Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OpenOffice.org 3.3 v Ubuntu 11.10 [vyřešeno]  (Přečteno 3354 krát)

sedlacekdan

• Návštěvník
OpenOffice.org 3.3 v Ubuntu 11.10 [vyřešeno]
« kdy: 18 Listopadu 2011, 22:14:08 »
Ahoj,
nainstaloval jsem Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 teprve předevčírem a od té doby se marně snažím nainstalovat OpenOffice.org 3.3. LibreOffice mi tolik nevyhovuje (přestože jsou téměř stejné).
Přes Centum softwaru OO nenajdu, zkoušel jsem přidat zdroje, ale pro Oneiric žádné nejsou. :'(
Díky za každý tip.

Dan
« Poslední změna: 19 Listopadu 2011, 19:48:51 od Vojtěch Trefný »

Rover623

Re:OpenOffice.org 3.3 v Ubuntu 11.10
« Odpověď #1 kdy: 18 Listopadu 2011, 23:25:30 »
Open Office už defakto neexistuje, proto nejsou zdroje. Oracle nakonec pochopil, že vývoj nemá cenu a všechno předal pod křídla LibreOffice (kromě názvu). Jedině, že si stáhneš OpenOffice ručně a zkompiluješ si to, ale do budoucna jsi stejně bez jakýchkoli updatů

sedlacekdan

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2011, 09:01:46 »
Jedině, že si stáhneš OpenOffice ručně a zkompiluješ si to

Zkusil jsem si stáhnout balík s koncovou tar.gz. rozbalil a instaloval jsem jednotlivé balíky .deb ručně, ale taky bez úspěchu.

Jakým způsobem to můžu zkompilovat?

PS: co se týká updatu - v práci mám OO 2.1 a nemůžu ovlivnit upgrade. Potřebuju plnou kompatibilitu a "vychytávky" LO jsou mi v práci nanic.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2011, 09:55:10 »
Musíš před instalací OpenOffice odstranit ze systému (kompletně) LibreOffice, jinak se ti tam ten OpenOffice nepovede řádně dostat

sedlacekdan

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 19 Listopadu 2011, 12:06:09 »
Díky teď už to jde. ;D ;D ;D ;D ;D ;D

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2011, 19:27:24 »
Open Office už defakto neexistuje, proto nejsou zdroje. Oracle nakonec pochopil, že vývoj nemá cenu a všechno předal pod křídla LibreOffice (kromě názvu). Jedině, že si stáhneš OpenOffice ručně a zkompiluješ si to, ale do budoucna jsi stejně bez jakýchkoli updatů
LO je iba fork. Oracle previedol OOo do inkubátoru Apache Foundation.
Čo konkrétne ti na LO vadí? OOo je v podstate nepoužitelný balík. LO urobil dosť velké kroky od toho  kde začal.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

sedlacekdan

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Listopadu 2011, 20:53:35 »
LO je iba fork. Oracle previedol OOo do inkubátoru Apache Foundation.
Čo konkrétne ti na LO vadí? OOo je v podstate nepoužitelný balík. LO urobil dosť velké kroky od toho  kde začal.

Na LO mi nevadí v podstatě nic, ale jak jsem psal v práci mám OO 2.1 a nemám žádnou šanci to změnit. Tak zůstávám na OO i doma (ikdyž ve vyšší verzi). Rozdíl mezi OO 3.3 a 2.1 není ani tak ve funkčnosti, ale ve vzhledu.
Kdežto LO již jde ve funkčnosti dál. Kontingenční tabulky mají větší možnosti, jsou mi ale nanic když je pak nemůžu v práci použít atd...

Souhlasím, že LO udělal velký pokrok, ale bohužel je to také důvod proč ho nemůžu používat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.