Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Otevření souboru "winmail.dat" [VYŘEŠENO]  (Přečteno 2612 krát)

Pes

• Návštěvník
Otevření souboru "winmail.dat" [VYŘEŠENO]
« kdy: 29 Listopadu 2011, 04:50:26 »
Zdravím.

Používám Ubuntu 10.10, přišel mi mail s přílohou "winmail.dat". Nainstaloval jsem si balíček tnef, soubor "winmail.dat" přesunul do prázdného adresáře a v něm se jej příkazem tnef winmail.dat pokusil otevřít. V adresáři se mi vedle něj objevil soubor s názvem "Untitled Attachment", který mi nijak rozumně otevřít nejde (po otevření se objeví nečitelné znaky) a terminál k tomu nahlásil hned třikrát za sebou: tnef: Untitled Attachment: Could not create file: File exists.

Poradí někdo, kde může být chyba a zda se dá "winmail.dat" otevřít jinak?
Děkuji.
« Poslední změna: 29 Listopadu 2011, 19:34:32 od Pes »

František Zatloukal

• Závislák
    • frantisek.zatloukalu.eu
Re:Otevření souboru "winmail.dat"
« Odpověď #1 kdy: 29 Listopadu 2011, 08:57:36 »
Vzhledem k tomuto článku : http://www.hansgut.com/20041110-jak-na-winmaildat/
Usuzuji, že chyba je na straně odesílatele zprávy, ne příjemce. Kontaktuj odesílatele mailu.
First they ignore you, then they laugh at you,
then they fight you, then you win.
Powered by Fedora 22 | Ubuntu 15.10

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 29 Listopadu 2011, 09:27:14 »
Zdravím.

Používám Ubuntu 10.10, přišel mi mail s přílohou "winmail.dat". Nainstaloval jsem si balíček tnef, soubor "winmail.dat" přesunul do prázdného adresáře a v něm se jej příkazem tnef winmail.dat pokusil otevřít. V adresáři se mi vedle něj objevil soubor s názvem "Untitled Attachment", který mi nijak rozumně otevřít nejde (po otevření se objeví nečitelné znaky) a terminál k tomu nahlásil hned třikrát za sebou: tnef: Untitled Attachment: Could not create file: File exists.

Poradí někdo, kde může být chyba a zda se dá "winmail.dat" otevřít jinak?
Děkuji.

Ten dekódovyný soubor bude původní příloha. Přejmenuj jí na něco *.doc *.docx *.rtf apod a zkus to.

Jinak samozřejmě napiš odesílateli, že posílá maily (asi z Outlooku) blbě.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

aiff

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Listopadu 2011, 13:03:42 »
v praci sme riesili podobny problem, ak pouzivate Thunderbird tak staci doinstalovat rozsirenie Lookout https://addons.mozilla.org/en-us/thunderbird/addon/lookout/

Pes

• Návštěvník
Re:Otevření souboru "winmail.dat" [VYŘEŠENO]
« Odpověď #4 kdy: 29 Listopadu 2011, 19:41:05 »
Děkuji za informace. Jinak přejmenování souboru jsem zkoušel hned na začátku, neudělalo to nic (možná jen změnu zobrazených znaků).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.