuntu a hledej Jack. Třeba něčím půjde to co chceš. Osobně nechápu a nepotřebuji něco takového měnit.
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Pnaumax

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Listopadu 2011, 18:49:46 »
Jde o to, že v klasickém zeleném konektoru mám zapojeny reproduktory. A ostatní vstupy jsou pro reproduktory doplňující 5.1 (které nepoužívám) mám stereo. Práve potřebuji někam připojit sluchátkový zesilovač a do předu ho zapojit nemůžu - ne že by to nešlo, ale hodně by ty kabely zavazely

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2011, 10:14:54 »
To je normální stolní PC? Vzadu musí mít všechny výstupy ne? Vepředu jsou jen doplňující neboli nahrazující vstupy ze zadu.

Jinak něco jsem našel tady. https://help.ubuntu.com/community/HowToJACKConfiguration
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.