Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: gadmin-proftpd problem po aktualizaci  (Přečteno 1837 krát)

peanee

• Návštěvník
gadmin-proftpd problem po aktualizaci
« kdy: 17 Listopadu 2011, 18:40:12 »
po přechodu na vyšší verzi 11.10 mi nejde spustit FTP server, který konfiguruju pomocí gadmin-proftpd

jsem začátečník a budu rád za rady/řešení k problému

děkuji za pomoc

Standa99

• Host
Re:gadmin-proftpd problem po aktualizaci
« Odpověď #1 kdy: 09 Června 2012, 19:12:46 »
Vím, že je to dávno, ale nevyřešil jsi to nějak?
Mě to fukčně (s gadmin-proftpd) naposled běží na 11.04. Nyní by chtěl přejít na LTS verzi a vybral jsem si Mint-13 Maya a nedokážu to rozjet s SSL komunikací. PRoFTPD mám 1.3.4a a zkompiloval jsem si novější gadmin-proftpd 0.4.3.
Při restartu to píše tohle:
Kód: [Vybrat]
virtual-machine proftpd[14256]: mod_tls/2.4.3: compiled using OpenSSL version 'OpenSSL 1.0.0e 6 Sep 2011' headers, but linked to OpenSSL version 'OpenSSL 1.0.1 14 Mar 2012' library
virtual-machine proftpd[14256]: mod_sftp/0.9.8: compiled using OpenSSL version 'OpenSSL 1.0.0e 6 Sep 2011' headers, but linked to OpenSSL version 'OpenSSL 1.0.1 14 Mar 2012' library
virtual-machine proftpd[14256]: mod_tls_memcache/0.1: notice: unable to register 'memcache' SSL session cache: Memcache support not enabled
což jsem se dočetl, že jde pouze o informační sdělení a normálně by to mělo běžet. Jenže se tak neděje. Možná to vyřeší novější verze PRoFTPD? Jiný FTP server se šifrovanou komunikaci jsem neobjevil.

peanee

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Června 2012, 19:17:36 »
čus Stando, hele nevim jestli jsem to nějak vyřešil ale teď funguju tak, že se já i lidi co maj mit pristup pojime pres SCP protokol. Jen jim omezim pristup k nim do slozky pres "usermod -s /bin/MySecureShell <jmeno accountu>" ale s linuxem jsem fakt mamlas... mam na to cloveka... ;)

Standa99

• Host
« Odpověď #3 kdy: 09 Června 2012, 20:03:42 »
Dík peanee, úžasně rychlá odpověď. Mě PRoFTPD hodně vyhovuje, protože se na něj dá připojit z Windows přes TotalCmd (s SSL knihovnama) a komunikace je dostatečně šifrovaná.
Je to pro mě dilema, jestli dát přednost novému jádru (3.2.0) nebo zůstat na starém (2.6.32). Když vezmu Debian 6.0.5 se starším jádrem, kde je PRoFTPD 1.3.3a a gadmin-proftpd 0.4.0, tak to běží bez problému. Ještě mi půl roku budou chodit aktualizace (na můj Ubuntu 11.04), takže zatím počkám, jestli to u PRoFTPD vyřeší nebo nasadím "stable" Debian.

peanee

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Června 2012, 20:10:07 »
Ja se taky pripojuji z windows pres program WinSCP a SCP připojení je šifrované pomocí SSH-2. Jinak mi servery běží na debianu bez GUI a naprostá spokojenost.

Standa99

• Host
« Odpověď #5 kdy: 10 Září 2012, 17:45:59 »
Zkusím navázat. Budu obnovovat svůj strojek a tak se dívám po nějakém LTS distru. Zatím testuju a líbí se mi LinuxMint 13 (Cinnamon).
O prázdinách vyšla nová verze ProFTPD 1.3.4b http://www.proftpd.org a k ní jsem přibral i novější GAdmin-ProFTPD 0.43 http://freecode.com/projects/gadmin-proftpd .
Otrocky jsem to zkompiloval + nainstaloval (podle souborů INSTALL) a šifrované spojení funguje. Akorát se mi nevytvořily soubory /etc/init.d/proftpd a /etc/default/proftpd. Kdyby někdo poradil proč, tak budu vděčný.

P.S. I když dodám ty soubory ručně (včetně nastavení executable v init.d), tak se mi ten daemon při startu nespustí. Když přidám symlink do /etc/rc*.d, tak mi to naběhne, ale nepřipojím se. Ani když to restartnu z terminálu (žádné errory nevyskakují). Pomůže akorát v gadmin-proftpd deactivate/activate a potom se připojím. Divné.
« Poslední změna: 11 Září 2012, 09:31:34 od Standa99 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.