Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gajim a klíčenka [vyřešeno]  (Přečteno 7756 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Gajim a klíčenka [vyřešeno]
« kdy: 11 Ledna 2007, 17:52:15 »
Zdravím,

jsem dlouhodobě spokojený uživatel výborného a hlavně rychlého IM Gajim (NE GAIM !!!). Jistě ho z vás mnoho zná. Koukal jsem po nové verzi a v místnosti Ubuntu mi poradili stáhnout si balík deb z http://www.getdeb.net/. Inu to jsem udělal a jako obvykle bez problému balík nainstaloval. Avšak při prvním spuštění mě Gajim nabídl založení nové "klíčenky" (hm zajímavé - pokud vím, tak klíčenka nanejvýš říkám mému USB flash disku či skutečné klíčence ;), jinak mě absolutně nic nenapadá). Tož zadal jsem heslo říkajíc si, že je to jen nějaká formalita. Jenže při dalším spuštění Gajimu na mě vybafl dialog, abych zadal heslo klíčenky. Po jeho zadání už program jede. Ale DOST mě to otravuje - nevíte někdo, o co se jedná? Rád bych věděl, co to ta klíčenka je, jestli má chránit mé informace apod. a jestli se to dá vypnout. Nutno dodat, že nepoužívám verzi Gajimu, která je v Edgym, ale tu nejnovější z výše jmenovaného serveru. Možná je to tím, možná je to nová funkcionalita.

PS - ještě bych potřeboval vědět, jestli by nějak nešlo zprovoznit zasílání souborů na ICQ přes protokol, ale to už asi nechám na jabbim.cz (i když to je asi utopie, že? ;) )

Díky za rady. Možná trochu lama dotaz, ale ještě jsem se s tím nesetkal ;). (PS. Už jsem hledal jak na fóru, tak i na googlu apod., ale nic mi to ve spojení s "klíčenka" nenašlo... já jen, aby někteří nepsali, abych hledal, už jsem na to fakt agresivní, asi si to dám do podpisu)...

Libor
« Poslední změna: 08 Března 2008, 22:46:11 od Anna Taliánová »
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 11 Ledna 2007, 21:20:26 »
takze treba editovat  /usr/share/gajim/src/common/passwords.py
Kód: [Vybrat]
if gnomekeyring.is_available():
                USER_USES_GNOMEKEYRING = True
        else:
                USER_USES_GNOMEKEYRING = False
na
if gnomekeyring.is_available():
        else:
a potom znovu zadat heslo v nastaveni uctu; popripade v ~/.gajim/config.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 11 Ledna 2007, 21:52:23 »
klicenka je system pro ukladani vasich pristupovych hesel k ruznym sluzbam. Zadanim jednoho hlavniho hesla muzete pristupovat k ostatnim heslum, nemusite si je pamatovat. Nastroj, ktery tento system ovlada, je v Ubuntu gnome-keyring-manager

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2007, 22:19:41 »
Děkuji za rady a informace. Postupoval jsem tzv. "čistou" cestou. Tj. pomocí gnome-keyring-manager jsem odmazal klíčenku jabberu a pak znovu spustil Gajim. Ten chtěl jen heslo, to jsem uložil a bylo to. Zkoušel jsem to znovu a klíčenku už to nechtělo. Ještě zkusím restart, ale myslím, že to bude fungovat. Díky. Ta klíčenka je určitě zajímavý nástroj, ale zadávat heslo se mi věčně nechce...

EDIT: Takže nakonec jsem tu funkci upravil a jede to ;)... S tím mým postupem (viz nahoře) to nefungovalo...

