Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Žádám o vysvětlení: proč se při startu Ubuntu zobrazila plocha Windows?  (Přečteno 1183 krát)

Vašek

• Návštěvník
Zdravím všechny, právě se mi stala věc, za kterou bych dal ruku do ohně, že se nikdy stát nemůže.

Mám na notebooku dualboot W7 + ubuntu 11.04. Pracoval jsem ve Woknech a vyskočil z nich restartováním. Pc se standartně vypnul, v bootloaderu jsem zvolil Ubuntu, zalogoval jsem se a při načítání prostředí se zobrazila plocha Windows naprosto identická i se zástupci a wallpaperem cca na 3 vteřiny. Jsem z toho docela špatnej, protože si to nedokážu nijak vysvětlit. Díky za návrhy.

PS: Jsem naprosto střízlivej.

« Poslední změna: 04 Prosince 2011, 08:30:23 od Filip Dominec »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re:Žádám o vysvětlení
« Odpověď #1 kdy: 04 Prosince 2011, 07:33:58 »
To je běžné. Grafická karta má videopaměť, která se během restartu nesmazala. Někdo si při programování Ubuntu šlapal na prsty a tak tu videopaměť nejdřív zobrazil a až pak překreslil.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re:Žádám o vysvětlení
« Odpověď #2 kdy: 04 Prosince 2011, 07:47:04 »
Je to tak, jak říká Filip, mně před přihlašováním taky občas problikne obrazovka biosu s logem gigabyte :)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Mně se taky včera na mžik zobrazil Electric sheep při vypínání, kterýtož jsem myslel, že nefunguje :-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Mě se takhle občas zobrazí logo nvidie... ale kdyby mi tam problikly widle, asi bych z toho byl hodně špatnej :D
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Citrisin

• Aktivní člen
  • *
Je to celkem normální, já také třeba vidím po restartu svoji předcházející plochu, z předchozí instance. Dokonce ji vidím tak, že je rozseknutá na 4 stejné části a ty jsou středově souměrně prohozené, takže mám okraje uprostřed. :D Ubuntu má smysl pro vtípky...
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

Šuohob

• Závislák
Mě se takhle občas zobrazí logo nvidie... ale kdyby mi tam problikly widle, asi bych z toho byl hodně špatnej :D

logo pri startu jde vypnout
http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20NVIDIA#Deaktivace_loga_Nvidia_p.2BAVk-i_startu_syst.2BAOk-mu
Tak dlouho se vrzá s Acerem, až se displej utrhne.

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra

logo pri startu jde vypnout
http://wiki.ubuntu.cz/Grafick%C3%A9%20karty%20NVIDIA#Deaktivace_loga_Nvidia_p.2BAVk-i_startu_syst.2BAOk-mu
Díky, o tomhle hacku vím, ale aspon vidím že ta karta ještě není CUDA pokusy odpálená ;) Stará GF9800GT to totiž nerozdejchala :(
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.