Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NDAS Device Management  (Přečteno 1247 krát)

Kosour

• Návštěvník
NDAS Device Management
« kdy: 03 Prosince 2011, 16:24:04 »
Zdravím,

asi před týdnem jsem na Windowsech po upgradu antiviru objevil něco přes 100 trojských koní - začalo mi to celé podivně blikat a skákaly na mě pak od té doby jen hlášky typu 'Napadena op. paměť - nelze s tím už nic dělat - nase*te si - restartujte a koukejte se jak se vám tu koníčci budou probíhat', tak jsem se opravdu nas*al a končím s Windowsem nadobro. Kdysi jsem měl vedle XP instalované Ubuntu myslím Hardy, tak jsem po Ubuntu sáhl i teď. Trochu se ten systém od té doby změnil a budu si na to muset trochu zvyknout, ale k věci.

Mám 2x 500GB externí disky Ximeta napojené do domácí sítě, na které jsem se v XP připojoval pomocí programu NDAS Device Management jak drátem, tak bezdrátově WiFinou. V Linuxu by to mělo jít podle všeho např. přes KaNDAS - http://code.google.com/p/kandas/. Problém mám už ale při instalaci.

Postupoval jsem nejprve podle:
http://code.google.com/p/kandas/wiki/UserguideKandasd
... a pak i podle:
http://majewsky.wordpress.com/2008/04/07/introducing-kandas-second-attempt/

Návody jsou asi totožné - neprojde mi to přes krok cmake ..

Doinstaloval jsem spoustu balíků podle internetových fór a návodů, kde jsem našel o tom zmínku, už pomalu ani nevím jaké, ale terminál mi v současnosti vyhazuje tuto chybu:

Citace
C:~/kandas-trunk/src/kandas-daemon/build$ cmake ..
CMake Error at CMakeLists.txt:7 (qt4_add_dbus_adaptor):
  Unknown CMake command "qt4_add_dbus_adaptor".

CMake Warning (dev) in CMakeLists.txt:
  No cmake_minimum_required command is present.  A line of code such as

cmake_minimum_required(VERSION 2.8)

should be added at the top of the file.  The version specified may be lower
  if you wish to support older CMake versions for this project.  For more
  information run "cmake --help-policy CMP0000".
This warning is for project developers.  Use -Wno-dev to suppress it.

-- Configuring incomplete, errors occurred!

Cmake mám ve verzi 2.8.5-1ubuntu1 - sedím nad tím několik hodin a nějak už z toho nemůžu ... poradíte mi prosím někdo přídaně jak to zprovoznit? Byl bych Vám moc vděčný. Díky

pacholik

• Závislák
Re:NDAS Device Management
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2011, 19:15:03 »
instalovals libqt4-core, libqt4-dev, kdelibs4-core a kdelibs4-dev (resp. asi kdelibs5-core a kdelibs5-dev)?
Citace
You need to have installed the packages libqt4 and kdelibs4 (or libkde4) and their development packages.

Kosour

• Návštěvník
Re:NDAS Device Management
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2011, 21:37:12 »
Jj, nejsem v tom žádný profík, takže ani nevím jestli to dělám správně, nicméně zkoušel jsem to všechno i teď znovu přes terminál příkazem

Citace
sudo apt-get install libqt4-core libqt4-dev kdelibs4-core kdelibs4-dev

4-ky nejsou, tak jsem tam zadal 5-ky a prošlo jen kdelibs5-dev - core mi to hlásí že ho nelze najít. Každopádně balík 'kdelibs5' instalovaný je prý taky.

No a výsledek je stále stejný... :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.