Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prečo nepoužívam XMMS  (Přečteno 7900 krát)

Tilk

• Návštěvník
Prečo nepoužívam XMMS
« kdy: 12 Ledna 2007, 14:52:45 »
XMMS je veľmi podobný môjmu oblúbenému programu vo Windows WinAmp. Ibaže nepotporuje niekoľko dôležitých vecí, ktoré WinAmp áno a preto používam taktiež skvelý Amarok.

Hlavným nedostatkom je absencia akej koľvek knižnice. Na internete som o tom našiel zmienky, ale žiaľ žiadne konkrétne riešenie. Ak o niečom viete, budem veľmi rád
Ďaľšie dve veci sú automatické sťahovanie textov k piesňam a zobrazovanie coveru albumu aspoň z adresdára s hudbou (prípadne aj z Amazonu). Je to skôr ozdoba ako praktická vec, ale zvikol som si na ňu a Amarok ju má.

Amarok je každopádne výborný prehrávač, jediné, čo mi nesedí je že je relatívne teškopádny, preferujem skôr kompaktný vhľad ako XMMS a WinAmp.

Čo vy... prečo nepoužívate XMMS vy? :-D Prečo je naň vlastne tak málo pluginov?

EDIT: Plugin pre zobrazovanie coverov predsa len existuje. Volá sa CoverView a našiel som ho dokonca Synapticom. Podporuje skiny, načítava obrázok z adresára, ak nie je, tak ho hľadá na Amazone, príp. inde. Škoda, že media library, ktorá je prakticky kľúčová stále podporovaná nie je.

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #1 kdy: 12 Ledna 2007, 14:56:22 »
Zkus Beep Media Player. Je novější.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #2 kdy: 12 Ledna 2007, 15:01:20 »
Citace: Tilk
...Čo vy... prečo nepoužívate XMMS vy?...
XMMS pouzivam a naprosto mi staci.

Tilk

• Návštěvník
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #3 kdy: 12 Ledna 2007, 16:12:41 »
Dík za typ. Aj keď Beep Media Player je vlastne len novší XMMS, nie?

Luban

• Závislák
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #4 kdy: 12 Ledna 2007, 16:16:08 »
Přehled přehrávačů pro gnome vyšel tento týden na abclinuxu.cz. Mrkněte sem

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #5 kdy: 12 Ledna 2007, 18:35:36 »
Pokud vím, tak XMMS podporuje pluginy z WinAmpu. Nechci tedy kecat. :) Také existuje BMP2.

Amarok má skvělé ovládání. Korekce hlasitosti funguje kolečkem na ikoně amaroku s "systray" (v doku).
Mám ho daný na všech plochách v minimalistické verzi. Není obsažen v pruhu uloh, ani se nepřepíná pomocí ALT+TAB. Vždy je pod aplikacema, takže se neplete. Pokud ho chci nad okny, kliknu na jinou plochu, nebo na ikonu v doku.
Zruším jsem okení rám v KDE, takže lze přesunovat pouze s klávesou ALT. Je to dobré, nemění se jeho pozice, pokud tam zrovna něco potahuju.

Takže Amarok má jen samá positiva a výhled na nádherné zítřky. :) Jen to trochu kazí padavost s LastFM. Hlavně když se stratí spojení a v playlistu nic jiného není.

A sakra, nějak jsem se rozkecal. :D

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #6 kdy: 12 Ledna 2007, 19:00:24 »
V KDE sem pouzival Amarok, ve FluxBoxu pouzivam mp3blaster a nemuzu si stezovat...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #7 kdy: 12 Ledna 2007, 19:34:26 »
asi budu za magora/nadšence či co jiného, ale používám MOC (Music On Console)
nerad klikoším a MOC má dokonalé klávesové zkratky (vlastně musí, protože s myší to nejde :-) )
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Tilk

• Návštěvník
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #8 kdy: 12 Ledna 2007, 22:03:47 »
Citace: Luban
Přehled přehrávačů pro gnome vyšel tento týden na abclinuxu.cz. Mrkněte sem
Dík za typ. Zhrniem to: XMMS sa už nerobí, nahradilo ho BMP, ale ani to sa už nerobí. Momentálne vyzerajú najsľubnejšie XMMS2 a Audacious. Toto sú hlavné programy s WinAmp vzhľadom. Ale žiadny u nich nepodporuje to hlavné skinovaciu knižnicu podobnú WinAmpu.

milohuse
To nie celkom prakticky, osobne tiež používam hlavne Amarok a v zásade nemá chybu. Akurát je veľmi veľký a ja som žial minimalista. Ale dosť veľký rozdiel by bol, keby sa dala jeho minimalistická verzia zmenšiť na hrúbku horného panelu okien, tak aby na nej ostali všetky potrebné ovládacie prvky a nejaké informácie. WinAmp som často používal práve takto, je to veľmi praktické. Prípadne by sa mohol dať nejaký ovládací prvok Amaroku pridať do halvného panelu (myslím že to brazílske dreamdistro, či ako sa to volá má takto riešené XMMS).

