Nedávno jsem instaloval skvělou linuxovou hru Wolfenstein: Enemy territory a rád bych se s vámi všemi podělil o postup k instalaci a řešení několika potíží, které se občas objeví. Věřím, že to někomu pomůže.
1) Získání hryInstalace přes PlayDeb může způsobovat řadu potíží s PunkBusterem a špatným generováním klíče (netvrdím, že to tak musí být)
Hru si proto stáhněte radši odsud jako klasický instalační soubor:
http://www.ulozto.net/11725842/et-linux-2-60-x86-run
S autorskými právy si hlavu nedělejte, hra je
FREE a
Open-source 2) InstalaceNa stáhnutý soubor klikněte pravým, poté '
vlastnosti', tam přepnout na záložku '
oprávnění' a zaškrtněte '
povolit spouštění souboru jako programu'.
Poté soubor normálně spusťte, zobrazí se instalátor, který je takový "graficky textový". Postupujte podle pokynů instalátoru:
Ten se vás zeptá, zda souhlasíte s licencí, tu ukončíte stisknutím
Q.
Poté kam chcete hru nainstalovat, tak např.
/home/yyyy/hry/enemyterritory (kde yyyy znamená vaše uživatelské jméno)A následně na symbolické odkazy, např.
/home/yyyy/ (kde yyyy znamená vaše uživatelské jméno)(nebo můžete nechat původní cesty)
3) Ikona na plochuPo dokončení instalace klikněte
na ploše pravým, zvolte
vytvořit spouštěč, zvolte název a příkaz
./etPokud chcete i obrázek, klikněte na obrázek té pružiny, navigujte se do složky se hrou a tam vyberte její ikonu.Řešení problémů:Nejde zvuk:Nejde-li zvuk, upravte ikonu tak, aby příkaz vypadal takto:
./et +set s_alsa_pcm plughw:0 +set s_numberOfSpeakers2Širokoúhlé rozlišení:Spusťte hru a stiskněte klávesu, která je pod ESC, čímž
zapnete konzoli.
Vepiště následující příkazy:
/r_customwidth 1366
/r_customheight 768
/r_mode -1
(příklad pro 1366x768)
Zobrazení a nastavení snímků za sekundu (FPS):Příkazy konzole:
/cg_drawfps 1 - zobrazování FPS (1 ano, 0 ne)
/com_maxfps 500 - nastavení maximální hodnoty snímků za sekundu (příklad pro 500)
Při připojování na server se zobrazuje "invalid GUID" chyba:1. řešení:Pokud jste instalovali hru z repozitářů, nahoře je odkaz na stažení souboru, zkuste ten.
2. řešení:Zapněte v menu PunkBuster a zadejte do konzole:
/pb_cdkeyreg3. řešení:Otevřete složku
./etwolf v domovském adresáři (složka je skrytá), tam složku
etmain, v ní editujte soubor
etkey a jeho obsah si někam okopírujte, poté přepište na 74538970724389634637957 . Pokud není, vytvořte ho. Poté opakujte 1. řešení, aby se vygeneroval vlastní klíč.
4. řešení:Na internetu je spousta programů pod názvem '
GUID genetor for Enemy Territory', ale jsou pro Win. Můžete je zkusit a poté vugenerovaný klíč vložit do
etkey souboru.
Jak už jsem psal na začátku, snad to někomu pomůže. Všiml jsem si, že dotazů na nejen třeba zvuk je na různých linuxových fórech plno, tak jsem se to pokusil všechno dohledat, odzkoušet a sepsat to jednoho příspěvku