Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu se nenačítá  (Přečteno 1529 krát)

Fandik

• Návštěvník
Ubuntu se nenačítá
« kdy: 18 Listopadu 2011, 18:57:07 »
Nainstaloval jsem Ubuntu 11.10 a po načtení GRUBem se zobrazí černá obrazovka a vypne monitor.

Grafická karta: nVidia GeForce FX 5200

Na počítači jsem měl kdysi Ubuntu 10.04 a tam jsem tento problém neměl.

Iv3

• Návštěvník
Re:Ubuntu se nenačítá
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2011, 16:18:53 »
Nainstaloval jsem Ubuntu 11.10 a po načtení GRUBem se zobrazí černá obrazovka a vypne monitor.

Grafická karta: nVidia GeForce FX 5200

Na počítači jsem měl kdysi Ubuntu 10.04 a tam jsem tento problém neměl.
Bude to grafickou kartou, zkus při úvodní obrazovce spustit v "bezpečném obrazovém modu" a zkus nainstalovat ten experimentální "geniální" grafický ovladač, je to v seznamu "Správce balíků" ( nvidia-common).
Mám rovněž starší grafickou kartu GeForce4MX, kde na Ubuntu 10.04 grafický ovladač Nvidia 96 jel v pohodě. Po upgrade na 11.04 používají nějaký experimentální 3D driver a je po něm prd a procesor je vytížen skoro pořád na 100%, hlavně když spustím přes prohlížeč nějaké video a ať je to prohlížeč Firefox nebo Chromium, prostě grafika nejede jak má a bere to z procesoru ! Díval jsem se na zahraniční fora a tam to rovněž řeší, taky jim to nejede, linuxáci to hodili do kolonky "Nenaléhavé", ale jak jsem četl, je nás tedy pěkná hromada co plačou nad 3D . Nainstalovat to ze seznamu programů ani nejde, no nevím co si mám o tom myslet a tady je ticho jak na krchově, zajímavá situace !!!! ;D  ;D
« Poslední změna: 28 Listopadu 2011, 16:27:11 od Iv3 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.