Mám ešte takú OT otázku. Prečo sa všade píše o Amaroku, ako o prehrávači pre KDE? Ja som zatiaľ iné prostredie nepoužíval, ale na KDE používam veľa programov pre GNOME a nemám s nimi problém.

romi

• Stálý člen
  • **
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #9 kdy: 12 Ledna 2007, 22:15:25 »
to tilk: ..to sa pise len tak zo zvyku .. kazde prostredie ma preferovany jazyk ..bud qt ..alebo gtk .. navykreslovanie okienok :) ..a podla toho sa to deli..ci je to kde/gnome.
ked pouzivas len aplikacei pisane v jendom jazyku..tak setris pamat..pretoze si medzsi sebou zdielaju kniznice.. akonahle pustis aplikaciu z ineho prostredia..natiahmnu sa dalsie kniznice...
mne je to vcelku fuk..v com je to pisane...ide mi len o to, aby to splnalo moje poziadavky :))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #10 kdy: 12 Ledna 2007, 22:39:45 »
No, čím pomalejší počítač, tím je tenhle problém nepříjemnější, protože se vám natahá hafo knihoven z toho druhého prostředí do RAM...

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #11 kdy: 13 Ledna 2007, 08:59:45 »
Citace: Tilk
...Amarok a v zásade nemá chybu. Akurát je veľmi veľký a ja som žial minimalista. Ale dosť veľký rozdiel by bol, keby sa dala jeho minimalistická verzia zmenšiť na hrúbku horného panelu okien, tak aby na nej ostali všetky potrebné ovládacie prvky a nejaké informácie.
Amarok je špička, ostatní přehrávače se ho jen snaží dotáhnout. Funkci z Nastavení "Zobrazit okno s přehrávačem" jsi zkoušel? Je to pak vzhled podobný winampu a dá se šipkami vpravo dole zmenšit do miniokna. I když víc mi vyhovuje jeho ikona v tray + OSD.

romi

• Stálý člen
  • **
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #12 kdy: 13 Ledna 2007, 09:12:06 »
kedze ja pocuvam zaradom vsetky skladby v albumoch, tak sa s okienkom amaroku malo kedy stretnem :) ovladam ho vyhradne cez klavesove skratky :P

a ked..nieco potrebujem prehrat ...tak jednoznacne cez play .... mam to hned..a nemusim sa babrat s myskou :))
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Tomáš "Piškot" Petera

• Stálý člen
  • **
    • http://www.spolnet.cz
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #13 kdy: 13 Ledna 2007, 10:44:54 »
Ještě zkuste Rythmobox s Gdesklets.
Už to funguje ... tedy než se rozhodnu to zase poladit.

SulkiM

• Návštěvník
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #14 kdy: 13 Ledna 2007, 11:37:35 »
Pre uzivatelov Gnome odporucam LISTEN objavil som ho len nedavno. Je to taky AMAROK pod Gnome. Stahuje texty skladieb, cover, info o interpretovy z Wikipedie. Podporuje podcast a internetove radia. Vytvara velmi prehladne kniznice a nainstalujete ho priamo cez Synaptic.