Takže ještě jednou díky za osvětu...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

miki47

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Července 2007, 18:48:21 »
Tady je ještě jedno "klikací" řešení:

Gajim --> Úpravy --> Nastavení --> záložka Rozšířené --> Editor rozšířeného nastavení - Otevřít --> najít volbu "use_gnomekeyring" (skoro na konci) dvojklikem myši nastavit na "Neaktivní"

anicka

• Host
« Odpověď #5 kdy: 12 Července 2007, 19:36:39 »
Citace: liborse
Zdravím,

jsem dlouhodobě spokojený uživatel výborného a hlavně rychlého IM Gajim (NE GAIM !!!). Jistě ho z vás mnoho zná. Koukal jsem po nové verzi a v místnosti Ubuntu mi poradili stáhnout si balík deb z http://www.getdeb.net/. Inu to jsem udělal a jako obvykle bez problému balík nainstaloval. Avšak při prvním spuštění mě Gajim nabídl založení nové "klíčenky" (hm zajímavé - pokud vím, tak klíčenka nanejvýš říkám mému USB flash disku či skutečné klíčence ;-), jinak mě absolutně nic nenapadá). Tož zadal jsem heslo říkajíc si, že je to jen nějaká formalita. Jenže při dalším spuštění Gajimu na mě vybafl dialog, abych zadal heslo klíčenky. Po jeho zadání už program jede. Ale DOST mě to otravuje - nevíte někdo, o co se jedná? Rád bych věděl, co to ta klíčenka je, jestli má chránit mé informace apod. a jestli se to dá vypnout. Nutno dodat, že nepoužívám verzi Gajimu, která je v Edgym, ale tu nejnovější z výše jmenovaného serveru. Možná je to tím, možná je to nová funkcionalita.

Libor
Měla jsem ten samý problém s klíčenkou :-( a zatím jsem to vyřešila používáním IM Pidginu a uninstall Gajimu (zvažuji zda místo něho použít Gabber).

Edit: Gabber jsem nakonec nepoužila, ale místo Pidginu jsem nainstalovala Gaim a vrátila jsem se ke Gajimu, kde mi pomohla výše uvedená rada, abych se zbavila té otravné klíčenky. :-) Vše funguje jak má, moc děkuji za radu! :-D
« Poslední změna: 15 Října 2007, 23:01:19 od Anna Taliánová »

robinek

• Aktivní člen
  • *
Re: Gajim a klíčenka [vyřešeno]
« Odpověď #6 kdy: 09 Října 2007, 22:54:27 »
ja po instalaci Gajimu jsem jsem byl prekvapen ze po me chce nejake heslo klicenky. nevim co nebo jake konkretni heslo chce. Po editaci dle vyse uvedeneho navodu se gajim nespustil vubec, jako zacatecnik prosim o radu. Dik :D
« Poslední změna: 14 Října 2007, 16:20:44 od Anna Taliánová »
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Michalxo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 10 Října 2007, 10:28:59 »
ja po instalaci Gajimu jsem jsem byl prekvapen ze po me chce nejake heslo klicenky. nevim co nebo jake konkretni heslo chce. Po editaci dle vyse uvedeneho navodu se gajim nespustil vubec, jako zacatecnik prosim o radu. Dik :D

editacia podla krtkovho navodu?
tak potom skus poeditovat este raz :)   
mv  /usr/share/gajim/src/common/passwords.py~ /usr/share/gajim/src/common/passwords.py toto by to malo opravit :)
a poeditovat este raz.. to je skoro uplne dole ta oprava True -> False ;)
« Poslední změna: 14 Října 2007, 16:20:18 od Anna Taliánová »

robinek

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 11 Října 2007, 22:24:43 »
uz mi to funguje prepsal jsem jen true na false a jede to :)
« Poslední změna: 12 Října 2007, 00:27:16 od Anna Taliánová »
DELL LATITUDE 5530 HW:Intel® Ivybridge Mobile, ntel® Core™ i5-3320M CPU @ 2.60GHz × 4 _(HW:DELL PRECISION M4300, NVIDIA QVADRO Fx 360,Core2Duo T7700 2.4 GHz, SW: Notebook : MATE Ubuntu 15.10 SIP:891407@fwd.pulver.com

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.