Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: KDE: zrychlení kwin vypnutím animací  (Přečteno 7463 krát)

JarekKos

• Návštěvník
KDE: zrychlení kwin vypnutím animací
« kdy: 20 Listopadu 2011, 21:39:14 »
Hledal jsem radu, jak zrychlit KDE a našel jsem následující:

Nastavení systému > Vzhled aplikací > Styl > záložka Aplikace > vpravo od Oxygen > [nastavit] > ODškrtnout "Povolit animace" > [OK]

Odhlásit, přihlásit -> vyšší rychlost.

in English: Configure Desktop / System Settings > Appearance > Widget Setyle: Oxygen > click "Configure" on the right-hand side > uncheck "Enable animations"

Totéž se dá zřejmě udělat i editací konfiguráku ~/.kde/share/config/oxygenrc, kde nastavíme UseAnimations=false. Raději se přesvědčte, že to tam je správně.

Nějak nevím jaké animace jsem to vlastně vypnul, všechno vypadá jako vždycky, jen je to opravdu trochu rychlejší.

http://www.dslreports.com/forum/r24627290-Increase-Kwin-compositing-performance
« Poslední změna: 20 Listopadu 2011, 22:37:17 od JarekKos »

Šuohob

• Závislák
Re:KDE: zrychlení kwin vypnutím animací
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2011, 15:48:49 »
me se to nijak znatelne nezrychlilo, btw logout neni nutny
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

branec

• Host
« Odpověď #2 kdy: 22 Listopadu 2011, 06:14:11 »
Dal som ARCH+KDE a to ešte len je vidieť zrýchlenie ;D a po štarte to žerie sotva 300 MB Ram

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 22 Listopadu 2011, 14:44:35 »
Dal som ARCH+KDE a to ešte len je vidieť zrýchlenie ;D a po štarte to žerie sotva 300 MB Ram

ja to zkousel na 64bit debianu. u nas ve skole mame 64bit gentoo s 3-4GB pameti a KDE 4.6.5 po startu zere jen 200 MB. jak tohle delaj?

branec

• Host
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2011, 16:05:42 »
Neviem ale kamoš ma KUBUNTU a po štarte bum hneď vyše 500mb použité a to nevravím keď si zapne pár programov minule sa vyšplhal na 1300 MB ram, nepochopiteľné skúšal som to na svojom arche s kde a maximálne som dosiahol zaplnenie ram s zapnutímy programamy asi tak 600 MB

Asi Kubuntu ma tam nejake služby zapnuté hned po štarte ktore strašne ničia ram alebo niečo zle nakonfigurované neviem fakt... ale rozhodne Kubuntu samo o sebe je pomalé a zlagované to je pravda ale píšem o Kubuntu.

KDE ako také za to nemôže, ak je KDE na inom základe tak sa chová úplne inak, ide rýchlejšie, plynulejšie a podobne...

Šuohob

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2011, 16:42:47 »
co jsem se dival na nejnovejsi kubuntu, tak tam KDE na moji grafice (nvidia) se svobodnyma driverama jede velice svizne
« Poslední změna: 23 Listopadu 2011, 00:00:29 od Šuohob »

Ralen

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 22 Listopadu 2011, 23:17:46 »
Neviem ale kamoš ma KUBUNTU a po štarte bum hneď vyše 500mb použité a to nevravím keď si zapne pár programov minule sa vyšplhal na 1300 MB ram, nepochopiteľné skúšal som to na svojom arche s kde a maximálne som dosiahol zaplnenie ram s zapnutímy programamy asi tak 600 MB
Mám KDE+Arch, po spuštění žere 400 MB, s několika otevřenými programy 1 GB (z toho asi 400 MB jde na vrub Firefoxu).
Guayadeque - nejlepší hudební přehrávač pro linux.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 28 Listopadu 2011, 22:39:37 »
Ještě můžete zkusit balík kubuntu-low-fat-settings.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

branec

• Host
« Odpověď #8 kdy: 29 Listopadu 2011, 09:43:25 »
Mám KDE+Arch, po spuštění žere 400 MB, s několika otevřenými programy 1 GB (z toho asi 400 MB jde na vrub Firefoxu).

