Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zmizela navigace oken (LMDE)  (Přečteno 2268 krát)

Ladka

• Návštěvník
Zmizela navigace oken (LMDE)
« kdy: 21 Listopadu 2011, 19:13:52 »
Zdravím,
zase se mi na PC vyskytl problém. Patrně po nainstalování compizu mi neznámo pročzmizela navigce oken. Okna se otevřou, ale zavřít se dají jen z lišty, protože standartní tlačítka "minimalizovat, maximalizovat, zavřít", jakož i celá lišta, která tato tlačítka obsahuje ... u všech oken chybí. Stalo se mi to jen v relaci "výchozí nastavení systému", pokud zapnu Xfce, vše funguje, jak má ... Mam Linux Mint (Debian) ...
Je možné, že by to bylo způsobené nějakým chybným nastavením toho compizu? (Ten jsem jen naistalovala, aby mi fungovala průhlednost u cairo-docku, ale jako vedlejší produkt zmizela zmíněná lišta s navigací ... myslela jsem, že je to jen zakrýté vrchním panelem, ale není ...).
Poraďte prosím, jak tkačítka vrátit zpět.  :(

Ladka

• Návštěvník
Re:Zmizela navigace oken (LMDE)
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2011, 19:30:31 »
Ještě se objevil další - pro mě dost zásadní- problém ... nefunguje ani přepínání mezi okny pomocí Alt+Tab ... které předtím normálně fungovalo. Nevíte, kde se aktivuje i tahle funkce? (Jsem nováček ... a zatím mám s linuxem tak nějak pořád problémy :( ... Poraďte někdo .... Prosím.

Ladka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2011, 20:28:08 »
Aha... pardon .... už je to vyřešeno :) .... Jen neumím s compizem ... a jen potřeboval přeinstalovat ;) ....  :-[

Kubino

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2011, 22:35:11 »
přeinstalace ani asi nebyla nutná, pro zapnutí navigace oken je nutné mít v nastavení Compizu, v sekci Efekty, zaškrtlou Dekoraci oken.
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3 + AMD Athlon II X3 445 @ AMD Phenom II X4 945 + 8GB RAM + EVGA Nvidia GTX 750-Ti + SSD Kingston V300 60GB + Manjaro GNOME 64 bit

Notebook: HP ProBook 4535s + Manjaro GNOME 64 bit

Ladka

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 22 Listopadu 2011, 00:22:50 »
Zdravím,
tak mé jásání bylo předčasné .... Dekoraci oken v compizu mám zapnutou, ale i přesto po restartu systému jsou tlačítka zase fuč :( .... Nevíte, co s tím? Absence tlačítek mě docela ruší :-(
Už zmizela i v Xfce, kde s nimi nebyl předtím problém ....
Systém si trochu dělá, co chce, a já, jakožto osoba neznalá problematiky, trochu nevím, jak ho zkrotit ....

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
« Odpověď #5 kdy: 16 Prosince 2011, 07:57:19 »
Ahoj, mě se děje to samé v Ubuntu 11.10 s Unity 3D, ale ještě jsem nepřišel na to čím to je  :-\ Mám podezření právě na Compiz a taky na ovladače grafické karty Intel. Pokud na něco příjdu, dám vědět  ;)
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

senozaty

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 10 Ledna 2012, 04:50:53 »
Kdo vyřešil?
Naprostej začátečník mám Linux týden a nerozumim plno názvům a věcem:D tak se dopředu omlouvám.
Ubuntu 10.10, GNOME 2.32.0 časem až zjistim co je ještě důležité,a jak to zjistim, sem hodim další popis PC.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.