Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém se zavedením systému z CD  (Přečteno 2166 krát)

missbluez

• Návštěvník
Problém se zavedením systému z CD
« kdy: 26 Listopadu 2011, 10:46:24 »
Prosím o pomoc. Chci si nainstalovat Ubuntu, stáhla jsem si nejdřív Ubuntu Desktop 64bit, postupovala podle návodu na linux.cz, tj. vypálila jsem obraz na cd (předtím jsem zkoušela dvd), restartovala počítač, ale cd se mi nenačetlo. Zkoušela jsem tedy dle návodu pomocí wubi nainstalovat pomoc s nastartováním z cd, ale vždy mi to hodí error, viz. obrázek:

Zkoušela jsem stáhnout i Ubuntu Desktop 32bit, ale je to to stejné. A do nastavení Bios se taky nemůžu dostat - počítač mě jaksi ignoruje při mačkání klávesy F2, která je při startu označená jako Bios Setup. Správnost souboru jsem taky kontrolovala dle návodu pomocí WinMd5Sum.
Instaluju na notebook Fujitsu Lifebook AH531, procesor Intel Core i5 2430M s frekvencí 2,4 GHz, chipset Intel HM65, grafická karta NVIDIA GeForce GT525M s 1 GB vlastní paměti, operační paměť 4 GB DDR3 1333 MHz, předinstalovaný Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit. Mám jej nový, čerstvě zakoupený.
Předem děkuju za pomoc.

daysleeper

• Stálý člen
  • **
Re:Problém se zavedením systému z CD
« Odpověď #1 kdy: 26 Listopadu 2011, 12:55:10 »
ale cd se mi nenačetlo.
Takže to rovnou najelo do Windows, nebo se to snažilo načítat neúspěšně (zobrazilo se něco?), nebo to hodilo nějakou chybu?

Nemáš náhodou zamknutý (zaheslovaný) BIOS?
http://www.fujitsu.com/hk/services/computing/pc/notebooks/aseries/ah531/specs.html#f4

missbluez

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Listopadu 2011, 13:19:20 »
Normálně to rovnou najelo do Windows.

S tím Biosem nevím a nevím jak to zjistit nebo změnit, popravdě. Byla bych raději kdybych takové věci nemusela moc měnit, zkoušela jsem to, protože to byla ještě další šance jak to zprovoznit :)

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 26 Listopadu 2011, 15:41:31 »
Pak je možná v BIOSu nastaveno bootování rovnou z pevného disku.

Jestli nemůžeš/nechceš jít do nastavení BIOSu, můžeš nejdřív vyzkoušet Ubuntu přes wubi (bez použití CD).

missbluez

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Listopadu 2011, 21:05:46 »
No jako pokud je to jediná šance, tak klidně měním Bios :) Jen nevím jak na to, když mi to normálně přes tu klávesnici při startu nejde.
Přes wubi už jsem to už právě zkoušela a rozhodla jsem se nainstalovat ubuntu klasicky. 
A ta chyba co mi tam vyskakuje při zkoušení instalace pomoci se spouštěním cd teda nevíte co znamená?

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 26 Listopadu 2011, 21:17:20 »
Většinou znamená špatně vypálené CD/DVD; jinak nevím.
Můžeš ještě zkusit LiveUSB.

missbluez

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 26 Listopadu 2011, 22:10:17 »
Tak se mi podařilo najet do Biosu a změnit nastavení a už jedu v Ubuntu - hurá!  :D
Děkuju za pomoc a poslední dotaz - je třeba měnit nastavení Bios zpět na původní nebo můžu nechat CD na prvním místě v bootování?

daysleeper

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 26 Listopadu 2011, 22:19:35 »
Tak se mi podařilo najet do Biosu ...
Jak?  ;)
Citace
Děkuju za pomoc a poslední dotaz - je třeba měnit nastavení Bios zpět na původní nebo můžu nechat CD na prvním místě v bootování?
Může se to tak nechat, jen se boot o trochu prodlouží, protože BIOS nejdřív (neúspěšně, pokud žádné bootovatelné CD není v mechanice) zkouší tu mechaniku.

missbluez

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 03 Prosince 2011, 19:34:50 »
zkoušela jsem to dokud se to nepovedlo :D n a nakonec jsem zjistila že se F2ka musí zmáčknout ještě než se to na té obrazovce objeví...
každopádně děkuju za pomoc.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.