Netuším čo ti to žere hned po štarte 400mb ram a už vôbec nechápem čo máš s tým pc keď ti to žere 1GB ram A 400MB FIREFOX ??? WTF TO čo máš za hviezdný FIREFOX lol.
Ja sm pozapinal bežne softy po štarte, a ako som spominal viac ako 600mb ram som nedokázal zaplnuť (radiotray, ktorrent, kopete, konversation,firefox,libreoffice,terminal, dolphin)

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 29 Listopadu 2011, 09:54:34 od branec »

Ralen

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 29 Listopadu 2011, 22:52:07 »
branec: musim říct, že jsem to doposud nijak neřešil, co jsem před tím používal ubuntu, tak sice žralo míň, ale zas takovej rozdíl to nebyl, navíc jsem ho používal na notebooku, co měl jen 1 GB paměti, takže to stejnak víc žrát nemohlo ani kdyby chtělo. :)
Takhle to u mě vypadá po startu.
A takhle s pár puštěnejma aplikacema.

branec

• Host
« Odpověď #10 kdy: 30 Listopadu 2011, 11:21:32 »
Fúha nemáš náhodou 64bit arch ? 64bit systémy si zoberu s ramky o dosť viac ako 32bit systémy preto nemam rad 64bit hehe.

Mne firefox spapá asi necelé 80mb ram tak mi to vážne nejde do hlavy že u teba ako som pozrel screeny to je aj 400mb ty kokso...  :o
Ak máš 32bit tak nechápem tu spotrebu ramky nejde mi to do hlavy...  ???
« Poslední změna: 30 Listopadu 2011, 11:23:33 od branec »

Ralen

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 30 Listopadu 2011, 22:46:23 »
Ne, mám 32bit. Ten Firefox bude asi částečně způsobenej rozšířeníma, když ho spustim v nouzovym režimu, tak žere necelejch 100 MB.
Každopádně pořád je to celkem výrazně míň, než co mi na tom samym počítači žerou Windows, tak co... :)

starenka

• Stálý člen
  • **
    • /home/starenka
« Odpověď #12 kdy: 07 Prosince 2011, 01:36:51 »
Ja teda nevim v jakej zijete relacich, ale me to teda zere podstatne vic (spis ale programy, nez system). mam kdm+awesome
http://junk.starenka.net/memusage.png

mojenka | blozinek v2 | starej blozinek | krotim hady za penize | UJ! Kalužátor

Debian testing vrní v Thinkpadu X200/bedně/EEE 900a, MasoX Tiger v lampe

ferri

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 10 Prosince 2011, 17:53:48 »
Ještě můžete zkusit balík kubuntu-low-fat-settings.

Osobne som po inštalácií tohto balíčka zišiel z pôvodných 320MB na nejakých 190MB po prihlásení do systému.

branec

• Host
« Odpověď #14 kdy: 10 Prosince 2011, 19:31:21 »
nieže by sa mi nechcelo, ale ak ty to máš tak ta poprosím čo ten balík vlastne spraví/upraví, alebo napíš ak vieš o čo tu ide ak si dám ten balík, jasne môžem si to nájsť ale určite máš s tím skúsenosti tak poradíš/popíšeš viac info, vopred diki...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #15 kdy: 11 Prosince 2011, 11:26:49 »
nieže by sa mi nechcelo, ale ak ty to máš tak ta poprosím čo ten balík vlastne spraví/upraví, alebo napíš ak vieš o čo tu ide ak si dám ten balík, jasne môžem si to nájsť ale určite máš s tím skúsenosti tak poradíš/popíšeš viac info, vopred diki...
Nevím co přesně dělá :-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

ulo

• Aktivní člen
  • *
    • Linux Mint Czech
« Odpověď #16 kdy: 12 Prosince 2011, 13:08:44 »
Co to dělá cituji ze stránek http://www.omgubuntu.co.uk/2011/09/kubuntu-low-fat-settings-speed-boost-older-hardware/:

The package, aptly (no pun) named Kubuntu-Low-Fat-Settings, provides a set of ‘configuration options that …reduce memory usage as well as speed up KDE’s loading time’ by as much as 32% and 33% respectively.
PC-doma:  LinuxMint 13 KDE - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 4 GB, ATI Radeon HD4350
PC-práce: LinuxMint 13 KDE - Intel Pentium 4, MB MSI 945G Neo, RAM 4 GB, GeForce 8400 GS
NB:  LinuxMint 15 KDE - Acer TravelMate 3002

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.