Tilk

• Návštěvník
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #15 kdy: 15 Ledna 2007, 22:56:06 »
Citace: milhouse
Mám ho daný na všech plochách v minimalistické verzi. Není obsažen v pruhu uloh, ani se nepřepíná pomocí ALT+TAB. Vždy je pod aplikacema, takže se neplete. Pokud ho chci nad okny, kliknu na jinou plochu, nebo na ikonu v doku.
Zrušim jsem okení rám v KDE, takže lze přesunovat pouze s klávesou ALT. Má to dobré, nemění se jeho opzive, pokud tam zrovna něco potahuju.
Díkes za typ. Vďaka nemu som sa predsa len dopracoval ku konfigurácií, ktorá plne vyhovuje mojim požiadavkam.
Minimód Amaroku je sám osebe naozaj nie veľmi praktický, zbitočne veľké tlačidlá (i keď hovorím inak, keď ich musím mačkať touchpadom...), všade sa pletie. Aj keď sa zmenší do mikromódu, je šete vždy dosť veľký. Využil som tvoju radu dať preč rám okna, už bol len na dva riadky a plietol sa minimálne. Ale až potom ma napadlo posunúť ho nad vrch obrazovky. Teraz ho mám v strede hore a celá polovička, kde sú názvy pesničiek atď... je schovaná. Tiež podľa teba som ho dal defaultne na každú plochu, ale zobrzovať vždy na vrchu (aby som mal vždy poruke vštky tlačidlá). Chvíľu som sa s tým pohral ale teraz je to super, jediný problém mám s tým, že keď Amarok vypnem a zapnem, miniokno s posunie tak, aby sa neschovávalo nad pochou. Neviem či sa to bude dať niekde nastaviť... Okrem toho keď som dal preč okenný rám, zmyzol aj rám z playlistu (a všetkých Amrok okien) a tak keď mám playlist otvorený, je nad ním prázdny pásik, čo je trocha neestetické. Ale neviem, či s tým ešte niečo pôjde urobiť. Ak sú nejaké nápady...
Inak som ale veľmi spokojný.

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #16 kdy: 16 Ledna 2007, 09:45:36 »
Jsem rád, že to alespoň trochu pomohlo. :)
Okno s playlistem se zobrazuje normálně s křížkem pro uzavření. Koukněte se do "kcontrol" na "speciální nastavení okna", třeba na něco příjdete.
Pokud se okno stále stěhuje jinam než chcete, tak zkuste "uložit relaci", nebo si pohrát v "speciální nastavení okna" s položkama "vždy nahoře".

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Tilk

• Návštěvník
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #17 kdy: 16 Ledna 2007, 13:02:39 »
Neviem, nožno je niekde nastavené pravidlo, že okno musí byť vždy vidieť celé. Inak je vždy tam, kde som si ho umiestnil, akurát sa posunie nižšie, aby sa neskrývalo nad plochou.
To okno s playlistom ešte skúsim, každopádne sa mi zdá, že nastavenia v "špeciálnych nastaveniach okna" sa automaticky uplatnili aj na okno s playlistom (teda minimálne keď playlist otvorím cez to mini okno... inak som to neskúšal)

Martin

• Návštěvník
    • http://www.koxx.fr
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #18 kdy: 26 Ledna 2007, 23:43:18 »
lebo používam ako kolega mocp :)
Navštivte konferenci o UBUNTU na Jabberu (JID: ubuntu@conf.netlab.cz)
Návod , Archiv, Webový přístup

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #19 kdy: 26 Ledna 2007, 23:58:21 »
Citace: havarka
lebo používam ako kolega mocp :)
Už jsem se bál, že jsem jediný, kdo si libuje v konzolovém přehrávači :-D

Michal

• Návštěvník
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #20 kdy: 27 Ledna 2007, 09:02:15 »
mocp :)
Ubuntu 9.10 Karmic Koala | ASUS M4A785TD-V EVO | AMD Phenom II X3 720 Black Edition | DDR3 4GB RAM | 500GB+500GB HDD
Ubuntu 9.10 Karmic Koala | IBM Thinkpad x31 ==> Intel Pentium M 1600MHz | DDR 512MB RAM | 40GB HDD

Krtko

• Stálý člen
  • **
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #21 kdy: 27 Ledna 2007, 10:08:52 »
lebo pouzivam audacious

Ondřej Trhoň

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.trhon.cz
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #22 kdy: 27 Ledna 2007, 10:49:42 »
Já používám nejvíc AmaroK. ale nepodporuje tolik formátů tak i občas XMMS... ale ten neumí hrát na pozadí :)

Krtko

• Stálý člen
  • **
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #23 kdy: 27 Ledna 2007, 11:17:01 »
ak tym myslis toto tak vie.

tatra

• Aktivní člen
  • *
Prečo nepoužívam XMMS
« Odpověď #24 kdy: 29 Ledna 2007, 23:12:07 »
Použivam XMMS a na soubory *.wma prehravac vlc. jsem spokojen.
CPU 1,6 GHz, HDD 160 GB, 1  GB RAM, Kubuntu 11.10, Slax

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.